luzajickova luzajickova komentáře u knih

☰ menu

Všechno, co jsme měli Všechno, co jsme měli Jennifer Bright (p)

Tohle pro mě byl trošku naročnější příběh, jelikož se tam řešila dost vážná a ošklivá témata, které jsou v dnešní době víc a víc častější. Tímto nechci nikoho odradit, to vůbec ne. Příběh byl naopak velice krásný.

Aidan podporoval Kate, jak jen mohl, i když si ze začátku nedokázal připustit, že k ní něco začíná cítit, stejně tak Kate k Aidanovi, prostě tvrdohlavci. Samuel mě překvapil, jak se k celé té hnusné situaci nakonec postavil, i když pozdě, ale tak lepší než vůbec, i když to obtěžovalo a zasáhlo hodně do Rachel a Kate života a psychiky.

Kate bojovala s Aidanem, občas byli i vtipné scény, jak se Kate s Aidanem hádali a hašteřili. Za tím s Kate stojí Aidan, mi bylo jasné hned, takže žádné překvapení se nekonalo, bylo mi tak nějak vše jasné.

Najít a požádat o pomoc není nikdy na škodu, ba naopak, někdy to může pomoct. Kavárna a knihovna, krásná kombinace, sem ráda, jak to nakonec dopadlo.

25.09.2023 4 z 5


Poslední song Poslední song Nicole Böhm

No tak, z této autorky jsem naprosto odvařená. Nádherný a velice zajímavý příběh. Nenašla jsem snad žádnou chybičku, a pokud ano, tak to byly jen maličkosti. Autorka to udělala dost originálně, protože všechny skladby, co v knize zazněly, nejsou převzaté od známých kapel, ale jsou přímo vymyšlené a napsané speciálně pro příběh. Na konci jsou ukázané kresby talentů, co písně složili a napsali, na Spotify si můžete hudbu poslechnout. No, jsem prostě nadšená.

Julian, to byl takové zlatíčko, že si hned získal mé srdce. Zaujal mě ihned, a to, že jsem na něj ani jednou nenadávala, jsou plusové body. To samé Riley, sem si velice oblíbila. Byla tam mezi nimi obrovská chemie a jiskření, bylo to tak, že sem to i já pocítila, a to sem jen četla.

Těším se na autorky další díla, moc se mi líbí její styl psaní, sedl mi ihned, a hltala jsem každý doušek příběhu. Nemohla jsem přestat, jak moc mě to dostalo. Koukala sem, že je to série, a jako pokračování bude příběh o Gillian a další kniha o Ally, kamarádce Riley, která tam moc nebyla, ale byla oporou pro Riley, jak jen mohla. To samé Riley pro Ally. Sem zvědavá, jak se bude vyvíjet příběh o Ethanovi a jedné dívce, která se již objevila v tomto příběhu. Ne, nebudu nic prozrazovat, jistě je na co se těšit.

Tak mi to nedalo a nakonec sem napsala do nakladatelství. Tam mi potvrdili, že další díl této série se chystá na příští rok. Bude to díl o Gillian ale na mužskou postavu se nechte překvapit, tu prozrazovat nebudu.

25.09.2023 5 z 5


Plavba zlých snů Plavba zlých snů L. J. Shen

Tento příběh byl pro mě osvěžující, moc sem si ho užila. Cruz byl úžasný, jak se choval k Tennessee, ale kdo si mě nejvíc získal, byl Bear. To je tak úžasný mladý kluk, jehož chování a to, jak držel s Tennessee, mě dostávalo, bylo to tak nádherné a láskyplné pouto. Kdo mě ale nejvíc vytáčel, byla Tennessee rodina - matka, sestra, naprostí sobci a hysterky. To jejich chování k vlastní dceři/sestře bylo hnusné a někdy až přes čáru. Ano, pomohli jí dřív, ale to neznamená, že se k ní bude vlastní rodina chovat jako ke kusu hadru a dělat si z ní služku. Udělej tohle a tamto. PROSTĚ NE! Cruz se nesnažil Tennesse změnit doslova, snažil se jí pomoct, aby zapadla, a lidi jí měli rádi, a to bylo moc krásné gesto, Nessy to nakonec pochopila. Škoda, že toho o té lodi nebylo moc psaného, ale to nevadí, je to jen takový malý detail. Tennessee a ty její opravené sprosté slova, prostě sranda, moc mě to bavilo. U Roba jsem si myslela, že to bude pěkný hajzlík. No, tedy v minulosti byl, ale očividně život ho naučil své a poučil se, i když to ze začátku nevypadalo moc pozitivně. Kdyby byl konec trochu delší, vůbec bych se nezlobila.

