lucull lucull komentáře u knih

☰ menu

Slib - intimní příběh z války Slib - intimní příběh z války Audrey Magee

Příběh Kathariny a Petera mě nalákal z toho důvodu, jelikož od přečtení Měděného jezdce od Paulliny Simons válečnou tematiku vyhledávám. Vzhledem k tomu, že jsem knížku přečetla v průběhu zkouškového, netrvalo mi to dlouho. Musím přiznat, že ještě teď mám z knihy rozporuplné pocity. Během čtení se kniha tolikrát proměnila..vtipné hlášky, milostné scény, "pobyt" na frontě, ztráty na životech, hrůza války, násilí a nečekaný konec. Jistě jsem spoustu věcí vynechala, ale abyste to zjistili, knihu si přečtěte - nebudete litovat.

22.05.2015 5 z 5


Asylum Asylum Madeleine Roux

Na knihu jsem se velmi těšila. Dokonce jsem ji upřednostnila i před knihami, které jsou v mé knihovně po delší dobu. Ale já chtěla opět zažít ten pocit, kdy se při čtení knihy budu bát, cestou na záchod budu muset porozsvěcovat všechna světla, prozkoumat prostor pod postelí, jestli se tam nenachází nějaký strašák atd. Možná lehce přeháním, ale tenhle pocit se při čtení knihy ani po něm nedostavil. Netvrdím, že bych byla zklamaná a kniha nebyla dobrá, jen už se k ní nevrátím a podívám se po takové, která mi ten pocit, že budu mít „srdce v kalhotách“, přinese. Proto bych knihu doporučila spíše mladším čtenářům. I na zadní straně přebalu je uvedeno, že kniha je pro čtenáře od 16 let. Ale pro třicetiletého člověka, tohle téma určitě nebude. Asylum proto hodnotím jako průměrnou, Dan byl sice fajn postava, ale kdyby se víckrát podíval do bývalé kanceláře ředitele, neuškodilo by to.

10.08.2014 3 z 5


Projekt ideálna manželka Projekt ideálna manželka Graeme Simsion

Příjemné, nenáročné čtení. Dokonce se i pobavíte. Ale na 5 hvězdiček jsem si zase tolik uchvácená nepřipadala.

05.08.2014 3 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Moje první "kingovka". Jako před autorem smekám, ale kdybych nenerazila na tohle téma o cestování čase a záchrana Kennedyho, asi bych jeho talent neokusila. Každopádně nelituji a jsem ráda, že tahle bichle je zabydlená v mé knihovně. Doporučuji!

02.08.2014 5 z 5


Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Mám ráda příběhy, které ve mně dokáží vyvolat emoce. A tahle to dokázala. Velice příjemné čtení. Brett byla sympaťanda. Akorát jsem čekala, že jejím životním partnerem bude nakonec Brad. Ale i tak to skončilo krásně!

23.06.2014 5 z 5


Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Hana Hindráková

Tahle tematika "Afrika" se mi libí, na knihu jsem se těšila. Avšak nebylo to úplně ono. Neříkám, že bych z knihy byla zklamaná, ale očekávala jsem více. Vylíčení postav mi přišlo příliš strohé, spousta scének byla zestručněna. Člověk chtěl vědět více. Více stran by příběhu neublížilo, protože ve své podstatě byl zajímavý.

17.06.2014 3 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Kniha se mi už od začátku líbila. Ale i přes to jsem si říkala, kdy přijde to, o čem všichni mluví, co čtenáře tak uchvacuje? A pak to zčistajasna přišlo. Rozhodně jsem tohle nečekala!

11.06.2014 4 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Byl to nejlepší díl z celé trilogie. V určitých pasážích jsem chytala střídavě stavy překvapení, strachu a úlevy. Příjemné oddechové počtení :)

05.05.2014 4 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Před přečtením druhého dílu jsem si říkala, že si dám od "Drahokamů" na chvíli pauzu, že se vrhnu na jinou knihu, kterou si chci přečíst. Ale jak jsem se dostala ke konci, tak zajímavě a neočekávaně se to rozuzlilo, že musím sáhnout po třetím díle!

01.05.2014 4 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Příjemné, oddechové čtení. Nejspíš se vrhnu na druhý díl, jelikož mě zajímá, jaké to bude mít pokračování...

