lucifess lucifess komentáře u knih

☰ menu

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Velmi příjemné a osvěžující lehké čtení. Beru to jako přípravu na aristokratku a sérii s ní - téma/námět zafungoval dobře. Klidně bych si s chutí dala rovnou pokračování příběhu v další knize. Styl psaní autora mi naprosto sedí, je to radost ze čtení.

26.11.2023 4 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

V minulosti jsem se knihu pokoušela přečíst už jednou. Tehdy jsem skončila s vypětím všech sil cca na 50. stránce. Nešlo to. Tentokrát jsem to s přemlouváním sama sebe dala až do konce. Chtěla jsem vědět, co na té knížce všichni mají. No, nevím to ani teď po přečtení. Některé pasáže byly fakt zdlouhavé a byly psaný "americky" - děsně dlouhé popisování, že se vlastně člověk něco dozví a to, co se dozví je fakt wooow, co mu změní svět....a až se to dozví....už za chvíli se to dozví....a teď už se pustíme do vyprávění, co všechno změní ve tvém dosavadním životě, donutí tě přehodnotit pohled na svět....blablabla....u toho jsem kvetla :))
Celkově tedy spíš nic než moc.

24.11.2023 2 z 5


Italské mentolky Italské mentolky Marta Kučíková

Vtipné, příjemné, osvěžující. První knihy se mi líbily více, ale pořád vysoký standard a koupím si ráda i další nové. Až u této knihy jsem více vnímala generační rozdíl mezi mnou a spisovatelkou. Itálie je má skrytá láska, italské jídlo vášeň, italská nátura občas v dobrém úsměvná, italská móda dech beroucí, italské dámy vždy a za každé příležitosti elegantní a šik. Od těch bychom se my Češky měly učit. Doufám, že i já budu jednou úchvatnou starou, teda vlastně mladou dámou.

26.10.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Skoro na jeden zátah. Člověk se nedokáže od příběhu odtrhnout. Paní Mornštajnová je skvělá autorka, ač velmi náročných a těžkých témat. Tak nějak předpokládám, že humoristický román si od jen tak nepřečtu. Často mi nad stránkami bylo úzko, ale pořád otáčíte stránky dál a najednou je to ta poslední a zůstanete s pusou dokořán. Doporučuji si nechat na léto, protože k podzimu a zimě je to fakt hodně depresivní.

20.10.2023 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Mé první setkání s autorkou, o které tak dlouho a v superlativech všichni mluví. Musím souhlasit, že je to opravdu skvěle napsáno. Nevím, jak bych reagovala, kdybych knihu četla třeba před dvěma lety, ale nyní kdy jsem sama maminkou jsem teda břečela jako želva a některé pasáže pro mě byly velmi náročné číst. Ač si člověk říká, že je to smyšlený román, tak ho to stejně vezme. Rozhodně si od autorky přečtu něco dalšího a v budoucnu to zkusím i v originále.

20.10.2023 5 z 5


Ve jménu Gucci Ve jménu Gucci Patricia Gucci

Rozhodně zajímavá kniha, kterou stojí za to přečíst. Bohužel jsem se v průběhu ale často dost nudila a do čtení se nutila, ale nechtěla jsem ji odložit jako nedočtenou. Není to psáno ani příliš poutavě. Proložila jsem to i několika jinými knihami a pak si dávala za cíl přečíst denně alespoň pár stránek, ať se hnu z místa a uvolní se mi noční stolek pro další knihy.
Co si ale odnáším je, že je potřeba jít za svým snem, že pracovitost může být i dnešní době tím, co mě dostane k cíli a Italské rodina je základ - z pohledu Alda. Tak to mám i já, má rodina je pro mě všechno.

20.10.2023 3 z 5


Giacomo Casanova: Sonáta zlomených srdcí Giacomo Casanova: Sonáta zlomených srdcí Matteo Strukul

Jako milovnice Itálie jsem si nemohla nechat knihu ujít. Objevila jsem ji u sousedky a šla domů hned se mnou. Jako jo, je to červená knihovna, ale bavil mě popis Benátek a života v něm. Knihu bych ve své knihovně vlastnit nepotřebovala a víckrát ji číst nemusím, ale bavila mě.

15.10.2023 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Romantika, která mě nakonec dostala. Strašně dobře se to četlo. Měla jsem autorku danou do šuplíčku "musím si od ní už něco konečně přečíst". Výběr byl naprosto náhodný a měla jsem dobrou ruku. Doufám, že až od autorky budu lovit nějakou další knihu, tak budu alespoň stejně s volbou úspěšná. Až zde v komentářích zjišťuji, že kniha je i zfilmovaná. Přiznám se, že takto ihned po přečtení si říkám, že film ani vidět nechci a chci si dál sama představovat ztřeštěnou Louise. Na konci bych určitě pak brečela, takže zatím říkám díky, zůstanu jen u knihy.

13.10.2023 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Nic speciálního, kniha mě ničím ani vyloženě nezaujala. Neurazí. Nepotěší.
Průměr ve své kategorii. Kdyby měla kniha jiný obrázek nebo jiný název, rozhodně by nevzbudila tolik pozornosti a možná by měla i méně prodaných kusů. Za týden už nebudu ani vědět, o čem to bylo.

