Lucila Lucila komentáře u knih

☰ menu

Rané případy Hercula Poirota Rané případy Hercula Poirota Agatha Christie

Skvělé, perfektně mi vyhovovalo, že příběhy jsou krátké. Vše je popsáno velmi stručně, ale nikde jsme nepřišla o moment překvapení.

26.04.2022 4 z 5


Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Knihu jsem si koupila před 3 roky, zapomněla na ni a díky zavřeným knihovnám jsem prošla svou knihovnu a objevila tento nepřečtený poklad. Přečetla jsem ji za víkend a jsem stejně nadšená jako u předchozí Ng knížky.

21.03.2021 5 z 5


Radio Boy Radio Boy Christian O'Connell

Super kniha o dětech, škole, rodičích, a o tom, že každý má nějakou superschopnost. Záleží jen na nás, jestli jí chceme využívat.

03.07.2020 4 z 5


Dorotka na táboře - Záhada ztraceného poháru Dorotka na táboře - Záhada ztraceného poháru Petra Martišková

Příjemný děj a zajímavé prostředí fungují až do strany 46. Posledních 10 stránek je, podle mě, spíchnuté horkou jehlou. Škoda. V textu je vtipné vysvětlení několika ustálených výrazů.

06.06.2020 2 z 5


Kéž by to naši četli Kéž by to naši četli Philippa Perry

Bomba !!! Kdybych se řídila jen kouskem toho, jak je popsané v knize, náš vztah s dětmi by se určitě pozitivně posunul. Příklady v knize zjednodušují vysvětlení. Líbí se mi, ze kniha neříká, že mám dělat věci jinak, ale ukazuje mi, že dítě bude reagovat jinak. Obvyklé výchovné fráze jsou zmíněny někde na pozadí. Autorka velmi optimisticky opakuje, že ještě můžeme změnit svůj přístup a postupy, a výsledky přijdou, (a že není naše vina, že děti vychováme takto). Jsem nadšená.

16.05.2020 5 z 5


Hučící řeky Hučící řeky Anita Ganeri

Hučící řeky jsou první knihou "děsivé série". Líbila se mi, je vtipná, stručná a graficky pěkně zpracovaná.

05.05.2020 3 z 5


Slečna pokladní Slečna pokladní Nina Hořínová

Autorku obdivuji pro její chuť zvládnout situaci a neutéct z ní. Nad některými odstavci jsem hodně přemýšlela. Je to krásná ukázka poučení: Zlost a nepříjemnost je problém “vysílače” a na mě záleží, jestli se mě dotkne a nechám se vytočit, jestli budu “přijímačem”.

15.02.2020 4 z 5


Astrid Lindgrenová Astrid Lindgrenová Agnes-Margrethe Bjorvand

Toto je velmi zajímavě zpracovány životopis. Půjčila jsem si ho po přečtení Válečných deníků a až při čtení jsem si uvědomila, jak skvělá a úspěšná Astrid byla. Nadchlo mě, jak je kniha zpracovaná, co vybírá a zdůrazňuje, její upřímný styl a snahu nezjednodušovat. Knihu si možná přečtou i děti, protože není dlouhá a ukazuje, že lze popsat věci jednoduše a srozumitelně.

15.02.2020 5 z 5


Nejlepší kamarád na světě Nejlepší kamarád na světě Margit Auer

Ke knize jsem se dostala na doporučení kamarádky, která ji četla se svými dětmi. Moc se mi líbil příběh i celé poselství knihy. Můj syn se při čtení nejprve ošíval, ale po pár stránkách se začetl a byl nadšený. Už máme i druhý díl a doufám, že vyjdou i další.

15.02.2020 4 z 5


Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech Maja Säfström

Skvělá kniha s ohromným množstvím zajímavých detailů mě uchvátila i svými kresbami. Jsem moc ráda, že ji máme v knihovně.

