lucie.kapal lucie.kapal komentáře u knih

☰ menu

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Ač strašně nerada to dělám, ale musela jsem knihu odložit. Asi ještě nedozrál čas, nedokázala jsem se za nic na světě začíst

19.06.2017 2 z 5


Mlčení Mlčení Šúsaku Endó

Jak už zde někdo napsal dříve tak i já jsem nedokázala přímo soucítit s hlavním hrdinou, protože dle mého pohledu prostě jen vnucovali zboží stejně jako podomní obchodníci. Do Japonska cestovali, i přesto že věděli, že už se třeba nevrátí. Nic mučednického na tom nedokáži vidět. I přesto že jsem pokřtěna, i přesto že v Boha přímo nevěřím, přesto mě tato kniha nutila k zamyšlení nad spoustou věcí.

17.04.2017 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Při čtení jsem byla chvílemi velmi smutná, příběh něco zanechával na mém srdci, myslela jsem na spoustu věcí ve svém životě...

29.01.2017 5 z 5


Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Nepřestává mě uchvacovat popis skotské krajiny, jako bych tam skutečně byla. K tomu ještě velmi čtivý příběh, prolínání minulosti vynikající. Peter May se zařadil mezi mé oblíbené autory.

15.01.2017 4 z 5


Pod skleněným zvonem Pod skleněným zvonem Sylvia Plath

Kniha mě doslova vtáhla, jako bych ten příběh sama prožívala. Snad i proto ji bylo tak těžké dočíst.

19.12.2016 4 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Předchozí knihy jsem nečetla, pouze viděla velmi povedené filmy, ale autorovi se povedlo velmi slušně navázat. Doufám, že bude pokračování, už pro tu linku s Lisbetinou sestrou.

14.11.2016 4 z 5


Skála Skála Peter May

Naprosto mě uhranul popis tamní přírody. Doporučila bych i všem, kteří nejsou milovníky detektivek, protože toto není typická detektivka.

09.10.2016 4 z 5


Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Kniha mě zklamala, určitě se z konce dalo "vyždímat" mnohem více.

04.10.2016 2 z 5


Továrna na Absolutno Továrna na Absolutno Karel Čapek

"Turci s pomocí arabských, súdánských a perských vojsk zaplavili celý Balkán a zmocnili se Uher, když tu vypukl mezi nimi rozpor šíitů a sunnitů pro jakousi patrně velmi důležitou otázku..."

Myslím, že pan Čapek byl ještě mnohem a mnohem chytřejší než jsem si myslela, naprosto mě uchvátil konec té knihy. I když prostřední část byla místo trochu nudná.

05.08.2016 4 z 5