27.04.2014 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Pro mě to je druhá knížka, kterou jsem od autorky četla. Na začátku knihy jsem z toho byla rozpačitá, dokonce jsem na vteřinku přemýšlela, že knihu odložím bez dočtení. Ne že by mě nebavila, nebo neměla čtenáři co nabídnout, ale spíše trvalo, než jsem se zorientovala, v jaké časové rovině se zrovna nacházím. Ale po chvilce jsem se do toho ponořila tak, až mě knížka chytla, nadchla a nevím co ještě. :)

25.04.2014 5 z 5


Prorok Prorok Amanda Stevens

Na třetí díl jsem se moc těšila. V kalendáři jsem sledovala, kdy nastane ten den, až Prorok vyjde, abych si ho mohla pořídit. Koupě vůbec nelituji, protože A. Stevens to prostě umí napsat tak, že člověk musí číst pořád dál a dál, až je ve finále překvapený, že to zvládl slupnout za tak krátký čas.
Stejně jako v Okřídlené duši jsem nečekala, že vrahem bude ta osoba, která jím byla. Čekala jsem, že se objeví ještě nějaká další, nevýrazná osoba, která se v příběhu jen tak krátce mihne. O to větší překvapení na konci.

18.04.2014 5 z 5


Letní zahrada Letní zahrada Paullina Simons

S touhle ságou jsem trávila čas od začátku roku. V podstatě mě provázela na každém kroku. Vždy jsem ji měla s sebou v tašce, ať jsem tašku měla jakkoliv narvanou. Kniha mi tam nesměla prostě chybět. Co kdybych měla náhodou během dne chvilku času?! :))
Byl to celkově nádherný příběh, který mě uchvátil!!! Přesto jsem někde narazila na komentáře, že Letní zahrada není tak dobrá jako Měděný jezdec. Že to už není ta Taťána a Alexandr jako na začátku. Svým způsobem ano. Protože ti dva stárnou, mění se jim priority, začínají řešit jiné věci a problémy. Ale osobně mi přišlo zajímavé pozorovat, jak se jejich vztah vyvíjel, jakými fázemi procházel atd. Musím přiznat, že ke konci knihy jsem se obávala, aby Alexandr nezemřel stářím někde v křesle při jejich rodinné sešlosti. O to víc mě překvapil závěr.

12.04.2014 5 z 5


Taťána a Alexandr Taťána a Alexandr Paullina Simons

Musím říct, že druhý díl této ságy se mi líbil více než ten první. Je to krásný příběh, který se mi vryje do paměti na hodně, hodně dlouhou dobu. Jen si tak říkám, že když se natáčí film "Fifty shades..", proč by nemohli zfilmovat i tuhle ságu?! Ještě dnes se vrhnu na poslední, třetí, díl. I když po dočtení této trilogie mi láska a oddanost Taťány a Alexandra budou chybět.

16.03.2014 5 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Skvělé, dechberoucí. Parazit Dimitrij mě nehorázně štval, i když v knížce měla každá postava své místo. Také bylo zajímavé sledovat změnu Taťány, z naivní holčičky v dospělou ženu.

17.02.2014 5 z 5


Království Království Amanda Stevens

Škoda jen, že člověk nemá více času, aby knížku mohl přečíst na jeden, na dva nádechy. Místo toho jsem čtení měla "rozkousané". Ale i tak to byl požitek číst další díl z této série. Konečně se odkrylo tajemství nad původem Amálie a jsem zvědavá, co nabídne závěrečný díl, snad nějaký posun s Devlinem.

19.01.2014 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knížku jsem už bohužel dočetla. "Bohužel" z toho důvodu, že to byla zatím jediná knížka, u které jsem se nechtěla dočkat konce. Nejspíš se budu opakovat, ale ještě teď mám ucpaný nos, kolem mě se válí kapesníky, a pod očima mám vaky jak mraky. Nádherný příběh, po celou dobu čtení se mi děj zobrazoval v hlavě jako film. Myslím, že nebudu jediná, která by to shrnula a řekla DOPORUČUJI!!!!!

04.01.2014 5 z 5


Sestra Sestra Rosamund Lupton

I když jsem ji zrovna nečetla, nutilo mě to o tom příběhu neustále přemýšlet. Závěr byl pro mne dost překvapivý.

29.12.2013 4 z 5


Psáno ve hvězdách Psáno ve hvězdách Katherine O'Neal

Dobrodružství, romantika. Pěkná kombinace, stejně tak pěkné čtení.

18.12.2013 4 z 5


Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Sice člověk hned na začátku ví, jak to celé dopadne, ale i tak se mi kniha líbila. Mile oddychové čtení. Jen na začátku jsem měla problém zvyknout si, že vypravěč mluví ve třetí osobě.

15.12.2013 3 z 5