Lynxova Lynxova komentáře u knih

☰ menu

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu David Michie

Přečetla jsem během dvou týdnů tři knihy o JSK a to Dalajlámova kočka a Síla meditace, Dalajlámova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu a Dalajlámova kočka Probuď v sobě kotě. Poslední knihu jsem dočítala při dnešním obědě a už jsem chvilkami měla pocit, že dost už bylo kočky....a teď je 21h večer a mně, ta kráska chlupatá a moudrá najednou, jako společnost při večeru o samotě, chybí...a když hledím na moji,velmi obsáhlou, knihovnu, ač v ní mám převážně knihy v podobném duchu a hledám, co nyní číst, nic mi nepřináší ten příjemný pocit jako Jeska. Přeji stejně fajn naladění všem čtenářům.

05.09.2022 4 z 5


Dalajlamova kočka Probuď v sobě kotě Dalajlamova kočka Probuď v sobě kotě David Michie

Přečetla jsem během dvou týdnů tři knihy o JSK a to Dalajlámova kočka a Síla meditace, Dalajlámova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu a Dalajlámova kočka Probuď v sobě kotě. Poslední knihu jsem dočítala při dnešním obědě a už jsem chvilkami měla pocit, že dost už bylo kočky....a teď je 21h večer a mně, ta kráska chlupatá a moudrá najednou, jako společnost při večeru o samotě, chybí...a když hledím na moji,velmi obsáhlou, knihovnu, ač v ní mám převážně knihy v podobném duchu a hledám, co nyní číst, nic mi nepřináší ten příjemný pocit jako Jeska. Přeji stejně fajn naladění všem čtenářům.

05.09.2022 4 z 5


Najdi svoje štěstí Najdi svoje štěstí Jonathan Robinson

Ale jo. Přečetla jsem desítky podobných knih a jsem tudíž už v tomto tématu dost vybíravá, ale tato kniha s jednoduchými a krátkými "cvičeními", tipy a radami je vcelku povedená. Doporučuji zaměstnaným lidem, kteří nemají moc času nebo trpělivosti na hluboká a dlouhá čtení. Některé věci jsem znala, ale našla jsem i nové, které jsem vyzkoušela, praktikuju je a fungují.

18.04.2020 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Není to tak dávno a Hana byla všude..občas jsem měla pocit, že bude snad i ve špajzu, v šuplíku s ponožkami, v kufru auta...lezla mi docela krkem. Věděla jsem, že si ji chci přečíst, ale potřebovala jsem, aby opadla ona Hanománie a uzrál čas. Ten nadešel před pár dny a jsem ráda, že jsme si s Hanou na sebe počkaly. Přečetla jsem ji jedním dechem, nejvíc se mi líbila první část, ve druhé části jsem se občas motala ve jménech, kdo je vlastně kdo a třetí část na mě působila zvláštně, jakoby ploše, neuspořádaně a tak trochu bez konce. Nicméně Hanu všem doporučuji. Čeká vás výjimečný zážitek.

03.06.2019 5 z 5


Metoda RUŠ aneb Já to mám jinak Metoda RUŠ aneb Já to mám jinak Karel Nejedlý

V polovině prosince 2018 jsem byla na natáčení pořadu Jana Krause, kde byl hostem i Karel Nejedlý. Jeho vystoupení mě oslovilo. Následoval náročný a vyčerpávající konec roku.
2. ledna 2019 pořad vysílala televize, takže jsem si vystoupení Karla užila podruhé a po několika dnech, kdy jsem se cítila velmi špatně ( dlouhodobě a ze všech možných důvodů a příčin), jsem si knihu objednala. Je dražší, ale obsahově celkem rozsáhlá, bavila mě celou dobu, je prokládaná vtipy a obrázky. Hlavně mě ale dostala nad hladinu a velmi vážně uvažuji o absolvování kurzu této metody. Doporučuji všem, kteří jsou ochotni na sobě pracovat, ale to je jedno, protože vím, že taková kniha se dostane do rukou právě těm, kterým má...Tak si to s Karlem taky pěkně užijte :) PS: Je konec ledna a Já už to mám asi taky jinak :)

25.01.2019 5 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Není to špatné, občas zdlouhavé, občas naivní, osobně mě zklamal popis večera, kde želvy kladou v noci vejce a vzápětí mluví autor o líhnutí malých želv v tomtéž okamžiku, ani se mi nechtělo ve čtení pokračovat, takový blábol!? Ale dočetla jsem a jako věc na dvě odpoledne k moři to bylo fajn.

