LucieT LucieT komentáře u knih

☰ menu

Símka Símka Lucie Hušková

Váhala jsem, zda mám dát plný počet hvězd a nakonec je dávám, čtení mě opravdu chytlo a díky kratším kapitolám jsem knihu nechtěla ani odkladat.

15.04.2024 5 z 5


Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

Asi jsem už na čtení takových příběhů o náctiletých slečnách stará (jsem 40+), ale tohle mě nebavilo, ani příběh, ani postavy, nic, a to mám přitom historii opravdu ráda. Knihu jsem dočítala jenom ze zásady, že rozečtené knihy prostě neodkládám, ale musela jsem se do toho opravdu nutit. Pokračovat v sérii určitě nebudu.

07.04.2024 2 z 5


Sloní paměť Sloní paměť Alex Lasker

Tak tohle mě chytlo za srdce. Ke stylu psaní bych možná pár výhrad měla, i k tomu, že moc nejde do hloubky, ale celkově jsem z příběhu opravdu nadšená, i slza několikrát ukápla. Nádhera.

24.03.2024 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Asi půjdu proti většině, ale mě kniha bohužel nestrhla. Ze začátku ano, motiv mě bavil a mělo to spád, ale pak se to začalo táhnout a často jsem se musela do čtení nutit. Ani jsem se nedokázala do postav pořádně vžít, bylo to takové letem světem. Což je škoda, víc mě baví, když mě příběh pohltí a myslím na něj, i když zrovna nečtu.

16.03.2024 3 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Začínala jsem s druhým dílem a ten se mi líbil víc, proto u prvního ubírám jednu hvězdu. Nicméně i tohle je čtivá a svým způsobem i pohodová detektivka, která se obešla bez severských brutalit. Vše do sebe zapadá a na konci je grande odhalení ve stylu Agathy Christie.

26.02.2024 4 z 5


O čem se nemluví O čem se nemluví Kelly Rimmer

Wow, tohle bylo velké překvapení. Dvě časové roviny, kde mě výjimečně bavily obě dvě (což u mě nebývá úplně zvykem) a hezky vykonstruovaný příběh s pointou. Žádné surovosti z koncentračních táborů a přesto z toho bolí u srdce. Určitě doporučuji.

13.02.2024 5 z 5


Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Příběh je čtivý, ale více mi seděla dějová linka Lucie a Marty, než současnost Kláry, tam mi od samotného počátku nesedl Viktor. Pro děj mi přišel úplně zbytečný a navíc to jeho oslovování "zlato" mi lezlo na nervy. Závěr mi pak přišel tak nějak zvláštně překombinovaný a svým způsobem i přeslazený... Dávám ale hezké tři hvězdy za čtivost a nevylučuji, že si v budoucnu od autorky ještě něco dalšího přečtu.

02.02.2024 3 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Z celé edice rozhovorů s panem Moravcem mě tento bavil asi o něco méně, než ostatní, ale to proto, že jsem se místy u popisů mozku nebo různých operací trochu ztrácela. I tak ale čtení odsýpalo a nemůžu dát jinak, než plný počet hvězd. A před panem doktorem smekám, i když né úplně se všemi jeho názory souhlasím.

25.01.2024 5 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Další super kniha pana Moravce. Už jen jeden díl a mám sérii kompletní - docela by mě zajímalo, zda se chystá další díl a s kým případně rozhovor bude, ať se mám na co těšit!

20.01.2024 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Wow, to bylo něco! Vůbec jsem nedokázala knihu odložit, vždy jsem si řekla, že jen dočtu stránku a jdu dělat i něco jiného, jenže odpověď pokračovala na další straně a já už se zase vezla. Moc se mi líbil civilní jazyk, jakým je kniha vedená, skvěle mířené otázky i láska k profesi. I slza mi párkrát ukápla. Autorovi i panu Dvořákovi patří za tuto osvětu velký dík.

14.01.2024 5 z 5


Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Z knihy mám zvláštní pocity. Se žádnou ze tří hrdinek nesouzním a jejich chování vlastně moc nechápu (natož pak ztrátu mateřských citů Amálie vůči Věrce). Přesto dávám 4*, příběh mě i tak vtáhl a byla jsem zvědavá, jak to dopadne.

