Luciecii Luciecii komentáře u knih

☰ menu

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Začátek mi přišel celkem čtivý, postavy byly dobře vykreslené, ale jak jsem se blížila k půlce knížky, už mě to přestávalo bavit, což se mi u knih moc nestává. Asi nějaké špatné konstelace. Každopádně jsem poslední stránky (když jsem se k nim dokopala) přelétávala očima a posledních pár stran přeskočila, abych se konečně dobádala konce a toho, kdo to teda udělal. Nevím proč, ale kniha mě prostě začala nudit, ač začátek vypadal fakt slibně.

10.07.2019 2 z 5


Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Kniha byla velmi čtivá, hodně rozmanitá. V ději jsem se chvilku příjemně ztratila, takže mě závěr i maličko překvapil, ač jsem ho vlastně už od začátku očekávala. Hlavní postava, nevím proč, mi byla chvílemi trochu nesympatická, ale ke konci už jsem se s ní sladila. Líbilo se mi zasazení básní a docela i styl psaní dialogů. Bylo to trochu neobvyklé, ale člověk si na to rychle zvykl.

08.07.2019 3 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Nejslabší kniha od autorky. Chvílemi jsem měla pocit, že čtu dokola pořád jednu a tutéž stránku. Pořád matrjošky, pořád konspirační teorie, hrozně moc otázek a pořád dokola. Závěr byl sice trochu překvapení, ale strašně mě zklamal. Mám totiž sto chutí se Finna zeptat, jestli byl fakt tak hloupej nebo slepej......
Poslední stránky jsem už jen tak lehce přelétavala očima.
Pro mě určitě zklamání.

13.06.2019 2 z 5


Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Takhle milou knihu už jsem dlouho nečetla. Je to příjemná změna po všech dramatech a thrillerech. Tenhle příběh mě dostal. Byl okouzlující, stejně jako jeho dva hlavní hrdinové. Bylo to dojemné, postavy moc sympaticky vykreslené a popsané. Jejich životy jsem si ihned zamilovala a je dva též. A i když už člověk od prvních stránek ví, jak to dopadne, tak ten konec mu stejně vžene slzy do očí a je mu to tak strašně líto.
Mateo a Rufus, byla jsem štastná, že se tihle dva našli.
Kniha je o dnech, o nádherných přátelstvích, které člověka dojímají. O dvou bezva klucích a jejich kamarádech, rodinách, minulosti a přítomnosti.
Dokonalé, krásné, dojemné.
Nádherná kniha.

04.05.2019 5 z 5


V dobrém i zlém V dobrém i zlém Michelle Sacks

Tahle kniha, to je nálož všech negativních emocí a pocitů. Takové zděšení, stránky, pasáže a slova při kterých jsem se od knihy odvracela, protože mi bylo nepříjemné je číst, nával divných pocitů až do žaludku, něco divného po těle......To vše mi tahle kniha přinesla. Všude jsem četla, že kniha není pro slabé povahy a opravdu tomu mohu dát za pravdu. Každá postava v knize mi bylo krajně nesympatická a nepříjemná. Nikdy bych nikoho takového ve svém životě nechtěla potkat, ani poznat. Celý příběh je šílený, až děsivě reálný, odpudivý, strašný.
Ovšem stejně musím dát této knize 4 hvězdy, ne za děj, ne za příběh, ne za postavy, ne za konec, ale 4 hvězdy za to, jak dokonale tohle vše dokázala autorka popsat. Slovní obraty, mistrné věty, dialogy co jako dialogy vůbec nevypadaly, celá kniha napsaná bez přímé řeči, nikde žádné uvozovky. Člověk se občas ztrácel, zda je to hovor mezi dvěma postavami nebo myšlenka či popisování pocitů jedné z nich.
Zároveň to však dávalo čtenáři pocit, že vidí i do těch nejtemnějších zákoutí zčernalé mysli každé z postav. Do hnusných, zpropadených a slizkých myšlenek.
Merry, Sam, Frank, Karl.......Všichni do jednoho odporní, zlomení tím vším, co jejich vlastní mysl vymyslela. Žádnou z postav jsem nedokázala pochopit, ani jsem se o to nesnažila. Jediný koho jsem si oblíbila, byl samozřejmě Conor, chudítko malé a hlavní vyšetřovatelka.
Byla jsem hodně zvědavá na konec a popravdě, díky poslední větě z celé knihy mě zamrazilo a trochu se mi obrátil žaludek z té představy, že tohle vše by mohlo v životě postav ještě dál pokračovat a dát prostor k tomu, aby bylo šířeno další zlo, nenávist, lhostejnost, násilí a hnus.