30.08.2023 5 z 5


Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

L.J. Shen po delší době - ano, trvalo mi dlouho, než jsem se k tomu konečně dokopala. Zalíbily se mi anotace, ale nikdy jsem tento příběh nečetla, až doteď. Shen poznámky různých postav jsou psané tak, aby jste pochopili, že nejsou tak zlí, jak se zdá. Přeci jen i padouch má srdce, i když to občas u některých postav nevypadalo. Poznámky Shen tomu dávají nádech a pochopení, že to není tak zlé, jak se zdá. I přes to mi některé postavy lezly nehorázně na nervy! Obzvlášť Mallachy se choval jako idiot a občas mi přišlo, že je to naprostý psychopat, jaké věci prováděl a jak se choval. Rory tam bylo celkem v pohodě, nemohla za nic z toho, co se tam dělo. Ta jizva - vůbec jsem nečekala, že to bude mít takový spád a bude to takové... jako jo, myslela sem si, že to bude mít souvislost s jejím otcem, ale toto bylo opravdu moc. Rory matka udělala špatné, ale i dobré věci, hlavně to dělala proto, že chtěla Rory chránit, a to se dá pochopit, i když to, co dělala, nebylo vůbec hezké. Kathleen mi naprosto lezla na nervy! Calluma komentovat nebudu, ale myslela sem si to správně, jaký bude. Některé poznámky byly vtipné a rozesmály mě, například (kráva, ubrousek). No, nebylo to lehké čtení, obzvlášť kvůli veškerému tajemství, co tam bylo.

30.08.2023 3 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Od Zapaty jsem již četla knihy, vím, že píše SlowBurn, ale tohle je hodně velké SlowBurn. Tato kniha je psaná jinak než jsem zvyklá, pro mě ne tak záživná. Když už si píšou, tak bych chtěla vědět, jak se cítí, nejen to, co si píšou. Přiznám se, že jsem u toho usínala. Za prvé, bylo to moc dlouhé, a za druhé, stále dokola to samé. E-maily na několik stránek, jen to, co si mezi sebou psali. Když jsem konečně byla ráda, že skončili e-maily, tak zase začali zprávy po Skype nebo co. Nakonec chvíli rozhovor Ruby se svými sestrami a pak zase zprávy. Já nevím, tohle je pro mě utrpení a nuda. Samozřejmě, jak už bývá, tak mě děj lákal, i když mě štvalo, jak dlouho trvá, než se setkají, jak na sebe zareagují a kdy si konečně dají první polibek. Ruby chování mi chvílemi lezlo na nervy. Vůbec bych neřekla, že jí je tolik, kolik jí je, tedy alespoň mě to tak přišlo. Chovala se jako puberťačka a to, co napsala Aaronovi, z toho dělala velkou drahotu. Přišlo mi to moc vyhrocené, přitom to bylo prostě jen slovo, cítila to tak, tak to tak napsala, na tom není nic špatného. Takže za mě nezáživné a strašně natahované a tím pádem dlouhé. I tak se těším na další přeložené knihy.

15.07.2023 3 z 5


Leť & zapomeň Leť & zapomeň Nena Tramountani

Příběh byl krásný, ale bohužel jsem očekávala víc. Ten konec mi přišel odfláknutý alespoň mě se nelíbil, byla jsem zklamaná. Přála bych si, aby byl příběh delší a propracovanější. Noah a Liv byli úžasní, snažili se být oporou navzájem, i když to Noah neměl lehké a Liv se bála, že se z Noaha stane její bratr a skončí jako Riley. Josh mě mile překvapil, byla jsem ráda za to, jak se zachoval. Nechtělo se mi věřit, že by to byl hajzlík a zlý člověk, jen toho prostě už měl dost a tím pádem nakopl i Liv a díky němu se zrodilo pokračování příběhu Noah Liv. Matylda a Bry byli úžasné, jak se k Liv zachovali, aniž by ji dříve znali. Tony byl skvělý kamarád Noaha, líbilo se mi, jak se podporovali a pomáhali si navzájem. Jen jsem Tonyho trochu nepochopila v jedné věci, kterou tu samozřejmě nebudu psát, abych něco nevyzradila. Článek vyšel perfektně, jak se dalo čekat, až mě z toho naskočila husina, když jsem to četla. Moc krásně napsané, ani mě nepřekvapil důvod, proč se Noah zdejchl, tak nějak mi to potom všechno došlo ještě dřív, než jsem se dostala k důvodu. Leť a Zapomeň no to souhlasí. Zapomeneme na minulost a budeme se soustředit na budoucnost.

