Lucieouje Lucieouje komentáře u knih

☰ menu

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Knihy od této autorky mám ráda, a obzvlášť tahle se mi líbila. I když byl příběh poněkud delší, než na jaký jsme zvyklí, rozhodně jsem se nenudila, děj byl velmi poutavý a líbil se mi Elinin příběh.

24.06.2021 5 z 5


Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Další velmi povedená kniha ze série o Erice a Patrikovi. I tentokrát se prolínal život postav minulosti se životy současných hrdinů. Postav bylo opět hodně, jak už je u této autorky zvykem, ale pokud se knihy čtou v řadě, v jaké byly napsané, není problém se v nich orientovat. Moc se mi líbil pohled do Göstova osobního života a tuto postavu jsem si oblíbila ještě více. Celkově tuto knihu hodnotím velmi pozitivně, i když se mi dějová linka s Ebbiným manželem zdála přinejmenším podivná.

09.06.2021 5 z 5


Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Povedená kniha! moc se mi líbil příběh Emelie, i když nebyl příliš veselý. Celkový příběh byl zajimavý a konec byl pro mě překvapivý. Knihy čtu postupně a tak mi nedělalo problém orientovat se v postavách. Už se těším na další díl.

07.05.2021 5 z 5


Mořská panna Mořská panna Camilla Läckberg

Podařená kniha, kterou bych složitostí a množstvím postav přirovnala ke druhému dílu této série (Kazatel). Příběh byl velmi poutavý a čtivý a konec byl pro mě velké překvapení. I tak mám ale pocit, že některé otázky zůstaly nezodpovězené a to mi trochu kazí celkový dojem z knihy.

01.05.2021 5 z 5


Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Jedna z nejlepších a nejzajímavějších knih této série. Opět je v knize prolínání příběhu z minulosti, tentokrát z období 2. sv. války a současného vyšetřování případu. Do vyšetřování se zapojila i Erika, která se snaží odhalit rodinné tajemství a zjistí, že nic není černobílé a není to takové, jaké se na první pohled zdá.
Knihu doporučuju a dávám 5*

28.04.2021 5 z 5


Vlastní spravedlnost Vlastní spravedlnost Camilla Läckberg

Pro mě je to jedna ze slabších knih této serie, ale přesto byla dobře napsaná a líbilo se mi prolnutí příběhu a celkové rozuzlení.

23.04.2021 5 z 5


Kameník Kameník Camilla Läckberg

Výborná kniha! Zajímavá zápletka, ve které se prolínají životy hlavních hrdinů, neschopnost a egoismus některých lidí, těžké dětství i Aspergerův syndrom. Děj je napínavý a skvělé jsou retrospektivní kapitoly, které nás zavedly do života Agnes. Krátké kapitoly zaručují, že se kniha čte sama a konec je překvapivý. Jedna z mých oblíbených knih.

11.04.2021 5 z 5


Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Velice dobrá a napínavá detektivka. Velmi dobře autorka vykreslila rodinné vztahy a vraha skutečně odhalila až na posledních stránkách - do poslední chvíle jsem byla zmatená a nemohla určit, kdo činy spáchal. Velmi zajímavý byl také hlavní motiv pachatele.

09.04.2021 5 z 5


Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Skvělá kniha! Dostala jsem ji jako dárek k Vánocům a během jednoho dne jsem ji přečetla. Příběh je velmi poutavý a čtivý - moc se mi líbil vývoj postav i následné rozuzlení příběhu. Neustále jsem přemýšlela, co se v osudný den mohlo stát a konec mě velmi překvapil. Jedinou výtku mám k nakladateli, který prozradil vývoj příběhu, když použil na zadní přebal knihy úryvek z jejího konce.

06.04.2021 5 z 5


Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Velmi dobrá kniha, kterou jsem si přečetla několikrát. Je sice vidět, že je to autorčina první kniha ze série s Erikou a Patrikem a není tak propracovaná, jako ostatní díly, ale i tak se k ní velmi ráda vracím. Moc se mi líbí vykreslení charakteru postav a zejména jsem si oblíbila velmi sympatickou dvojici, kterou tvoří Erika s Patrikem. Knihy však doporučuji číst postupně, jak byly vydávány, jinak byste mohli být ztraceni ve vývoji soukromého života hlavních postav.

06.04.2021 5 z 5