Lucif Lucif komentáře u knih

☰ menu

Kedrigern a spletitá výprava Kedrigern a spletitá výprava John Morressy

Opravdu krásné čtení. Malá knížečka, krátké kapitoly, veselé a zajímavé příběhy, které se spojují v 1 kouzelný příběh se šťastným koncem.

Je to 3. kniha o čaroději Kedrigernovi, kterou jsem přečetla a všechny jsou boží, zajímavé, poučné, dobrodružné, vtipné, kouzelné, prostě super čtení, které zvedne náladu.

16.03.2024 5 z 5


Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Kdyby to nebylo ve výzvě, určitě bych to nedočetla! Začátek jsem vyloženě trpěla (několik kapitol) a zvažovala jestli si radši nevybrat jinou knihu. Pak jsem se konečně začetla a tak půlka knihy byla super (možná bych hodnotila skoro plným počtem, za nápad). No a pak jsem to četla zase s nechutí (asi poslední čtvrtinu). Posledních pár stránek naštěstí dobrý. Nicméně nechápu, jak může mít ta kniha tak dobré hodnocení! Zbytečně tlustá kniha, která by se v pohodě dala zkrátit na polovinu.

09.03.2024 1 z 5


Kedrigern I Kedrigern I John Morressy

Postupně dokupuji další díly tohoto chytrého a hodného čaroděje. Mám obě malé knížečky, které jsou zde spojeny v jednu větší knihu s obrázky. Osobně dávám přednost těm menším knížkám a své fantazii = obrázky se mi moc nelíbí, vlastně bych si ani tu knihu nevybrala, kdyby mi nebyla doporučena, ale jsem za to opravdu moc ráda. Kdo by tohoto čaroděje neměl rád a kdo by neměl rád vtipné, krátké příběhy a šťastné konce?!

08.03.2024 5 z 5


Kedrigern a hlas pro Princeznu Kedrigern a hlas pro Princeznu John Morressy

Malá knížečka - veselé, napínavé čtení. Se šťastným koncem, no vlastně s více ;0) - 1 hlavní příběh a s tím spojeno několik krátkých (poučných) příběhů, dobrodružství. Určitě stojí za přečtení.

08.03.2024 5 z 5


Nová dimenze Nová dimenze Steve Perry

Luxusní 3D obrázky (bez brýlí), aneb jak je napsáno na titulní straně: "Kdo neviděl, neuvěří." Už jsme jí kdysi měli a moc se mi líbila, jsem ráda, že jsem ji znovu sehnala :0*

05.03.2024 5 z 5


Léto v síti Léto v síti Petra Martišková

Překvapivě dobrá oddechovka. Mladí lidé ve škole a na výletě (na kolech). Zajímavý příběh s moderními prvky (hlášky, #, Instagram..) a přesto pohodový a poučný - moudrý pohled. Vychutnávala jsem si krajinu i příběh, postavy jako v životě - některé super, dobrosrdečné, zajímavé, nenápadné, "obyčejné", jiné zakomplexované, falešné, arogantní.. Celkově opravdu prima počtení, pro mě jednodenní 0:)

05.03.2024 4 z 5


Sláva, bohatství a ambice Sláva, bohatství a ambice Osho

Koupila jsem si tu knihu, protože se mi líbí jak Osho mluví a že dává různé příklady (někdy se mi zdá, že mohl reagovat trochu jinak, ale to bude asi i překladem a tím, že mluví k více lidem. Některé knihy s nálepkou Osho se mi nelíbily, autoři evidentně vnucují i kus sebe, ale většinou to jde poznat). Neměla jsem vlastně moc chuť si ji hned číst (raději teď čtu třeba veselé fantasy příběhy), nicméně jsem se do knihy podívala a hned jsem se začetla a 2. den ji dočetla :). Je tam mnoho zajímavých a chytrých informací, návodů.. Každý tam určitě najde něco zajímavého ;).

03.03.2024 4 z 5


Sonety Sonety William Shakespeare

Knížečka je malá, ale vůbec mě nebavila, min. čtrt knihy je o stáří a o tom, že je sobecké nezanechat potomka, o kráse a pomíjivosti a zase ten čas, jak letí atd. Podle informace na obalu jsem čekala něco jiného. Možná nemám správnou náladu a asi ani nejsem cílová skupina.

27.02.2024 odpad!