16.06.2023 4 z 5


Ramsay Ramsay Mia Sheridan

Toto byla fakt jízda! Kniha mě zaujala díky tématu pomsty, kterou hlavní hrdina chce provést hlavní hrdince. Je to divné, já vím, ale zaujalo mě to. Začnu Broganem - měl srdce ze zlata, i když si to odmítal připustit. Měl problém odpustit sám sobě, což nakonec díky Lydii dokázal. Lydia také měla srdce ze zlata a její charakter mě zaujal. Měla jsem ji svým způsobem ráda, stejně jako Brogana. Ale kdo si získal nejvíc mé srdce, byl Fionn. Sice to nebyl jeho příběh, ale pro mě to byl největší hrdina tohoto příběhu. Zamilovala jsem si ho nejvíc ze všech postav (Promiň, Brogane). Líbilo se mi, jak do Brogana šil a tak nějak mu kecal do života. Také se ho snažil navést správným směrem. Z Eileen jsem ze začátku neměla dobrý pocit, ale jsem ráda že sem se zmýlila. Stuart byl parchant - udělal toho hodně a myslela jsem si, že to všechno dopadne jinak. Autorka příběh sepsala úžasně - každé slovo, každá věta dávala smysl až mě to zasáhlo v dobrém slova smyslu. Také dávám plusové body za irská slova, která příběhu a postavám vdechla život, něhu a cit. No, já jsem unešená, hltala jsem každé slovo.

04.04.2023 5 z 5


Polib mě Polib mě Stella Tack

Moc se mi libí námět na romantickou linku Bodyguard a klientka. Kniha mě ihned zaujala, i když mi možná trochu chyběli názvy kapitol, místo toho byli jen jména, ale nevadí, nakonec sem si zvykla. Ryan a Ivy, no co k nim napsat, to jejich první, druhé a třetí setkání mě dostalo, umírala jsem smíchy jak moc trapné to bylo setkání, ale nejen trapné i vtipné, tedy pro mě, a třešinkou na dortu bylo to, jak si Ryan spletl aligátora a užovku, no to mě extra dostalo. Z Alexe sem měla divný pocit, ale nakonec překvapil a byl skvělý kamarád pro Ivy, to samé Jeff, byl skvělou oporou Ivy, ale vlastně i nakonec pro Ryana. Celou dobu co sem hltala každičký kousek příběhu, jsem si říkala co to má Ivy za rodiče, který se zajímají jen o prachy a kdy se jim konečně postaví. Harry byl užasný otec pro Ryana, i když si to nemyslel, Ryan ho měl opravdu rád. Nějaké to drámo se samozřejmě událo a někdo na to doplatil bohužel. Bála sem se, že příběh zůstane otevřený nakonec mě překvapila autorka a zakončila to krásně. Ivy a Ryan mi přirostli k srdci, jsem zvědavá na druhý díl, který by měl být o nových postavách jménem Silver a Prescott.

06.03.2023 5 z 5


Sny v nás Sny v nás Anna Savas

Již druhá kniha od této autorky a opět nezklamala, příběh se mi moc líbil, byl dost odlišný od předchozího příběhu. Julian byl takový jak sem si ho tak nějak představovala již v prvním díle, ale sem ráda za tento příběh, alespoň jsme poznali jaký Julian skutečně je, proč se tak chová, co za tím stojí a hlavně že má srdce ze zlata. Lily byla zlatíčko, obávala sem se, že její sestra bude mrcha, ale naštěstí sem se spletla a dost si jí oblíbila. Líbilo se mi, jak se Julian o Lily staral, měl o ni starost, a pak také ty jejich hádky nebo spíše špičkování. Lily je malá, takže chudák nedosáhla na hrnek, co byl vysoko, no Julian dělal naschvály, bavilo mě to moc. Už se těším na třetí knihu, která bude o Jamiem a no to se nechte překvapit, ale myslím, že je již jasné, kdo se stane hlavní postavou toho příběhu. Myslím, že to třetím dílem končí, jelikož z party není už nikdo o kom by se dalo psát. Určitě se k této serii někdy moc ráda vrátím.