10.01.2024 4 z 5


Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Poutavá rodinná sága (převážně) z prostředí Austrálie. Matně jsem si děj pamatovala z dětství, kdy jsem to viděla zfilmované, přesto jsem se od čtení nemohla odtrhnout. I když část, kdy děti Maggie odrostly a děj se více přesunul do Evropy mě už bavil o něco méně, tam už se mi to místy trochu vleklo - proto také dávám v konečném hodnocení o hvězdu méně, i když celkově to hodnotím velice kladně.

26.12.2023 4 z 5


Není to moje dcera Není to moje dcera Kate Hewitt

O obsahu knihy už tu bylo v podstatě řečeno vše, tak za sebe jen napíši, že se mi příběh moc líbil a nemohla jsem přestat číst, tak mě to vtáhlo. Jednoznačně doporučuji.

05.12.2023 5 z 5


Cesta: Paměti české aristokratky Cesta: Paměti české aristokratky Cecilia Sternberg

Místy příliš zdlouhavé, možná už nudné. A hodně jmen, ve kterých jsem se často ztrácela, až jsem se pak rozhodla je vůbec neřešit. Neříkám, že je to špatné, příběh o životní cestě aristokratky je zajímavý, přesto jsem se ale těšila, až knihu dočtu a zaklapnu.

01.12.2023 3 z 5


Znáte jejich příběhy? 31 příběhů holek a kluků z dětských domovů Znáte jejich příběhy? 31 příběhů holek a kluků z dětských domovů Denisa Prošková

Kniha o tématu, o kterém jsem předtím věděla jen velmi okrajově. Moc mě zaujala, od čtení jsem se vůbec nedokázala odtrhnout, každý jednotlivý příběh je tak silný, že mě úplně bolelo u srdce, že se to opravdu stalo, že to není vymyšlené. Uvítala jsem i pasáže s vysvětlením jednotlivých pojmů či rozhovory s odborníky. Po dočtení knihy mi došlo, že pomyslné křivdy, které si sama z dětství nesu, nejsou v porovnání s tímto žádná zátěž a jak dobře se vlastně mám.

22.11.2023 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Uf, tak to bylo hodně těžké čtení. A kolikrát jsem se opravdu do čtení musela nutit - nikoliv proto, že by mě to nebavilo, ale proto, že jsem se bála, co dalšího ještě přijde. Bylo mi Barušky hrozně líto a kdyby to šlo, tak ji obejmu. Je s podivem, kolik se autorce do tak útlé knihy podařilo dostat emocí... ještě teď je mi z toho smutno.

18.11.2023 5 z 5


Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Za mě úplně super, moje snad první severská detektivka bez brutalit (přitom by se klidně dějem mohla odehrávat i kdekoliv u nás). Trochu mi to připomínalo detektivky paní Klevisové, nedá se říct, že by se napětí dalo krájet, i tak ale knihu nemůžete odložit.

16.11.2023 5 z 5


Kavky Kavky Ken Follett

Přebal knihy mě moc nenalákal, ale naštěstí jsem se nenechala odradit - příběh mě doslova vtáhl. Ano, místy je možná trochu naivní, ale byla to příjemná změna oproti jiným, brutálnějším titulům. Kavkám jsem moc fandila a nezbývá než před odvahou obdobných skupin 2.sv.v. hluboce smeknout.

09.11.2023 5 z 5


Severka Severka Nina Špitálníková

Přečteno se zatajeným dechem. Nemám slov. Smekám.

28.10.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Tak tohle opravdu nebyl můj šálek kávy. Děj se mi strašně vlekl, do čtení jsem se musela doslova nutit a nebýt toho, že ze zásady všechny knihy dočítám, tak bych ji už dávno odložila. Vzhledem k ohlasům na tuto knihu je určitě chyba ve mě, nejsem prostě cílová skupina takového žánru, ale nic to nemění na tom, že si z příběhu neodnáším vůbec nic.

24.10.2023 1 z 5