M1ra M1ra komentáře u knih

☰ menu

Erotické příběhy, které se staly - 2. díl Erotické příběhy, které se staly - 2. díl Petr Soukup

Tak jako první sbírka příběhů i tentokrát je čtení opravdu žhavé, i když mi přijde, že v druhém díle je víc těch romantických příběhů, kdy doufáte, že aktéři spolu zůstanou nebo zůstali a méně těch prasárniček čistě pro rozšíření fantazie. Nicméně pořád velmi zdařilé a doufám v další díl!

30.11.2023 5 z 5


Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Tak přesně takovou knihu bych si přál dostat do rukou v době 5. až 6. třídy. Proč? Protože přesně díky takovému příběhu bych se o osobnostech české klasické literatury v tu dobu rád dozvěděl víc. Knize nechybí humor, tajemno, romantika ani napětí. Seznámení s osobnostmi národního obrození je založeno na několika faktech, které autorka doplnila dle své fantazie, což oceňuji, protože přesně takto se může zvednout zájem žáků o českou literaturu. Dovolím si tvrdit, že díky něčemu takovému bych se k české klasice dostal již ve svých nácti, ale aspoň mám chuť to napravit nyní a tu Boženu, Karla Havlíčka nebo Josefa Kajetána Tyla si brzy přečtu. Jasný, na nobelovku apod. to není, ale špatné toto dílo není určitě. Je zde otevřeno mnoho témat, které mohli být hlouběji řešené, ale v knize pro mládež bych to ani nečekal, jak jsem psal, jsem spíš rád za to, že někdo přiblížil tyto osobnosti a jejich dobu poutavým příběhem mladší generaci.

14.09.2023 5 z 5


Erotické příběhy, které se staly Erotické příběhy, které se staly Petr Soukup

No prostě wow, některé příběhy překvapily, některé až dojaly, jiné lehce zamrzely. U některých příběhů mě mrzí, že neznáme pokračování respektive, zda hlavní aktéři nějaký ten úlet převedli ve vážný vztah, každopádně počtení je to opravdu zajímavé.

06.03.2023 5 z 5


Cizinec Cizinec Arno Strobel

Moc nevím, co si myslet. Námět skvělý, vysvětlení proč se to stalo, taky dobré. Ale důvod proč se to muselo stát mi nepřišel nijak zvlášť skvělý a konec takový nijaký. Příběh zajímavý, ale moc dobře se mi nečetl, jelikož zde není mnoho přímé řeči, což se dá očekávat. Prostě průměr, ani thriller ani detektivka, takové drama

08.04.2021 3 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Po "Manželích" a Někom cizím v domě je to pro mě zatím nejslabší kniha od této autorky. Čte se lehce a hltavě to ano, ale i když kniha není nijak extrémně obsáhlá, tak je zde spousta zbytečných věcí. Mohla by to být zajímavá vyvražďovačka, i když téma není úplně originální. Pachatel mi byl intuitivně jasný téměř od začátku. Ani konec to příliš nezachraňuje, pěkné rozuzlení a závěr mírně překvapivý, ale přijde mi docela nedotažený a motiv takový zvláštní. Snad se "Jeden z nás" a "Její konec" vrátí k více originálním příběhům.

06.03.2021 2 z 5


Doba temna Doba temna Adéla Elbel

Jakože WOW, paní Elbel se nezdá. Každý má svůj život něčím těžký a svou cestu složitou, nevěřím tomu, že ne. Ale takový život, jaký nám popsala Adéla není pro každého, ať už se týká toho, čím si prošla, nebo tím, kolik toho byla schopná snést současně. Určitě je to dobrý začátek pro uvědomění si své sebelásky, ale každý má priority jiné a hledá záchranu jinde.

07.02.2021 5 z 5


Skleněný les Skleněný les Cynthia Swanson

Být to tak o polovinu stran tenčí, je Skleněný les pěkným rodinným dramatem, ale prvních téměř 200 stran se nic zásadního ani převratného nestane. Ale musím uznat, že i když je kniha obsáhlá, tak utíká docela rychle a čte se dobře. Každopádně nic, co bych potřeboval číst dvakrát. A vlastně všechny 4 hlavní postavy docela nesympatické.

02.02.2021 3 z 5


Kvítka v bytě Kvítka v bytě Veronika Ježková

Srozumitelná, milá knížka, obohacená nádhernými fotografiemi.

19.02.2020 5 z 5


Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Po Není úniku jsem doufal, že toto bude stejná nebo podobná pecka, což anotace celkem slibovala, ale bohužel ne. Kniha ač je útlá je celkem nudná a plná velmi zbytečných informacích. Dalším minusem je, že je zde až moc "náhod", které jsou příznivé pro hlavní hrdiny. Posledních asi 15 stran je napínavých a ty jsem hltal, ale v poměru s celou knihou je to jen zrnko písku z celé pouště.