06.03.2023 5 z 5


Aristokrat Aristokrat Penelope Ward

Upřímně nemám co vytknout, tento příběh patří mezi další úžasné příběhy a dojáky, samozřejmě se příběh neobešel bez slz, ale to bude možná tím, že sem citlivka. Leo se zachoval podle mě dost dobře a spravedlivě, i když tím nechtíc ublížil někomu. Musím uznat že nejlepší bylo asi seznámení Lea a Felicity, z toho sem nemohla a těšila se nejvíc na tuto scénu, jelikož byla zmíněna v anotaci, čímž mě kniha zaujala a už sem jen čekala než vyjde a budu si jí moci přečíst. Mezi Felicity a Leem byla od začátku upřímnost, což je podle mého v každém vztahu to nejdůležitější a samozřejmě ještě důvěra, kterou si k sobě vybudovali. Leo nad žádnou otázkou nezalhal, opravdu vše Felicity řekl na rovinu a tak to má být. Tedy uznávám, že sem si nad Felicity příjmením lámala jazyk, pro mě trošku těžší vyslovit, ale to je jen prkotina a maličkost. Líbil by se mi příběh o bratranci Lea Sigovi, zajímalo by mě, zda si i přes to všechno, čím si musel projít, našel nějakou lásku nebo ne.

29.12.2022 5 z 5


Sladký nepřítel Sladký nepřítel Kristen Callihan

Luciana sem si zamilovala hned, docela aj chápu proč se tak choval, i když to po boku Emm neměl snadné, protože ona byla úžasná, uměla se vcítit do druhého, a také věděla co ten druhý chce nebo si myslí, jelikož byla herečka. Luciana babička byla moc milá a hodná žena, která Emmu přijala s otevřenou náručí, i když se v příběhu vyskytovala málokdy, i tak sem si ji zamilovala. Líbilo se mi, že nebyla namyšlená, jak některé bohaté paničky, uměla s každým komunikovat klidně a vstřícně. Lucian dělal vše možné jen aby se rozptýlil a zabavil a nemyslel na to o co přišel a proč o to přišel. Emma byla od začátku milá, hodná, i přes to čím si procházela se usmívala, to se mi na ní moc líbilo. Také se mi líbilo a byla sem ráda že se tam objevili Delila a Macon, alespoň na chvíli – Jejích příběh je již přeložen a jmenuje se DRAHÝ NEPŘÍTEL, kdo nečetl, velice doporučuji, je to stejně úžasný příběh jako je tento. Emma Luciana změnila, né doslova, ale bylo vidět, že s ní byl spokojený, bylo mu s ní příjemně, smál se s ní, bavil, a také se do ní tím pádem zamiloval, ale to je asi všem už jasné. Navzájem se uzdravili.

29.12.2022 5 z 5


Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

Příběh byl krásný, i když předvídatelný, přesto se mi příběh moc líbil – žena, co si myslela, že se nedokáže zamilovat a muž, který si myslel, že si lásku nezaslouží. Célian, trochu neobvyklé jméno, ale přesto moc krásné, muž co si mě nakonec získal, sice parchant, ale srdce měl, i když si myslel, že žádné neměl. Jude mě hned padla do oka, měla srdce ze zlata, o tatínka se starala báječně, s velkou láskou a oporou. Mimochodem Jude taťka byl skvělý otec, moc jsem si ho oblíbila, narozdíl od Celiána rodiču, kteří byli dost mimo. Lily byla psycho, to co tam předváděla opravdu nemělo hranice, děsně mě štvala, a také neměla žádnou sebeúctu a myslela si, že jí vše patří, no jednoduše namyšlená a naivní pipina. Phoenix byl super, padl mi do oka skoro ihned i přes to vše co si prožil, hodně ho to poznamenalo, ale on se z toho dostal. Moc se mi líbil nápad autorky s těma botama aneb nálady podle barev, super nápad, trochu bych řekla, že to ten děj oživilo, u žádné autorky sem na toto ještě nenarazila, takže original nápad, tedy pokud někde jinde nebyl již použit.

