Lucka Most Lucka Most komentáře u knih

☰ menu

Mačacia stopa Mačacia stopa Dominik Dán

Už jsem na ni čekala. Píšu se značným zpožděním, protože audioknihu jsem si koupila hned ten den co vyšla. Nějak jsem si zvykla poslouchat dánovky jako audioknihy - pan Geišberg byl TOP a pan Mňahončák se nenechá zastínit.
Knihy i audioknihy mám ve slovenštině, jednak mi to nevadí (za socíku, jsem něco knih přečetla, protože v češtině vůbec nevycházely) a ověřila jsem si, že český překlad stojí za ... nic :).
Jinak děj opět super, napínavý a pro mě i překvapující. Jsem ráda, že mám všechny jeho knihy a můžu sledovat i osudy celé party. Moc doporučuju

23.09.2022 5 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Tak dočteno. Za mě by to měla být povinná četba pro všechny a hlavně pro ty, kteří tohoto "politika" neustále volí a obhajují. Je to hnus, velebnosti. Jdu si přečíst nějakou oddychovku, protože je mi z toho normálně zle. A nejhorší na tom je, že se nejedná o žádnou fikci, vše je doložitelné a dohledatelné. Pan Kmenta zas zabodoval a obdivuji jeho nasazení a mravenčí píli. Tohle teda muselo dát hodně zabrat, dát do souvislostí tolik událostí, pospojovat si druhdy jen náznaky. Opravdu velký potlesk pro pana Kmentu

10.11.2020 5 z 5


Nevieš dňa, nevieš hodiny Nevieš dňa, nevieš hodiny Dominik Dán

Skvělá Dánovka. Poté co jsem přečetla Venuši zo zátoky a jako další si vybrala tento titul, jsem byla ráda, že se bestiální běsnění tentokrát nekonalo. A jako pokaždé, další kamínek do mozaiky životů kriminalistů a jejich kolegů

03.08.2020 5 z 5


Beštia Beštia Dominik Dán

Je to drsný. Líbilo se mi, že pan Dán popsal i dětství Ondřeje. Slyšela jsem jako audio a zas jsem toho moc nenaspala :)

31.05.2019 5 z 5


Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

V mých vzpomínkách krásná knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem a strašně moc jsem se tenkrát zamilovala do koní :)

23.05.2019 5 z 5


Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Perfektní, jako vždy, líbí se mi, že Dán vždy do děje zamíchá i politické pozadí, nebo alespoň atmosféru doby. Dokonce bych řekla, že dokáže perfektně popsat i zoufalství přeživších :(. Kdyby to bylo na mě, zkrátila bych trochu popis krutostí, které se provádějí na obětech a množství vypité vodky :), ale je fakt, že v té době se chlastalo všude, tak proč ne na kriminálce.
P.S. Chytili ponožkového vraha? Já to asi nějak přehlédla :)

08.04.2019 5 z 5


Básník Básník Dominik Dán

Výborný - je to moje 3 kniha od Dána. Styl stále podobný, ale nevadí mi. Líbí se mi popis jak to chodí u policajtů. Začala jsem milovat pana Burgera. Vtipný, chytrý, rovný chlap. Ani nevadí, že je starší :)

28.03.2019 5 z 5


Popel všechny zarovná Popel všechny zarovná Dominik Dán

Tak vám nevím - na jedné straně strhující. Musela jsem se hodně soustředit, abych dala dohromady časy. Četlo se to moc hezky, napínavé to bylo celou dobu, ale dorazila mě postava pana Nováka - jednak jsem nepochopila Krause, to si vážně myslel, že vše vyřeší a dotáhne to až k uvalení vazby na lidi z nevyšších míst? Kolem něj spousta varování, spousta mrtvejch, ke kterým přispěl i on svým vyptáváním (a to v době, kdy věděl, že nebezpečné to je). Chápu - vykreslení člověka, který se jen tak nevzdá a bojuje za spravedlnost do posledního dechu. Ale obrátit se na Nováka, až ve chvílí, kdy je polomrtvej? A v ISI si nezjistili s kým se zná? Proč ho na Krause nenasadili? No, asi to mělo být pro větší, efektivní konec :(. A co mě dorazilo - přesvědčování od dotyčného, aby to sepsal :(. To nás jako pan Dán chtěl navést na to jak se dostal ke psaní?
P.S. Pochopili jste někdo ty erotické scény a ty popisy slečen? Na odlehčení? Že policajti jsou také lidi? Docela bych brala podrobný popis těch policajtů :D. Burgera ne, tam si to umím představit :D. Že je někdo blonďák s modrýma očima mě moc neuspokojilo :D

20.03.2019 5 z 5


Případ doktora Karpety Případ doktora Karpety Jaroslav Boček

Přečetla jsem jedním dechem. Zajímavě zpracováno téma nesmrtelnosti.

20.02.2019 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Četla jsem jí poprvé někdy hodně zamlada a dost často se k ní vracím - moc hezky napsaná

14.04.2014 5 z 5


Emma Emma Charlotte Brontë

Libila se mi - hezky se to četlo, dokonce s kriminální zápletkou - po Janě Eyrové, asi má nejoblíbenější od Brontëové :)

14.04.2014 4 z 5


Profesor Profesor Charlotte Brontë

no tak jsem dočetla :) Brontëovou mám ráda, ale nemůžu si pomoct fakt jsem v tom viděla Eyrovou v mužském vydání - už jen ten začátek, kdy má dilema co se životem - jen jsem čekala kdy si dá inzerát :)
Jinak celkem čtivé - místy rozvláčné - ale dá se to

14.04.2014 3 z 5


Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

no nevím - knížku jsem si koupila jen proto, že jsem viděla představení s Bárou Hrzánovou a bylo to skvělý - knížka mě docela zklamala

20.02.2014 2 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

klasika - knihu jsem četla už kdysi kdysi a občas se k ní ráda vracím - nádherně napsaná

20.02.2014 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Úžasná kniha - jsem ráda, že jí mám v knihovně - určitě se k ní ještě někdy vrátím

19.02.2014 5 z 5


Nina - životní příběh herečky Niny Divíškové Nina - životní příběh herečky Niny Divíškové Petra Braunová

Čtivé - mám paní Diviškovou moc ráda a ráda jsem si její životní příběh přečetla.

16.01.2014 5 z 5


Dvě dámy v tísni Dvě dámy v tísni Zdena Frýbová

Kniha mě naprosto zklamala. Pokud o svých peripetiích paní Frýbová psala v doslovech - bylo to úžasný a vždycky mě pobavily. Ovšem shrnout vše do jedné knihy je masochismus. Knihu jsem nakonec dočetla, protože jinak mám paní Frýbovou moc ráda, ale byl to očistec a bohužel toto je jediná kniha ke které se nevracím

27.08.2013 1 z 5


Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Zdena Frýbová

Doporučuji si předtím přečíst Mafii po česku - v Mafii po listopadu pokračuje příběh Baryho bratra

27.08.2013 5 z 5