lucie3725 lucie3725 komentáře u knih

☰ menu

Rádio v mrazáku Rádio v mrazáku Jana Hanušová

Útlá, ale silná a nádherná knížka. Sbírka okamžiků, které člověku utkví. Autorka je bezesporu báječný člověk.

02.03.2023 5 z 5


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Jedna z nejzábavnějších a zároveň nejdojemnějších knih, jaké jsem letos četla. Doporučuju moc.

26.10.2022 5 z 5


Astrid Lindgrenová Astrid Lindgrenová Agnes-Margrethe Bjorvand

Vynikající překlad, nádherné výtvarno, poutavý text. Plný počet hvězdiček!

10.06.2022 5 z 5


Přiznání strážkyně Přiznání strážkyně Elin Säfström

Severská Prašina, s hlavní dívčí hrdinkou. Skvělá a nápaditá záležitost. A bezvadná obálka!

01.12.2021 5 z 5


Hledej s Bětkou Hledej s Bětkou Pavel Weis

Nové vydání je krásné! Vůbec mi nevadí poupravená obálka, na níž má titulní postava trošku jiné rysy v obličeji než ve zbytku leporela. Hlavní pro mě je, že tam je ta nádherná dvoustrana, kde Bětka kouká dolů z posedu - ta perspektiva mě jako dítě fascinovala, protože se v dětských knihách zas tak často neobjevuje.

01.12.2021


Slon Slon Petr Horáček

Hezké, ale souhlasím naprosto s aydamem. Petr Horáček má daleko lepší knihy než je Slon.

25.11.2021 3 z 5


Naprostá šílenost Naprostá šílenost Tomáš Kopecký

Ke konci slza na krajíčku a nadšení. Obrovský nadšení, že tohle je český komiks. Aktuální a skvěle zpracované téma. Nádherné výtvarno. Díky!

12.11.2021 5 z 5


Honem, ať už jedem! Honem, ať už jedem! Evelína Koubová

Zábavný knižní road trip pro menší čtenáře. Já jsem sice větší čtenář, ale bavila mě moc. Neohroženým maminkám za volantem totiž odjakživa fandím!

12.11.2021 5 z 5


Na špatné stopě Na špatné stopě Philip Ardagh

Tuhle sérii zná málokdo a přitom je vážně prima! Syna hodně baví, takže když vyšel tenhle druhý díl, radost veliká! Doporučujeme.

03.11.2021 4 z 5


Hodně jsem nikde Hodně jsem nikde Michael Třeštík

Další knížka Michaela Třeštíka, která mě moc baví. Připadá mi osobnější než předchozí a o to ji mám radši.

03.11.2021 5 z 5


Zvířat plná kniha Zvířat plná kniha Nicola Davies

Spojení Petra Horáčka (velkolepé ilustrace) a Robina Krále (působivý překlad) snad ani nemohlo dopadnout jinak než skvěle. Tuhle stovku stran nádherných zvířat jsme si opravdu užili.

21.10.2021 5 z 5


Devět plchů v pelechu Devět plchů v pelechu Radek Malý

Nádherné leporelo. Skvělý text, rozkošné ilustrace, pečlivá vazba.

30.09.2021 5 z 5


O malé Aničce O malé Aničce Lasse Sandberg

To je tak krásná reedice! Připadá mi, že tenhle, o kousek větší než původní, formát je ještě lepší. Anička je láska.

30.09.2021 5 z 5


Záře hvězd Záře hvězd Erin Hunter

Chvílemi jsem se ztrácela v popisu nového území kočičích klanů, takže jsem byla ráda za novou mapku, ale obecně čtvrtý díl nezklamal! Bavilo mě hlavně skvěle vypointované finále.

30.09.2021 4 z 5


Jak jela mašinka pro brambory Jak jela mašinka pro brambory Eduard Hofman

Miluju večerníček Pohádky o mašinkách. Mám pocit, že ta leporela podle něj vyšla kdysi dvě, ale ztratila se z dohledu, asi malinký náklad... Jsem proto nesmírně ráda, že se povedlo tohle jedno vydat znovu. Je báječné. Sice není rýmované jako O veselé mašince, ale text je příjemný, v duchu onoho večerníčku.

30.09.2021


Chuchvalci Chuchvalci Jochem Myjer

Nenápadná knížka s nepříliš hezkou obálkou, která ale mile překvapila obsahem. Melle zjistí, že podědil zvláštní dar - schopnost vidět Chuchvalce. Maličké tvory, kteří stráží děti před nemocemi. V originále, jak jsem zjistila, už existují i další díly - jestli vyjdou také u nás, rádi pořídíme!

21.08.2021 4 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Nedočetla jsem, vůbec mě to nebavilo a nezaujalo.

08.08.2021 2 z 5


Nečekané přátelství Nečekané přátelství Julian Gough

Skvělá kniha. Syn tuhle sérii zhltnul s nadšením - a následně si ji od něj půjčovala půlka 2. A. Velmi doporučuji, jako první/druhé čtení ideální.

18.06.2021 5 z 5


Kdo tu bydlí? Kdo tu bydlí? Noemi Zárubová - Pfeffermannová

Jsem nadšená novým vydáním. Jediné, co mě na tomhle leporelu trochu mrzí, jsou maminky uklizené v kuchyních (hned na titulní straně) - kdyby šlo o novou knihu, tak jsem nekompromisní, ale v případě reedice mhouřím obě oči. Naopak moc se mi líbí dvoustrana s nemocnicí a průřez vlakem!

03.06.2021


Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera Jaroslav Foglar

Na Rychlých šípech jsem vyrostla. A teď vyšly nově, s přepečlivou redakcí a výpravou, jejich komiksové příběhy pohromadě, a navíc obohacené o detaily ze zákulisí v závěrečné části publikace.
Takže já díky této publikaci znovu prožívám velikonoční výpravu s koupačkou, kterou by mohli hochům všichni wimhofovci závidět, koridu s uprchlým čuníkem, souboj na člunech s Potápníky, děsivé pátrání po tajemství Nočních můr v domově, kde žije Tonda Pírko, chatu v koruně stromu, na níž se přihnala velká voda, pohovku u Metelků, kterou složil Rychlonožka...
Rychlonožka byl vůbec můj největší oblíbenec. Šťastný smolař. Ale dneska s odstupem nejvíc vzhlížím k jeho mamince, která například, když jednoho dne bez varování přišel domů s Bublinou, kterého našel na ulici, přijala hafana do domácnosti pouze rezignovaným "Hochu, hochu, kdyby se po ulici toulali sloni, jistě bys taky jednoho přivedl!" Moje nově objevená hrdinka prostě.
Abych byla upřímná, pro osmiletého syna a jeho spolužáky (kteří Rychlé šípy ještě třeba vůbec neznají) se tahle publikace podle mě příliš nehodí. Je fakt dost velká a těžká. Je to především nádherná záležitost pro pamětníky a fajnšmekry, co se budou donekonečna kochat a vzpomínat. A potom tak pro kluky od 10 let, co už poberou i doslov našlapaný zákulisními informacemi o vzniku komiksů. Menším zájemcům doporučuju spíš těch šest komiksových sešitů, které jsme jako děti měli my a které se v pohodě vešly večer pod peřinu s baterkou. :-)

03.06.2021 5 z 5