27.11.2022 5 z 5


Dej šanci mně Dej šanci mně Whitney G. (p)

Ach... ta Whitney, mě snad nepřestane bavit, každý její příběh zbožňuji, i když si někdo muže myslet že je to slabší příběh, pro mě není a to jsem celkem naročná na to co čtu a to jsem přečetla všechny knihy od autorky co u nás vyšli, což mě mrzí, ale máme spousty příběhu ještě před sebou! Teď jen počkat až se přeloží samozřejmě. I když menší zmatek byl, jelikož sem se ze začátku do toho tak zamotala a slova TEHDY A DNES přehlédla, ale potom mi to došlo, a nakonec sem si všimla že tam tyto slova již napsaná jsou a já sem jen slepá a nevšimla si jich. Jinak se mi upřímně příběh líbil, hltala jsem každý kousíček příběhu a zamilovala se do Haydena, i když to byl zmetek, moje srdce si získal skoro hned, i když upřímně nechtěla bych být Haydena poradce, jako byl Lawrence, kterého mi bylo chvílemi opravdu líto, za to co Hayden dělá za průsery, no bylo by mi trapně a fakt bych to nechtěla řešit. Penelopa a ty její vztahy nevztahy, ach jaj, nevím no, byla mladá a naivní, trochu víc, hlavně mě nejvíc iritovala s těmi omluvami když byla se Simonem a na Haydena kašlala, což mi ho bylo líto a skřípala jsem nad tím zubami, ale jinak ty popichovačky a smsky s Haydenem (přečteno nepřečteno) mě bavili. Nevím co si myslet o bratrovi Pen, nepřišel mi moc jako pravý bratr, když jí nechal Haydenovi ¨Na krku¨ se slovy "seznam co je potřeba a starej se", no nevím toto se mi uplně nelíbilo, ani se moc nestaral, jen sem tam nějaký krátký hovor nebo sms, nic víc, sobec, tedy nakonec sem trochu změnila názor.

27.11.2022 5 z 5


Drahý nepřítel Drahý nepřítel Kristen Callihan

Od této autorky je to první příběh, který jsem přečetla a ihned mě zaujal a vtáhl do děje. Líbí se mi jakým stylem je příběh sepsán, také se mi hodně líbí flashbacky z minulosti, a taktéž že je příběh sepsán jak z ženského pohledu, tak aj z mužského. Delila je skvělá, to samé i Macon, i když to byl hajzlík v minulosti, teď už chápu proč, také mi bylo hned jasné, že to co se stalo na plese nebyla jeho prácička a že Delilu měl rád, i když si to nechtěl připustit – jak se to říká? Už vím! Protiklady se přitahují, i nenávist se může proměnit v lásku. Delili mamka byla hodná a skvělá, řekla bych že Delile pomohla si uvědomit city k Maconovi. Sam, no k té snad nemám slov, žárlivost je sviňa a pravda bolí, víc se k ní vyjadřovat nebudu, přeberte si to po svém. Nesmím zapomenout na Northa, ochránce Macona, nebo li chvilkový bodyguard by se také dalo nazvat, byl úžasný, pomohl Maconovi a líbilo se mi, že na něj Macon malilinko žárlil, i když nebyl důvod nebo byl? North si sedl skvěle s Del. To co Delila provedla Karen mě rozesmálo a hodně pobavilo. Příběh byl úžasný moc sem si ho zamilovala, takže mohu jen a jen doporučit. Lepší konec být nemohl, nemám co vytknout, prostě dokonalý příběh. Hlavní hrdinové mi budou chybět, proto se k příběhu určitě někdy postupem času vrátím.

19.10.2022 5 z 5


Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Zapata je skvělá autorka. Už jsem od ní přečetla dva předchozí příběhy, které nezklamali, ale tento příběh je pro mě opravdu více naročný na čtení, jelikož je to Slow Burn, ale to jsou samozřejmě všechny příběhy od autorky. Tento příběh je dlouhý a to bude asi ten problém, ano mám dlouhé příběhy ráda ale toto mě dalo fakt zabrat. Ze začátku jsem měla problém se začíst až do určitého okamžiku, který nastal až po delší době. Potom už to bylo celkem v pohodě, četlo se to sice pomalu, ale bavilo mě to. Aiden, no nevěděla jsem co si o něm myslet, choval se jako hulvát a mě se to uplně nelíbilo, u něho jsem si prostě nemohla říct tak ten mě dostal, protože nedostal, tedy ne alespoň od začátku, potom jsem si ho celkem oblíbila, ale moje srdce si stejně získal více Zacky boy který byl neustále oporou Vanesse i ona jemu samozřejmě, toto duo jsem si zamilovala. Vanessa měla krutou minulost, až mě jí bylo líto. Aiden a Vanessa museli ujít dlouhou cestu aby se dostali tam kam měli, aby se začali respektovat, pomáhat si, být si oporou, milovat se. Aiden pochopil co je láska a že není sám. Docela bych uvítala kdyby se příběh Zacka přeložil co nejdříve.