10.09.2023 3 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Pořád ještě nevím, co si o knize myslet. Občas jsem se ztrácela díky stylu psaní a vyjadřování autorky. Co se ale autorce povedlo, a to jí musím nechat, byla šokovanost příběhem, absurditou. Určitě šlo zpracovat lépe, použít více detailů nebo se více věnovat některým částem, dost se stíralo i plynutí času v knize....ALE chytlo mě to. Nemohla jsem přestat číst. Byla jsem přikovaná ke stránkám. Byla jsem z toho až špatná.
No a na maso jsem pak fakt chuť neměla :)

10.09.2023 3 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Další velmi slušná oddechovka. Pro mě první kniha od autorky, na kterou jsem v rámci žánru dostala několik doporučení. Nezklamalo. Příběh byl někdy až možná moc překombinovaný a uměle natahovaný, ale vyloženě mi to ještě nevadilo. Rovnou pokračuji v dalším díle.

27.08.2023 4 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Celkem dobře psaná romantika pro vyčištění hlavy. Nemusí se člověk nijak soustředit. Co se týká uvěřitelnosti či realitě - silně pokulhává.
Spoiler: Příběh by pro mě mohl skončit happy endem a nemusel by pokračovat dále. Část "žili spolu" už pro mě nebyla čtenářsky vůbec zajímavá. Nemohla bych ale knihu nechat nedočtenou, takže jsem to dolouskla, nicméně bez většího zájmu.

27.08.2023 3 z 5


Boháč z Park Avenue Boháč z Park Avenue Vi Keeland

Spíše slabší kousek od autorek. Pár kousků jsem už přečetla - jsou jedny z mých oblíbených, když chci červenou knihovnu a žádnou složitou literaturu. Tohle už bylo ale trošku moc, takže jsem se občas spíš smála, jestli jako fakt?! Co musím ale zase uznat, čte je to velmi lehce a rychle, najednou je člověk na konci a ani neví jak...

03.08.2023 3 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Velmi lehce a poutavě napsáno. Tom není jen dobrý herec, ale i velmi obstojný spisovatel. Jeho životní příběh je rozhodně zajímavý. Z vyprávění je cítit pokora, ale zároveň sebereflexe, která mě rozhodně překvapila a budu se na Draca od této doby dívat úplně jinýma očima. A taky si asi brzy pustím alespoň jeden díl Harryho Pottera :) - kniha mě k tomu úplně naladila.

03.08.2023 4 z 5


Debutantka Debutantka Jan Gardner

Poutavě napsáno. Moc se mi líbilo zasazení do historického rámu Prahy, události otevření Barrandovských teras a tehdejší doby. Popis života místní lepší společnosti, chudu života a dne-bavilo mě do toho nahlédnout.

29.01.2023 5 z 5


Dámská jízda Dámská jízda Anne Carré

Uz je to nějakou dobu, co se mi do ruky dostala tak marná knížka. Zaujala mě obálka, že děj se odehrává v Praze,tak by to přeci mohla být fajn oddychovka. Chápu, že příběh je smyšlený, ale tady to tahalo snad za všechny vlasy. Vystřižené všechny možný, nemožný a in temata témata v jednom příběhu. Zhrzené ženy, dámská jízda, jedna tak úplně nezapadá do party, transky, všechny bohaté, že jim celý svět může ležet u nohou, samozřejmě šik a móda v malíčku, bubliny při každé příležitosti, milenec v manželství je běžná věc.... a nakonec 2 hrdinky najdou lásku v Praze? A takhle? A tak "velkou"? To už si fakt ťukám na čelo :))))

15.01.2023 2 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Po upadající tendenci dílů v čase je tu pro mě velký návrat. Po 4.díle se mi moc nechtělo ani do pátého, šestý předčil očekávání.

11.01.2023 5 z 5


Drobeček Drobeček Nathalie Jomard

Větší blbost jsem snad v ruce nikdy neměla. Dostala jsem darem od tchýně-čekatelky a stále přemýšlím, zda to myslela vážně nebo jak to myslela.
Naprosto strašné, odstrašující "dílo". Nechápu, že to někdo může vůbec napsat, ilustrovat, vydat a dobrovolně koupit.

04.01.2023 odpad!


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Další skvělý díl. Tato spisovatelka mě opravdu baví a pro mě platí, že je sázkou na jistotu. Rozhodně doporučuji a určitě dojde i na další díl.

25.12.2022 5 z 5


Povídky o nelásce Povídky o nelásce Michal Viewegh

Četla jsem pouze a jenom kvůli čtenářské výzvě, konkrétně autor o 22 let starší než já. Moc na výběr nebylo a chtěla jsem dát ještě jednu šanci. Dlouho jsem se k tomu odhodlávala, knihu často odsunula a sáhla raději po jiné, že do konce roku je ještě čas... :)
Ničím mě to nezaujalo, od autora už další dílo opravdu ne.

25.12.2022 2 z 5