15.10.2018 4 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Bravurně napsané.
Od prvních stránek to byl neuvěřitelně dynamický a nabitý příběh, který nenechá člověka jen tak vydechnout. Postavy byly perfektně popsané. Darby, Ashley, Lars....Všechny jsem si dokázala během čtení fyzicky představit.
Slovní obraty autora, styl psaní......Naprosto dokonalé. Nikdy jsem thrillery zas tolik nemusela a ani jsem je nevyhledávala, ale po takovémto počinu mám chuť si hned přečíst něco podobného.
V knize se prolínala syrová chladnost, surovost, odvaha a magorství hlavních postav. Z Ashleyho povahy mě doslova mrazilo v zádech, protože to byl naprostý šílenec, zbavený emocí, citů a soucitu. Když se rozhodl vzít Darbyinu hlavu do rukou a praštit s ní zničeho nic o stůl, věděla jsem, že bude schopný udělat naprosto cokoliv. Což se projevilo na dalších stránkách.
Pronásledování, přestřelky, násilí, slova.....Vše jsem pociťovala a měla husí kůži z toho, jak skvěle to autor dokázal popsat.
Po celou dobu čtení knihy jsem měla pocit, že jsem další šestý návštěvník Wanapani a vše jsem prožívala s postavami.
Skvělé dílo, rozhodně na 5 hvězd!

08.10.2018 5 z 5


Kontaktní rodičovství Kontaktní rodičovství William Sears

Perfektní kniha, kterou by ve své ruce měl držet každý rodič.
Přehledná, zajímavá, srozumitelná. Kontaktní rodičovství mi bylo díky této knize dobře vysvětleno a zamilovala jsem si ho. Nejvíce se mi líbí kapitola o dětském pláči, kde je vše citlivě vysvětleno a člověk tak lépe dokáže pochopit své deťátko.

30.09.2018 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Tato autorka se stala mou oblíbenou již po přečtení knihy Námi to končí. Od téhle knihy jsem měla podobné očekávání a nezklamala.
Nejvíc se mi líbilo zpětné líčení Milesova příběhu a dá se říct, že jsem ho prožívala mnohem intenzivněji než "přítomný" příběh Tate. Možná by se mi možná víc líbilo, kdyby celá kniha byla spíše z Milesova pohledu. Už ze od začátku bylo tak trochu jasné, že se Milesovi stala nějaká tragédie a popis toho všeho mi nahnal husí kůži. Navíc se mi moc líbilo, jak byla u Milese popsaná láska k Rachel, to bylo nádherné.
Všechny postavy byli krásně popsané, od Milese a Tate až po Corbina a Kapitána, který byl velmi sympatický stařík.
Také se mi líbí autorčin popis erotických scén, které jsou popsané někdy do nejmenších detailů.
Určitě tahle kniha stojí za přečtení :)

24.09.2018 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

První kniha kterou jsem od této autorky četla a naprosto mě nadchla.
Líbil se mi její spád a vykreslení postav. Jen konec byl možná malinko kýčovitý, ale zas na druhou stranu, kdo by ho hlavní hrdince nepřál? Atlas je hned od začátku naprostý sympaťák. Ryle ve své podstatě taky, až do toho osudného okamžiku s Lily. Ale hned po prvním incidentu bylo jasné, jak to s ním bude dál. Byl sice naprosto neodolatelný, přitažlivý a člověk se do něj dokázal zamilovat už od prvních vět, ale čím více stránek jsem měla za sebou, tím rychleji jsem se "odmilovávala". A to se mi na knížce moc líbilo, její rozmanitost. Od romantiky až po surový příběh.
Super kniha!

16.09.2018 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Knihu jsem měla přečtenou za dva dny. Velice čtivá, má spád. Pátou hvězdičku jsem jí však dát nemohla a to z důvodu toho, že se mi až zas tolik nelíbil konec. Po celém tom příběhu bych ho chtěla víc rozvedený, delší, popsaný. Spíš mi bylo až trochu líto, že se to vše odehrálo na konci tak rychle. Celá kniha je opravdu brutální psycho thriller a ač na tyto žánry moc nejsem, tohle mě dostalo. Beznadějnost a bezvýchodnost, kterou Grace zažívala, byla popsaná opravdu bravurně. Až z toho člověka mrazilo.
Knihu určitě doporučuji. Jen mínus jedna hvězdička za moc rychle střihlý konec.

