lucinka5264 lucinka5264 komentáře u knih

☰ menu

Město duší Město duší Martina Čekalová

Je to sice kýč, ale skvěle připravený na pokračování. Kniha byla čtivá a moc se mi líbila na to, že je to autorčina první. Myslím si, že je to dobrý start mladé autorky.

18.01.2020 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Skvělá kniha, perfektní do povinné četby-hezky se čte a dej je snadno zapamatovatelný

09.04.2018 5 z 5


Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Absolutně úžasná kniha. Pravdivá, neskrývající vůbec nic. Pomohla mi pochopit co se v té době dělo, jak se lidé cítily, jak vše probíhalo. Moc za tuto knihu děkuji jak Artimu tak jeho otci Vladkovi a Anje s její velkou sílou přežít.

16.11.2015 5 z 5


Smlouva s Adamem: Učitel lásky Smlouva s Adamem: Učitel lásky Jitka Volfová

Dá se říct, že se autorka nejspíš pokoušela napodobit 50 odstínů šedi, ale to mi absolutně nevadilo. Děj byl sice ke konci pochmurný a jindy jsem zase potřebovala boxovací pytel na uklidnění, ale to jen dokazuje autorčin talent vzbudit v člověku emoce.

03.11.2015 3 z 5


Pád noci Pád noci Alexander Stainforth (p)

Absolutně jednoduchá kniha. Sama za sebe bych řekla že to šlo od 10 k 5. Začátek strhující, romantika bez emocí (možná by bylo lepší napsat to z pohledu muže) a konec už od půlky knihy profláklí (člověku to prostě dojde). Každopádně pokud jste v období chaosu kdy nevíte kde máte hlavu a všechna práce se hromadí tak doporučuji, protože abych nemluvila jen negativně, myslím že by se to dalo brát jako oddychovější knihu s určitým dějem a docela i čtivě poskládanou.

17.10.2015 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Naprosto souhlasím že od knihy sem čekala víc, ale jako film to bude hezké, jen jako kniha to nijak moc nepotěšilo.

27.08.2015 3 z 5


Tajuplný ostrov Tajuplný ostrov Jules Verne

Jak se říká - co člověk to názor. Mě kniha bavila a celá byla skryta pod rouškou tajemné bytosti, ale konec mě docela zklamal. Celý děj je napsaný, jako by se to opravdu mohlo stát, ale konec na mě působil odbytě a zabil celý můj zprvu dobrý dojem z knihy.

12.08.2015 4 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Na můj vkus chvilkama moc zdlouhavá ale proč ne ? Čte se poměrně hezky a děj jí nechybí jen bych jí nedoporučovala citlivým osobám je známo že mnoho " pubertáků " se díky této knize zabilo a Goethe byl za to dokonce stíhán tak prosím ať se historie neopakuje.

07.07.2015 4 z 5


Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

u této knihy se člověk rozhodně zasměje. Mě osobně se líbila více jak divadlo i když to také nebylo špatné. =) Za pár dní se dá s přehledem přečíst a 90% věcí z knihy si určitě zapamatujete takže podle mého skvělá volba k maturitě =)

07.07.2015 5 z 5


Kamara - hrdá amazonka Kamara - hrdá amazonka Birgit Fiolka

Nikdy bych nevěřila, že jedna kniha může obsáhnout tolik stránek čtenářského deníku. Děje se v ní toho tolik a vše je důležité. Teď můžu upřímně říct, že se čte kniha sama.

31.05.2015 4 z 5


Robinsonka Robinsonka Marie Majerová

Příběh mladé dívky, která se musí po smrti své matky postarat o celou domácnost a zároveň bojuje se svou dětskou hravostí která je někdy i ku pro spěchu ale to není vždy pravidlem.
Opravdu pěkná kniha. Doporučuji pro čtení z dětmi mohou se tím rozhodně inspirovat.

31.05.2015 4 z 5


Na první pohled Na první pohled Mhairi McFarlane

Myslím, že jako kniha pro oddych úplně ideální.

31.05.2015 3 z 5


Falešní hráči Falešní hráči Zdena Frýbová

Absolutně úžasná kniha. Příběh 3 manželských párů, které se později propletou a vznikají z toho samé problémy. Líbili se mi charaktery hlavních postav. Na knize jde krásně vidět jací lidé ve skutečnosti jsou a jakými maličkostmi se nechají vyvést z cesty. Moc se mi líbila můžu jen doporučit.

31.05.2015 5 z 5


Pouť Pouť Pavel Frýbort

Kniha nebyla špatně napsaná ale nelíbil se mi konec. Trochu to vypadalo jako kdyby spisovatel nevěděl jak děj rozuzlit a tak vybral nejabsurdnější možnost, která ho zrovna napadla.

31.05.2015 2 z 5


Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Zařadila bych to mezi klasický moderní román. Někdo má životní problémy, najde někoho se kterým na ně zapomene, problémům ale neutečou a po napínavém konci dojde rozuzlení. Konec se mi asi líbil nejvíce a také bych chtěla zdůraznit, že mi příjde jako skvělí nápad střídání dvou postav. Chvíli čtete co si myslí a jak co vnímá jeden a po nějaké chvíli druhý. Příjde mi to jako skvělí nápad.

16.05.2015 3 z 5


Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

Krásně sepsaná kniha při které není nejmenší problém vžít se do děje. V předchozím komentáři je napsané, že Diderot nechal otevřený konec. Chtěla bych podotknou, že otevřený konec tam není, pokud to autorka komentáře nemyslí nějak symbolicky. Rozhodně doporučuji přečíst si i dovětek, který tam je. Vím, že většina lidí ho nečte, ale přesně v té části se dovídáme jak to vše ve skutečnosti bylo.

16.05.2015


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Kniha má rozhodně zajímaví námět a je procítěně napsaná na druhou stranu není moc napínavá. Nečte se ale špatně Goetheho styl psaní mám ráda a myslím že když se člověk dokáže vžít do situace druhého nebo-li zvládám empatii tak si knihu i užije.
( přečteno za cca 15 dní )

16.05.2015 4 z 5