10.08.2018 4 z 5


Podminované dětství Podminované dětství Heinz-Peter Röhr

Mazec :) No prostě jsme všichni oběti obětí...asi nejlepší kniha, co jsem od Röhra četla a když o tom tak přemýšlím, tak jedna z nejlepších psychologických knih vůbec. Všem nám "psychiatrům a psychologům samoukům" vřele doporučuji.

16.07.2018 5 z 5


Radikální odpuštění Radikální odpuštění Colin C. Tipping

No, uff...trochu silnější šálek kávy, zejména pro ty, kteří se do oblasti duchovního rozvoje teprve pouští. I pro mne, která se tomuto tématu věnuje bezmála 20 roků, to bylo něco celkem jiného. Byť o spoustě věcí asi podvědomě přemýšlíme shodně, chce to opravdu uznat a přijmout možnost, že vše co prožíváme a vidíme je jen iluze a každý z nás je tu na předem domluvené duševní misi. Pro ty, kteří chtějí jít dál a získat jiný úhel pohledu na svůj život, rozhodně doporučuji přečíst.
PS. Velká výtka k překladu - neskutečné množství chyb v textu. Snad v žádné knize jsem ji nenašla tak mnoho.

20.10.2017 5 z 5


Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Četla jsem ji prvně když mi bylo 19 let, bylo krátce po Sametové revoluci a připadala mi neskutečná...tak moc, že dnes po 25 letech raději nenacházím odvahu ji přečíst znovu, protože se obávám, že bych o ten krásný dojem z ní přišla...

18.10.2017


Zákon rezonance Zákon rezonance Pierre Franckh

Pierre Franckh je můj oblíbený autor, jeho způsoby jak zlepšit snad všechny oblasti lidského života jsou mi blízké, srozumitelně napsané a dají se velice snadno aplikovat v běžném životě. U této knihy se mi navíc líbí i to, že je opřena o skutečné vesmírné zákony. Všechno kolem nás nějakým způsobem vibruje, rezonuje a dostává se tak do souladu, či naopak rozepře s ostatními. Je zábavné pozorovat okolí a uvědomovat si, jaká je to pravda a že si používáním zákona rezonance lze "přeladit" celý život na příjemnou frekvenci.

18.10.2017 5 z 5


Co když je to nebe? Jak jsem se zbavila omezujících přesvědčení a začala opravdu žít Co když je to nebe? Jak jsem se zbavila omezujících přesvědčení a začala opravdu žít Anita Moorjani

Kniha mě moc neoslovila, pro člověka, který se již o dané téma více zajímá, nepřináší mnoho nového, nelíbil se mi samotný styl psaní, trochu na mě čišela vůně červené knihovny.... ani jsem ji nedočetla. Věřím však, že mnoha ženám otevře oči a pomůže se nadechnout a zásadně měnit život. Já už jsem dál.

18.10.2017 3 z 5


Velký receptář alternativní medicíny Velký receptář alternativní medicíny Jiří Janča

Úžasný průvodce alternativní medicínou, konkrétně kombinace správné stravy, léčby bylinami, reflexní terapie a homeopatie. Kvalitní křídový papír, doplněno bohatě fotografiemi bylin i názornými obrázky reflexních ploch s podrobnými postupy léčení. Jedna z nejkomplexnějších knih tohoto druhu. Mám ji velice oblíbenou a často mi pomáhá. Už od roku 2002.

17.10.2017 5 z 5


Ovládněte svůj metabolismus Ovládněte svůj metabolismus Jillian Michaels

Příjemná kniha oblíbené Jillian :) Informací tak akorát, aby je vstřebala průměrná hlava a zároveň nenudí ani ty, kteří se fungování tělesných a hormonálních funkcí, výživou a životním stylem zabývají hlouběji. Kniha je směrována spíše pro ženy a najdete v ní spoustu zajímavých věcí . Osobně jsem si některé z nich četla vícekrát a občas do ní nahlédnu, abych si porovnala , resp. osvěžila její doporučení. Příjemně překvapila.