Větrné mlýny v Čechách, na Moravě a ve Slezsku Větrné mlýny v Čechách, na Moravě a ve Slezsku Martin Janoška

Víc se mi líbilo zpracování vodopádů, ale i tato knížka je moc hezká, muselo to zabrat hodně času jen je všechny navštívit + je tam hodně informací: historie a kde jsou zachovalé, foto černobílé i barevné.

25.02.2024 3 z 5


Kedrigern a kouzelná hůlka Kedrigern a kouzelná hůlka John Morressy

Opět vtipné, chytré, napínavé, čtivé dobrodružství hodného čaroděje. Na jedné cestě za kouzelnou hůlkou bylo vlastně několik dalších zajímavých příběhů, vše krásně domýšlené, propojené. Jen 1 ošklivý úsek na který autor včas upozornil (dle mého názoru to měl úplně vynechat nebo stačilo napsat, že to bylo děsivé místo apod.). Jinak super malá knížečka, krátké kapitoly. Přečetla jsem ji za 1 odpol, nemohla jsem se odtrhnout a těším se na další díl. Nečtu je popořadě (a vůbec mi to nevadí) - 1. jsem objevila: "Čaroděj na roztrhání", pak jsem sehnala tuto a další je na cestě. Určitě si postupně přečtu všechny. Příběhy se šťastným koncem mám ráda a tady jich je hodně ;0)

25.02.2024 5 z 5


Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Nejdřív namyšlená princeznička, ale pak super. Zábavná a opět velmi "čtivá" kniha, nejen pro dospělé ;0).

24.02.2024 5 z 5


Ztracené příběhy Ztracené příběhy John Flanagan

Opět zajímavé čtení, doporučuji.

24.02.2024 5 z 5


Císař Nihon-džinu Císař Nihon-džinu John Flanagan

Tenhle díl patřil asi mezi mé top 3. Opět vtáhne do děje. Velmi zajímavé a kvalitní čtení pro dospělé i starší děti.

24.02.2024 5 z 5


Halt v nebezpečí Halt v nebezpečí John Flanagan

Opět jako ve skutečném životě, nic není hned a jeden člověk nestačí na vše sám. Občas by to člověk chtěl urychlit, ale vše má svůj čas. Další napínavý příběh z úžasné série Hraničářův učeň :0*

24.02.2024 5 z 5


Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Líbí se mi, že je to jako ve skutečném životě.. Postupně se odkrývají různé "nové " a překvapivé informace (tady třeba Haltova minulost). Opět velmi zajímavý díl. Pokračování přiště :)

24.02.2024 5 z 5


Obléhání Macindawu Obléhání Macindawu John Flanagan

Co dodat, další super díl, který se nám (se synem) četl velmi dobře a rychle ;)

24.02.2024 5 z 5


Čaroděj na severu Čaroděj na severu John Flanagan

Další zajímavý díl ;0). Hraničářův učeň je opravdu nejlepší fantasy série knih, kterou jsem četla. Moc nás se synem baví a vždy se těšíme na další díl.

24.02.2024 5 z 5


Výkupné za Eraka Výkupné za Eraka John Flanagan

Jako vždy napínavé, čtivé ;0). Tahle série knih mě vážně baví, i mého syna. Některé knihy přečteme jedním dechem, jiné nám chvilku trvají (jako třeba trojka), ale všechny stojí za přečtení. Jsou to zatím asi NEJLEPŠÍ FANTASY DOBRODRUŽSTVÍ, která jsem četla. Když byl syn menší byla fajn i Enid Blyton a Thomas Brezina, ale ty příběhy jsou potom hodně podobné. Ale Hraničářův učeň, to jsou mnohem vychytanější knihy, zajímavé, chytré, napínavé, někdy hodně překvapivé, domýšlené do detailu, navazující, krásně pospojované.. vždy se těšíme na další díl ;0)

24.02.2024 5 z 5


Elohimové Elohimové Petra Schneider

No, určitě zajímavé, k zamyšlení, na můj vkus je to až moc dlouhé (který paprsek k čemu přesně slouží), musela jsem to přeskočit, ale zase by podle toho byl asi fajn film :) - dokumentární (k fantasy by to ještě chtělo příběh, děj). 195 stran. Až od str. 148 je jak očistit sebe, místnost atd. Resp. stačí od str. 173 (jak je zvát).

24.02.2024 4 z 5


Bořek má psa Bořek má psa Vlastislav Křivohlavý

Četlo se to hezky.

22.02.2024 5 z 5