LucijeT LucijeT komentáře u knih

☰ menu

Zmije Zmije J. R. Ward (p)

(SPOILER) Ta knížka jako celek je skvělá, mrzí mě, že příběh Apexe a vlkana neměl konec, trochu jsem nepobrala v začátku to množství reklam (jako proč to aspoň nerozložila do celé knihy) no a nakonec bych poslední díly vyjmula ze sekce erotika. Autorka ubírá a ubírá... I přesto jsou knihy ale skvělé a nikdy nelituji investice. Kéž by baronet rychleji tvořil překlady, Ward totiž nejsem absolutně schopná číst v originále. Chválím epilog, chválím, že konec byl obsáhlejší než jedna stránka. Někdy mám i Ward pocit, že jí ty knihy někdo nuceně zkracuje...

12.03.2024 5 z 5


Čas pro Avu Čas pro Avu Melanie Moreland

Já speciálně k této autorce chodím, když si chci zlepšit náladu a mít dobrý pocit z dobré knihy. Ta přeslazenost, která někomu vadí mně naopak přijde uklidňující. Skvělá odpočinková kniha, která nenudí.

23.01.2024 5 z 5


Láska s Liamem Láska s Liamem Melanie Moreland

Autorka to pojala jako novelu, nevím co je na tom tak překvapivého, že to nemá zápletku. Naopak, přesně proto jsem po ní sáhla. Je to krásný příběh, úplně bez komplikací a člověk si u toho odpočine a vleje mu to dobrou náladu do žil.. za mě skvělé.

13.01.2024 5 z 5


Ochránci sampa Ochránci sampa Milada Střítezská

Já jsem úplně u vytržení jak dobrou spisovatelku v Čechách máme, ty knížky jsou návykové! Příběh dokonalý, miluju tuhle sérii, byl by z ní úžasný film nebo seriál

12.01.2024 5 z 5


Tři něžná slůvka Tři něžná slůvka Nikki Sloane

Já bych to shrnula asi takhle: nápad dobrý, provedení nebylo dobré... A to tak, že vůbec. Jestli se spisovatelka vzhlédla ve "vášnivé hysterce" nevím, ale já bych jí dala tečku mezi oči, po celou dobu čtení. Bylo tam asi 15 stran, které za to stály, jinak je to fakt brak.

29.12.2023 odpad!


Tři drobné chybičky Tři drobné chybičky Nikki Sloane

Joseph a jeho tetování, životní příběh a dobré srdce .. to se neomrzí...

17.11.2023 5 z 5


Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

Tenhle díl byl malinko ucouraný, ale zase mi sedly ty sexuální scény

17.11.2023 5 z 5


Tři hříšná tajemství Tři hříšná tajemství Nikki Sloane

Upřímně jsem se klepala, že ta "FBI zápletka" bude úmorná... Naštěstí to bylo v duchu ostatních dílů velmi příjemné čtení...

17.11.2023 5 z 5


Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla Nikki Sloane

Když tady čtu ty komentáře, tak nejsem nějak schopná pochopit, proč po takových knihách někteří lidé sáhnou... kdyby to nebylo o sexu, nebude to erotický ale romantický román. Já erotické romány vyhledávám, takže můžu říct, že jsem nadšená. Mám ráda knížky, ve kterých se hlavní hrdinové nehrabou v nedorozumění 10 kapitol, ale dokáží fungovat jako skuteční dospělí lidé a to tady bylo splněno. Nebylo to nijak nerealistické ani přehnané. Naopak mě velmi mile překvapilo jak hezky autorka shrnula po čemže to my ženy tak toužíme... po sexu, který pro muže znamená víc než je pouhé dosažení orgasmu a jak se ten dá stupňovat. Za mě tedy paráda a otevřený konec mi nepřišel jako otevřený, jen navázání na druhý díl... příběh Logana a Evelyn svůj happy end normálně měl. Já knížku můžu doporučit, zhltla jsem jí jak nic

01.10.2023 5 z 5


Probuzení Louhi Probuzení Louhi Milada Střítezská

Skvělá knížka! Jedním dechem... Přišla mi vlastně krátká, přitom se tam tolik stalo. Akorát teda teď jsem zjistila, že Valgira jsem měla číst teď a já ho četla jako prvního... Nu nevadí, mám ho v živé paměti ač jsem v pokušení ho přečíst znovu. Je to opravdu skvělé počtení!

26.07.2023 5 z 5


Dědicové Tuonely Dědicové Tuonely Milada Střítezská

Děj byl velmi dobrý, umí vtáhnout. Některé části mi přišly dost uměle natažené a byly zdlouhavé. Detailní popisy pokusů na lidech byly až zbytečně moc konkrétní na to úplně nemám žaludek teda. Co to ale vyvážilo byl konečně nádech trochy erotiky, klidně by jí mohlo být víc, ale respektuju, že to není autorčin směr a že prostě musím přijmout uřezané hlavy. Nemůžu se dočkat až se začtu do dalšího dílu. Nebojte se počtu stran, zhltnete to.