19.10.2022 4 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Sarah čtu poprvé a ihned sem si ju oblíbila. Příběh se lehounce a rychle četl, snad nebyla chvíle kdy jsem se nemohla dočkat, co se bude dít dál. Příběh byl smutný, chvílemi aj veselý, a také zajimavý a opravdu krásně sepsaný. Jelikož je kniha o medicině, kterou po pravdě moc nemusím, tak jsem se toho obávala zbytečně, nijak moc do detailu autorka nezacházela, za což sem jí vděčná. Mezi Samem a Laurie byla už od začátku cítit ta silná přitažlivost, no prostě je to táhlo k sobě od začátku. Nejvíc mě dostala Teddie jak vyprávěla o seznámení se Samem, no z toho jsem nemohla. Tento příběh ve mně vyvolal silné emoce, opravdu nádherný přiběh, i když jak už jsem psala smutný chvílemi, některé scény mě naprosto dostali, vypadalo to tak realně. Laurie spolubydlící Emmett a Holly, no lepší si nemohla přát, určitě bych takové taky brala. Emmett má u mě plusové body za to co udělal. Těšilo mě jak se Sam snažil Laurie pomoct v medicině a podpořit ji jak jen mohl, podporoval ji když si nevěřila, však on by se kvůli ní aj doslova přetlhl jak moc po ní toužil a měl jí rád. ¨Mamča¨ Amber škoda že jí nebylo více, ale tak co už, více ji poznáme v druhém díle této serie. Ještě bych ráda dodala, že Teddie a Kian byli slaďouši už od začátku.

19.10.2022 5 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Izzy byla skvělá v tom, jak se snažila přehlížet vše ohledně Willa, až to nakonec nedávala, ale držela se opravdu dlouho. Příjezd Colea byl v něčem dobrý, každopádně se mi moc nezamlouval důvod proč přijel. Jsem ráda, že se tam občas mihla Lena a Ryan, přesto že to bylo málo, tak to stačilo. Will se choval občas divně a mátl Izzy, ikdyž to nebylo záměrně. Ze začátku jsem si myslela, že bude Willova máma mrcha, ale nakonec mě mile překvapila. Marissa mi tam v jednu chvíli vadila, ale pak zas nevadila, nevím co si o ní myslet a nemám na ni pořádně názor. Myslela jsem si, že mě příběh o snowboardingu bavit nebude, nakonec mě to hodně chytlo a nemohla jsem přestat číst. Příběh byl fajnový, ikdyž mi ten konec přišel trochu moc urychlený, vůbec bych se nezlobila, kdyby byla kniha o pár stránek delší. Kdo vyhrál srdce Izzy? To se dozvíte v příběhu který mohu doporučit jako milou oddechovku.

05.09.2022 5 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Lilly je užasná autorka, dost mi připomněla Monu Kasten, připadá mi, že její příběh je podobný, ikdyž tento se koná v Green Valley, kdežto příběh od Mony ve Woodshillu. Od knihy jsem se absolutně nemohla odtrhnout, pohltila mě až tak, že jsem doslova hltala každé slovíčko..
Je to zajímavé vyprávění a navíc jsem o Au-Pair ještě nečetla a neviděla žádnou knihu, díky tomu pro mě byl příběh něčím nový a zajímavý. Když Ryan a Lena šli na túru, tak jsem si hned vzpomněla na Kaidena a Allie (M.K. – Začít znovu). Ryan byl zpočátku hajzlík nebo mi to tak jenom připadalo, ale poté jsem si ho zamilovala, stejně jako Lenu. Samozřejmě i Cooperovi, kterým Lena hlídala Liama, jsem si oblíbila. Líbilo se mi, jak Lena dokopala Ryana něco dělat. Měla na něj dobrý vliv, kdyby nepřijela, tak by nejspíš nedělal nic jiného, než že by se utápěl v lítosti a bolesti. Trochu mě naštvalo to, co udělal skoro ke konci, myslela jsem si, že to nakonec neudělá, ale bohužel jsem byla naivní. Abych nezapomněla, Lena je Němka, ale mluví v knize anglicky a vše je nakonec přeložené do češtiny, takže je to trochu matoucí, ale naštěstí je vždy pochopitelné nebo naznačené, kdy promluvila německy. Určitě se těším, až si přečtu příběh Willa a Izzy, naštěstí už je přeložený, tak si ho budu moct přečíst v klidu. Ještě bych chtěla dodat, že konec byl uspěchaný a chyběly mi tam ta dvě důležitá slůvka, které si neřekli, což mě zamrzelo ale co už.