15.02.2020 5 z 5


Bára Votíková: Trochu jinak Bára Votíková: Trochu jinak Barbora Votíková

Klobouk dolů!
První třetina knihy o vzdělání mě dost vyděsila a doufám že mojě děti nebudou takto fungovat. Druhá třetina o fotbale mi nic moc neřekla. Třetí třetina je skvělá: sebevědomí, odvaha, chuť dělat to, co chci, snaha zlepšovat se, učit se od nejlepších, moci si myslet co chci, neohlížet se na nepřející pomlouvače, silná víra v sebe sama, nesrovnávání se s ostaními, upřímnoust vůči lidem, které mám ráda, srovnání si v hlavě důležitých věcí a postojů, opravdovost, hledání své cesty. Knihu nabídnu k přečetení svým dětem - třetí třetinu :-).

23.01.2020 3 z 5


Erotické příběhy pro indické vdovy Erotické příběhy pro indické vdovy Balli Kaur Jaswal

Jsem ráda, že vznikají podobné knihy, knihy o emancipaci, knihy, které ukazují různé kulturní názory a popisují názorně aktuální situace. Věřím, že je velmi těžké vystoupit z života, ke který mi nevyhovuje, když mě nikdo nepodpoří. Je skvělé, že jsou lidé, kteří se nebojí a vychovávají své děti jinak, než byli vychovaní oni. Díky tomu se svět může měnit tak, jak se popsáno v této knize.

23.01.2020 4 z 5


Meda Mládková – Můj úžasný život Meda Mládková – Můj úžasný život Ondřej Kundra

Jsem ráda, že jsem knihu přečetla. Poznala jsem názory a pohled na svět této významné ženy. Obdivuji její energii, sebevědomí a usilovnou práci. Čekala jsem ale více, hledala jsem něco zajímavého. Z knihy vyplynulo, že vše (o čem psala) dokázala vždy nějak udělat a nakonec vždy dosáhla toho, co si usmyslela, i když to trvalo hodně dlouho.

23.01.2020 3 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Hodně a nahlas jsem se nasmála. Není to nic intelektuálně náročného, ale má to smysluplný děj a je to opravdu vtipné. U této knihy jsem si prodloužila život o pár hodin. Přečtu si i další díly.

23.01.2020 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Po dlouhé době jsem otevřela "severskou" detektivku, kterým se vyhýbám, protože jsou velmi konkrétní a často je v nich ubližováno dětem. V této knize jsou také "dětské" oběti, ale činy nejsou konkrétně popsány, a díky tomu jsem dokázala knihu přečíst a pojmout celý příběh. Námět byl zajímavý, postavy reálné, a jen párkrát se událo něco nelogického, takže knihu doporučuji.

23.01.2020 3 z 5


Muž bez tváře Muž bez tváře Caimh McDonnell

Po dlouhé době jsem byla při čtení překvapená. Kniha je velmi příjemná a příběh nečekaný. Kniha je zajímavá, sice neuvěřitelná, ale situace na sebe logicky navazují. Hodně jsem přemýšlela o hrdinově "zaměstnání", bylo be skvělé, kdyby něco takového fungovalo.

23.01.2020 4 z 5


Dospelosť je mýtus Dospelosť je mýtus Sarah Andersen

Je to moje třetí kniha od této autorky a opět jsem nadšená. Hodně situací je přesně o mně. Moc jsem si "čtení" užila.

23.01.2020 4 z 5


Anděl smrti Anděl smrti Richard Sklář

Zjistila jsem, že na tuto knihu nemám dost fantazie a nedokáži si představit, že by se něco takového odehrávalo v Ostravě - za každou cenu vtipná bývalá speciální agentka se svým partnerem, která se vždy během chvíle zázračně uzdraví a obrovské množství násilí. Příště si vyberu něco jiného.

21.12.2019 2 z 5


Volané číslo existuje Volané číslo existuje Milan Tesař

Kniha začala velmi dobře, ale po deseti stránkách skončila. Nepřečetla jsem si na obálce, že je to kniha povídek, takže jsme byla zklamaná. Dočetla jsem do konce, protože jsem stále doufala, že aspoň jedna povídka bude trochu delší a díky tomu využije zajímavý nápad. Škoda, autor měl dobrý nápad.

21.12.2019 2 z 5


Tři dámy na zhubnutí Tři dámy na zhubnutí Lucy Diamond (p)

Příjemné čtení, zasmála jsem se, trochu si poplakala, ale většinou to byla zábava.

21.12.2019 4 z 5