16.07.2023 5 z 5


Harfeníci severu Harfeníci severu Milada Střítezská

Já jsem tak ráda, že jsem se k těmto knihám (naprostou náhodou dostala)! Miluji severskou tématiku svšak většina těchto knih bývají detektivního chatakteru a na to prostě nemám kapacitu. Tohle je úplně skvělé! Sama nad sebou žasnu, jak si čtu stránky o probíhajících bitvách s absencí sexuálních scén a přesto jsem nadšená. Ano, skákání mezi postavami je skutečně občas zmatečné, ale to zabere pár chvil navíc, to odpouštím. Dějově naprosto super. Rozvinula bych konec, mám ráda když vím, co následovalo pak... Ale snad to přijde v dalších dílech na kterém se moc těším, doporučuji vším čím můžu :)

25.06.2023 5 z 5


Procitlý milenec Procitlý milenec J. R. Ward (p)

Btw: Lassiter knížka už vyšla, jen my si musíme počkat na překlad kdož nezvládáme Wardky angličtinu, nicméně k tomuto dílu: oceňuji, že tam byl zase nějaký sex a peprné chvilky, oceňuji, že tam nebylo 20 dějových linek a oceňuji opět skvělou čtivost a navnazení na další díly. K výhradám, které jsem četla tady v komentářích: začíná být nutnost znát sérii Padlí andělé, protože pak to do sebe úplně krásně zapadá a dává to smysl, kdo jste ještě nečetl, doporučuji přečíst před tímto dílem, nebudete zklamáni. Balzovi to přeji, jen bude trochu smutnej až mu za pár zestárne a on bude furt statný junák

14.05.2023 5 z 5


Valgir Valgir Milada Střítezská

Obvykle tento žánr vůbec nečtu, líbilo se mi ale, že se jedná o kombinaci České spisovatelky a severské tématiky. Trochu jsem měla obavy, aby to od půlky knížky nebyl pán prstenů co nese miláška do hory. To se naštěstí nekonalo a byla to skvělá kombinace myšlenek, akce, mystických bytostí a žen. Mám ráda dobré konce, tenhle byl na mě až moc politický a nějak se nedokáží zbavit dojmu, že to všechno vlastně byl jen příběh feťáka, který si ledasco vykládal po svém. Možná to byl záměr nechat čtenáře v nejistotě, ale tohle mi úplně nesedlo. Přesto jsem knížku doslova zhltla a v sérii budu pokračovat se čtením. Možná prostě jen neznám žánr a tak trochu tápu. Ale děj mě pohltil i tak, prožívala jsem příběhy se všemi hrdiny, knížka je jako živá. Rozhodně jí můžu doporučit k přečtení

29.04.2023 4 z 5


Ronanovo srdce Ronanovo srdce Melanie Moreland

velká pochvala, velká. Moc se jí to povedlo, je to fakt paráda čtení co šlo samo a ty konce... miluju, jak se takhle spisovatelka dokáže rozepsat a věnovat klidně 100 stran konci... ostatně to je důvod proč jí mam tak ráda. Za mě super a doporučuji přečíst, nebudete litovat.

19.04.2023 5 z 5


Ďáblův podíl Ďáblův podíl J. R. Ward (p)

podle mě se spisovatelka moc zasnila a chtěl pobrat víc postav než zvládla, být to bez popisků vůně větru, vydalo by to na 6 dílů super četby... takhle to bylo takové řekněme.... táhle se hektické.... ale děj se mi jako takový líbil, Ward je dobrá spisovatelka a tady se asi nechala unést a editor jí to ořezal tam kde neměl nebo nevim :)

19.04.2023 4 z 5


Andělský podíl Andělský podíl J. R. Ward (p)

Tak jestli tohle někdo přečetl za tři hodiny, tak by mě zajímalo kolik stránek vynechal teda :D nicméně... Celá tahle trilogie je jeden veeeelký popis detailů, všeho.... Víme jak voní chodník, jakým směrem foufá vítr, kde bzučí moucha, ale děj hlavních hrdinů se tam po troškách mezi ty popisy nějak vmáčknul... A že jich tam není málo... Knížky jsou super, ale! Za první díl neuplynul ani týden... Za druhý díl jakbysmet, to mi přijde jako úlet.

01.04.2023 4 z 5


Králové bourbonu Králové bourbonu J. R. Ward (p)

Původně jsem to chtěla přirovnat v Rosamunde Pilcher, ale ta píše přímější děj a má romantický a dobrý konec.... Takže v průběhu čtení jsem to přehodnotila spíš na Esmeraldu - kopa postav, kopa příběhů a není to dělené do jedné knihy, ale pokračuje to kontinuálně všechno v dalších dílech. Na mě je to příliš zdlouhavé čtení ikdyž příběh je zajímavý. Přečtu si i další díly, ale 5 hvězdiček si to nezaslouží.

13.03.2023 3 z 5


Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

Tahle spisovatelka by mohla trochu zapracovat na těch koncích a trochu je protáhnout, ale jinak byl příběh moc pěkný. Kate to teda trochu přeháněla a tím svým úprkem, ale všechno dobře dopadlo.

20.02.2023 5 z 5


Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Knížka pěkná, děj neotřelý... Ovšem Claire na muj vkus trochu hysterka a ten konec dost oholenej teda.... Maminka chlapců Milesových se taky ukázala v úplně jiném světle než v prvním dílu. Ale i tak se mi to líbilo a nasmála jsem se.

07.02.2023 4 z 5