03.08.2022 5 z 5


Tajemství v nás Tajemství v nás Anna Savas

Anna Savas není až tak známá autorka, alespoň já jí neznala. Tohle je její první kniha, která u nás byla přeložená a je opravdu skvělá, zamilovala sem si ji. Ikdyž musím přiznat, že ze začátku jsem měla problém se začíst, byla to pro mě nuda a nevěděla jsem, zda pokračovat. Nakonec jsem ráda, že jsem četla dál, jelikož mě ten příběh chytl a jsem ráda za to, jak skončil. Tess a Cole si byli svým způsobem podobní, ikdyž Tessa to měla v dětství o dost horší než Cole, ale i tak měli něco trochu společného. Richard se mi absolutně nezamlouval už od začátku...
O April jsem nevěděla, co si mám myslet, v jednu chvíli vypadala jako ta špatná, poté opět, že je ok a takto stále dokola. Pak jsem přišla na to, že byla jen ovlivňována. V tomto příběhu je přesně ukazáno, jak dokáže strach ovlivnit člověka a jakým dokáže být zlem. Každopádně, příběh byl zajímavý a čtivý, určitě si přečtu druhý díl, který nemám páru o kom bude, ale mohl by být o Julianovi alias spolubydlící a kámoš Cola a nějaké té holce.

03.08.2022 5 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Tato autorka mě zaujala, jak díky obálce, tak i díky anotaci a musím uznat, že před ní smekám, protože má opravdové koule (obrazně řečeno), že se vůbec pustila do takového neobvyklého tématu, které se moc neřeší. Na začátek bych chtěla zmínit, že mě děsně štve, že v originále se hlavní postava jmenuje Micah, v anotaci Mickey a přímo v knize Mikey, to si má člověk vybrat nebo co? Adrian a Julian jsou svým způsobem stejní nebo alespoň v podobné situaci, která je naprd, ale naštěstí to oba zvládnou a každý to překoná po svém, ikdyž by mě nenapadlo že zrovna Julianovo tajemství bude až taková bomba.. Když jsem se dočetla, co za tím tajemstvím stojí, byla jsem v šoku, ale chápala jsem ho, ikdyž jsem si nic takového nezažila. Překvapí to, mě osobně to dost vykolejilo, soucítila jsem jak s Adrianem, tak i s Julianem, kterého jsem si mimochodem hned oblíbila, ikdyž byl k Mikey ze záčátku odtažitý a nedůvěřivý. Mikey si také protrpěla dost, sice ne tolik jako Julian a Adrian, ale i tak toho na ni bylo kolikrát až moc. Rodiče všech tří jsou všichni stejný zmetci (slušně napsáno, použila bych jinak jiné slůvko), chovali se hrozně sobecky a vše jen kvůli své pověsti...arhg jak já tyto rodiny, co si stojí na své pověsti a chovají se tak odporně nenavidím! Ale nějaký záporák být musí. Auri a Cassey, skvělý sousedi a kamarádi, měl každý svůj styl a byli jiní, i přesto jsem je chtěla spolu a také si mě ihned získali. To samé Lilly Link Tanner a Aliza byli skvělá opora pro Mikey. Na závěr bych chtěla jen dodat, že takhle to bohužel funguje i v realitě, měli by jsme si to uvědomit a hned neodsuzovat. Každý je už nějaký a to by jsme měli respektovat každý má právo se rozhodovat jak chce a co mu podle něj přijde nejlepší. Určitě stojí za to si na konci knihy přečíst krátký dodatek k danému tématu. Třeba pochopíte, že to pro toho člověka není opravdu tak snadné jak se zdá.

21.05.2022 5 z 5