21.10.2019 2 z 5


Lístky ve větru Lístky ve větru Virginia Cleo Andrews

Je poznat vývoj postav oproti prvnímu dílu. Myslím si ale, že by se příběh obešel bez mnoha stránek. Tento díl mi začal připomínat až červenou knihovnu a erotický román. Každopádně stále dostatečně napínavý a děsivý s velkým závěrem. Škoda, že filmová verze je zcela něco jiného už.

19.09.2019 4 z 5


Před pikolou za pikolou Před pikolou za pikolou Linda Green

Velmi silný a smutný příběh, který se může stát reálným. Dost dobře jsou vykresleny pocity hlavních postav a jejich pohledu k situaci a celkově se čte celkem dobře. Na druhou stranu je děj velmi pomalý, ale za přečtení určitě stojí.

08.09.2019 4 z 5


Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Na to jak je kniha skvěle hodnocená jsem asi čekal něco mnohem lepšího. Námět je skvělý, kdyby se to drželo v duchu honičky vraha po přeživší asi by to pro mě bylo lákavější, nicméně i vývoj příběhu byl zajímavý, ale celkově se mi příběh četl těžko, nepoutal mou pozornost nijak zvlášť a myslím, že by se to dalo i o něco zkrátit. Taky mi všechny postavy přišly celkem ploché, nijak zvlášť sympatické nebo něčím charakteristické. Za mě se jedná o průměrnou detektivku.

09.07.2019 3 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Velmi čtivý, napínavý, ale zároveň předvídatelný příběh a zápletka, se kterou se celkem rotrhl pytel. S koncem jsem spokojený, protože je uzavřený a vysvětlený, jen mi připadá, že jak dopadla Daphne je přitažené za vlasy.

25.06.2019 3 z 5


Hlasy Hlasy Ursula Poznanski

Kvalitou srovnatelná s prvním dílem po menším poklesu druhého dílu. Beatrice je moc sympatická hrdina a spolu s Florinem tvoří skvělé vyšetřovatelské duo. Děj má spád a je napínavý, i když si myslím, že zhruba v půlce děje lec koho napadne, kdo za vraždami stojí. Příběh je to skvělý, ale za mě mu k dokonalosti něco chybělo.

11.06.2019 4 z 5


Ani muk Ani muk David Jackson

Průměrná kniha, celkem mě štvalo, že je stále opakováno, že když budou holky zlobit, budou strašlivě potrestány, ale v celku o žádné násilí nešlo. Konec je překvapivý, ale celkový dojem to nezachrání. Kniha se dobře čte, napínavá je taky, ale něco tomu chybí. Jako oddechovka je to fajn.

19.05.2019 3 z 5


Amy Winehouse - Hlas, který nikdy nebude zapomenut Amy Winehouse - Hlas, který nikdy nebude zapomenut Glenda Nevill

Nádherná publikace shrnující život jedné z největších ikon pop music. Kniha obsahuje nádherné fotografie a určitě je to must have pro fanoušky této divy.

22.03.2019 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Na prvotinu velmi podařené dílo, napínavé, překvapivé a originální. Velmi příjemní hlavní hrdinové a zajímavý pohled do tatérské subkultury.
Místy trošku zbytečné a nudnější - neustálé dohadování vyšetřovatelů a opakování toho, že "nemají žádné stopy".
Moc mi nesedlo vyprávění ve třetí osobě, když se pohledy toho vyprávění střídají u více postav.
Autorka má určitě potenciál psát dobré detektivky, ale zatím má co zlepšovat.

09.02.2019 3 z 5


Dívka s bombou Dívka s bombou Jari Järvelä

Originální příběh, spíše než detektivka je to taková hra na kočku a myš, Metro je velmi sympatická mladá hlavní hrdinka, která se chce pomstít.
Občas zbytečné vsuvky do děje, ale jinak velmi čtivé, napínavé a s poučením o světě s graffiti.
Konec v celku předpokládaný, ale stejně zůstanete z něj na rozpacích.

31.01.2019 4 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Velmi zajímavá kniha, která šokuje. Donutí k zamyšlení nad tím co je správné a co je dobré, a že ne vždy to, co je dobré je i správné.
Každý sám si musí udělat vlastní názor na toto téma a na celou knihu. Jednu hvězdu strhávám za to, že mi postavy v knize nebyly zcela sympatické a něco mi na tom celém díle vadilo, ale jinak je to opravdu promyšlená a výborná kniha. Konec ve mně zanechal silnou stopu.

26.12.2018 4 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Napínavé, kruté, drsné, surové, možná trochu nereálné, ale při síle vlivu adrenalinu, proč ne. S nádechem do hororu. Velmi zajímavé k zamyšlení o tom co vše se může stát během pár hodin a k čemu se může člověk odhodlat díky adrenalinu a obavy z cizích lidí. Opravdu povedená kniha, ale ne pro všechny.

19.11.2018 5 z 5