03.03.2018 4 z 5


Pět dní Pět dní Julie Lawson Timmer

V knize mi trochu vadil druhý paralelní příbeh Scotta. Dokázala bych si představit celou knihu jen o Maře. Takže ke konci už jsem trochu přeskakovala stránky v příběhu Curtise a Scotta, bohužel. Jejich příběh byl taky moc hezký, ale neseděl mi do této knihy. Dokázala bych si ho klidně představit úplně zvlášť.
Příběh Mary byl v některých pasážích až moc dlouhý, tudíž se mi několikrát stalo, že jsem knihu odložila a vrátila se k ní až třeba za týden či dva.
Rozhodně jsem tuto knihu nepřečetla jedním dechem.
Samozřejmě i zde ale byli chvíle, kdy jsem zadržovala slzy a opravdu jsem se do hlavních postav vžila.
Kniha byla pro mě takovým průměrem, ani dobrá - ani špatná.

24.09.2017 2 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Knihu jsem přečetla jedním dechem.
Od Třeštíkové mám přečtené všechny knihy a tahle je určitě ze všech nejlepší.
Od stylu psaní, popisování dějů až po příběh a vyústění a ten konec? Ten mě dostal.
Z konce mrazí.
Všechny hlavní postavy jsou zajímavé, každou jsem tak nějak dokázala pochopit a uchopit. Dá se říct, že u každé postavy tak nějak chápete, proč dělá to co dělá a co jí k tomu vede.
Je tu správně děsivě vylíčeno to, jak to vypadá, když někdo někoho k smrti miluje.
Všichni jsou tu tak trochu oběti a tak trochu "vrazi".
I paralelní mini příběh vyšetřovatelů byl dobře zapojen do děje.

Prostě pět hvězd této skvělé knize!

24.07.2017 5 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Kniha upoutá hned prvními stránkami.
Hlavní postavy jsou tak nějak vcelku příjemné i nepříjemné. Nevíte, co si o nich myslet, ale jisto jistě na vás každá z nich působí naprosto naplno.
Dlouho jsem se zmítala v otázkách - kdo, co, kde, kdy, je to pravda?-.
Když se blížil konec knihy, myslíte si, že tušíte jak to dopadne. Dávala jsem si dohromady závěry a konce a říkala jsem si, že to celkem dává smysl. Ale najednou jsou před vámi už opravdu poslední stránky knihy a nic z toho, co jste si doposud mysleli, smysl rozhodně nedává. Poslední stránky knihy a konec, ze kterého mě pořádně mrazilo, mě odzbrojil. Víc nemohu prozradit, ale nápis na konci knihy "Ať se děje cokoliv, neprozraďte konec" by se měl opravdu dodržet!
Rozhodně vás tahle kniha nenechá v klidu.
Je chladná, místy depresivní, smutná, vzteklá, plná emocí, zatajených dechů a tak moc čtivá.

09.07.2017 4 z 5


Láska podle Shakespeara: Sen noci univerzitní Láska podle Shakespeara: Sen noci univerzitní Georgina Guthrie

Pro mě byl bohužel tento třetí a poslední díl tak trochu zklamání a byla to pro mě nejslabší kniha z celé trilogie.
První knihu jsem si oblíbila hned po prvních stránkách, druhý díl hezky navazoval, děj se rozjel a jejich příběh se mi začal líbit mnohem víc. Bohužel ale při třetí knize a jejím čtení jsem měla pocit, že v ruce držím něco jako "erotický román" pro ženy. Občas se mi příběh Daniela a Aubrey ztrácel v přílišném popisování jejich sexu do nejmenších detailů a tak trochu se mi díky tomuto ztrácela pointa celé této série.
Samozřejmě kniha je stejně rychle čtivá jako předchozí díly. Je to dobře napsané a člověk dojde do zdárného konce a má radost, že se to vše vyřešilo tak jak mělo.
Po třech krásně tlustých knihách se mi po Danielovi a Aubrey bude stýskat.