17.10.2017 4 z 5


Vodník Česílko Vodník Česílko Václav Čtvrtek (p)

Vždycky se mi líbilo si knížku prohlížet, je sestavena z fotografií a textu pod nimi. Postavičky byly krásně provedené a rusalka Andulka měla tááááák krásné stříbrné vlasy...Obsahově mě kniha nějak extra nezaujala, ale její zpracování mě přitahovalo.

13.10.2017 4 z 5


Dobrodružství z lesní stráně Dobrodružství z lesní stráně Jaroslav Cingroš

Krásná knížka, moc jsem ji milovala, hlavně příběhy Plšíka a Plšky. Byla jsem odjakživa "lesní dítě" a všechno si živě představovala a nemohla se od knihy odtrhnout. Určitě si ji přečtu znovu i jako dospělá. A když ne sama, tak zcela jistě vnoučatům, až nějaké budou :)

13.10.2017 5 z 5


Metráček I. a II. díl Metráček I. a II. díl Stanislav Rudolf

Ó jak jsem jí rozuměla! Měla jsem stejné pocity ze svého vzhledu, ačkoli jsem byla oproti hlavní hrdince poloviční, stejně jako ona jsem chtěla v něčem vyniknout, zhubnout a ukázat okolí, že dokážu něco velkého :) A díky Jitce jsem se naučila chytat míče a hrát obstojně vybíjenou. Dnes už to asi děvčata neosloví, ale pro mne to byla první "skoro dospělácká" knížka. Film, natočený podle knihy, mě zdaleka tolik neoslovil.

13.10.2017 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Četla jsem ji několikrát jako dítě a posléze všem svým dětem před spaním. Troufám si tvrdit, že je to nejkrásnější dětská knížka, co jsem poznala. A už se těším, až ji budu číst vnoučatům. Milé příběhy, prostředí a postavy, napsáno tak věrně, že jsem toužila zažívat totéž co hlavní hrdinové, žít jako oni :) Švédská literatura je mi zkrátka velice blízká a paní Lindgrenová se o to zasloužila asi nejvíce.

13.10.2017


Změna přináší uzdravení Změna přináší uzdravení Henry Cloud

Jedna z TOP knih, která mi "pomohla přežít" . Všechny jeho knihy jsou skvělé, tahle mě zasáhla nejvíce. Poté Hranice a Hranice v manželství. Je to už 15 let a dodnes mě směruje k lepšímu životu. Skvělá.

12.10.2017 5 z 5


Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Melissa Hartwig

Moje babi by řekla: "Zlatá střední cesta! Všeho s mírou! Jez do polosyta a pij do polopita, budeš živa dlouhá léta!" Oba s dědou zemřeli ve vysokém věku, jedli a pili vše, maso, luštěniny, zeleninová jídla, stejně jako sladké knedlíky a bramborové placky....Byli zdraví až do konce života. Tolik můj postoj ke knize a jdu vyndat z trouby škvarkové placky podle receptu bábinky :)

Ještě podotýkám, že se výživou zaobírám čtvrt století a mám rozhodně ráda moderní výživové směry, leckterý jsem také vyzkoušela, nicméně zde uváděná doporučení opravdu neshledávám za rozumná. Na knihu jsem se moc těšila, ale není to pro mne. A pro každého.

05.10.2017 2 z 5


Hubneme s rozumem tvořivě Hubneme s rozumem tvořivě Iva Málková

Velice pěkně zpracovaná kniha, vhodná pro úplné začátečníky, ale pro již pokročilejší " dietáře" :) S knihou si dokážete sestavit jídelníček přesně pro sebe a obsahuje i snadné, rychlé a vcelku cenově dostupné recepty, které s chutí sní celá rodina a efekt regulace váhy se tak projeví i na ostatních členech rodiny. Pěkná a souhrnná kniha.

05.10.2017 5 z 5