24.05.2017 3 z 5


Ve tvých očích Ve tvých očích Nicholas Sparks

Z romantického příběhu se vyklubal velice povedené thriller. Kniha se čte sama, perfektně. Hlavní postavy jsou sympatické, člověk se s nimi lehce zžívá a ač v některých knihách nemám ráda rozdělené kapitoly podle postav, tady mi to naopak velice vyhovovalo, jelikož autor neskáče v čase, ale plynule navazuje.
Popravdě, někteří tu píšou, že věděli ihned kdo to udělal, já netušila do poslední stránky, dokud jméno "viníka" nebylo vyzrazeno. Docházelo mi to stejně jako Colinovi, což mi též přišlo na příběhu moc fajn. Člověk postupně odkrýval pohnutky hlavního záporáka.

Velice povedený příběh, který vzal úplně jiný spád než jsem od něj očekávala a ani mi to v tomto případě nevadí.

Sparks opět potvrdil, že umí psát.

30.03.2017 5 z 5


Moje všechno Moje všechno Katie Marsh

Knihu jsem si od prvních stran oblíbila protože hned na prvních stránkách dostala spád. Oba hlavní hrdinové Tom i Hana to měli těžké, každý jiným způsobem.
Příběhy psané jakoby "na přeskáčku" se mi začínají líbit čím dál více a čím dál více se s nimi v knihách setkávám. Vyprávění jednoho a pak druhého vás vtáhne do příběhu a můžete si sami udělat obrázek o tom, za kým víc stojíte, komu fandíte, jak chcete aby to skončilo a kdo je vám z těch dvou blíž.
Příběh byl skvěle napsaný a bylo hezké pozorovat, jak se Tom snaží získat Hanu zpět a Hana jak se pomalu, ale jistě oddává znovu jejich manželskému životu.
Knihu doporučuji, je to oddechové čtení.

12.03.2017 4 z 5


Ty, já a ti druzí Ty, já a ti druzí Fionnuala Kearney

Knihu jsem přečetla za cca 4 dny. Je to velmi čtivý příběh, zaujal mě od prvních stránek. Obě postavy jsem dokázala pochopit. Adam a Beth se střídali ve vyprávění vždy po kapitole a tak má čtenář možnost poznat obě postavy a proč dělají to, co dělají. Ač byl Adam záletník a sobec, i jeho jsem si oblíbila a místy mi ho bylo vážně líto. Na druhou stranu jsem z ženského pohledu mnohem víc chápala Beth a proto jsem ráda, že kniha skončila tak, jak skončila. A popravdě, jsem se za takový konec modlila, protože je mnohem víc ze života než kdyby byl konec jako pohádkový happy end.
Adam se nezměnil a Beth měla konečně samu sebe.
Knihu doporučuji, je to pěkné čtení a mně se četla sama.

12.03.2017 4 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Krásné dílo, které se čte samo. Krásně napsané, člověk to přečte jedním dechem :) I když už to čte popáté!
Konec je sice smutný, ale tolik ze života a tak trochu podtrhává tu jejich životní lásku.

02.03.2017 5 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Kniha začala celkem dobře. Vypadala čtivě. Osud hlavního hrdiny mi byl zpočátku celkem vzdálený, jelikož nikoho podobného neznám, ale postupně mi byl ///občas/// sympatický a některým jeho reakcím na různé události jsem se i usmívala. Jak kniha nabírala na stránkách, obsah tak trošku ztrácel na své podstatě.
Konec, ke kterému jsem se stěží, opravdu stěží prokousala, protože mi přišel poskládaný jen tak hala bala a celkem i pomotaný, se mi vůbec nelíbil. Asi jsem ho nepochopila. Záměr hlavního hrdiny se najednou přesunul do "sebevražedné mise" a tak nějak to celé postrádalo smysl.

02.03.2017 1 z 5


Šťastní lidé mají snadný život Šťastní lidé mají snadný život Agnès Martin-Lugand

Krásné pokračování prvního dílu. Autorka opět nezklamala. Obě postavy si plují vlastním tempem životem a příběh mi byl znovu moc příjemný.
Radovala jsem se nad koncem, ač jsem chvílemi myslela, že už to snad tak ani neskončí.
U tohoto druhého dílu mám už opravdu pocit, že díl třetí být nemůže. Tohle je totiž ten hezký konec, který jsem hlavním postavám přála od samého začátku :)

04.02.2017 4 z 5