Luciana007 Luciana007 komentáře u knih

☰ menu

Finále Finále Dmitrij Rus

V knihkupectví Luxor si tuhle knížku můžete předobjednat. Vyjde 1.2.2024.

Odkaz:

https://www.luxor.cz/v/1874394/hraju-abych-zil-7-finale?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8u7Ft8_vggMVWhCiAx3FCwWqEAQYASABEgJDdPD_BwE

02.12.2023


Vévodkyně Vévodkyně Nichole Chase

Za mě tedy jedna z nejlepších romantických knih. Skvělá oddechovka. Romantice jsem příliš neholdovala, ale najednou přišel zlom a opět jsem po tomto žánru po letech sáhla. Super oddechové čtení. Sam a Alexe jsem si hned oblíbila a samozřejmě jsem jim hned od začátku dost fandila. I když Alex na mě působil za začátku trochu frajerským dojmem. Po pár stránkách si, ale hned vylepšil reputaci. Hodně scén mě nejen rozbrečelo, ale také rozesmálo. Škoda, že příběh Sam a Alexe je shrnuté do jedné knihy, ale už se těším až začnu číst další knihu s této série. Knížku doporučuji. Dočetla jsem jí před chvíli. Kdybych měla čas, tak bych knihu přečetla jedním dechem.

Jak už, ale bylo zmíněno níže, tak je podle mě dost škoda, že konec byl tak rychlí. I když chápu, že už nebylo o čem psát, když se všechny dějové linky uzavřeli. Jinak za mě je takhle knížka opravdu dobře strávený čas. Člověk o tom nemusí moc přemýšlet, protože je už předem jasné, jak to skončí.

18.10.2020 5 z 5


Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Moje první dojmy s knihy byly smíšené. Sice je Krutá krása inspirovaná Kráskou a zvířetem, ale rozhodně bych jí s tímto krásným příběhem nesrovnávala, protože by její hodnocení dopadlo trochu jinak. Krutá krása, kde vystupuje Nyx, jako Kráska a Ignifex, jako zvíře je originálně zpracování příběh. Sice jsem knihu musela odložit hned několikrát, a to i kvůli málo času. Poprvé jsem jí četla až k třetí kapitole, ale pak jsem knihu musela odložit. Začátek mě prostě moc nebavil, jako i pár dalších pasáží, ale při druhém pokusu ou je konečně přeskočila jiskra. U knihy jsem se jinak příjemně bavila. Do Laskavého pána Ignifexe jsem se hned zamilovala. Je to ten tip "záporné" postavy, kterou prostě nemůžete nenávidět. On vlastně, ani nebyl svým způsobem zlý. Koho jsem nemohla vystát byl otec Nyx a její teta. Astraia, sestra Nyx, patřila mezi ty šťastné sourozence, které rodiče milují víc, než ostatní své děti, a dokáží přehlížet i to, že tak úplně čistí a nevinný nejsou. Nyx, hlavní hrdinka vlastně ani svou rodinu nemilovala. Což se nedivím. Její vlastní otec jí zaprodal netvorovi.
Někdy mě trochu unavovalo jak se pořád opakovalo, jak musí zabít Laskavého pána, a jak nenávidí sebe i rodinu, ale nakonec jsem i to překousla, protože mě spisovatelka dostala svým originálním podáním příběhu. V příběhu jsem se neztracela, a brzy jsem pochopila jak se věci mají doopravdy.
Knihu rozhodně doporučuji, ale rozhodně jí nesrovnávejte s Kráskou a zvířetem.

18.11.2018 4 z 5


Tak trochu jiná Tak trochu jiná Nina Berry

Kdysi dávnou jsem někde zahlédla na internetu obal této knížky, ale od té doby jsem jí nikde nenašla, a ani jsem si nemohla vzpomenout na názve. Knížka mi v hlavě utkvěla jen díky té úžasné obálce, která se mi zdá lepší než v originálu. Proházeli jsme mezi levnými knihami, a najednou jsem jí uviděla. Musela být moje...a to okamžitě. Knížku jsem si koupila v sobotu, a v neděli už jsem jí odkládala. Mé pocity? Knížka se skvěle četla, ale nejhorší je, že jsem zjistila, že tato série Tak trochu jiná má ještě dvě pokračování. Doufám, že u nás vyjdou v češtině, jinak fakt budu vraždit :D Doporučuji knížku pro lidi, co milují fantasy.

09.05.2016 5 z 5


Odkaz Dračích jezdců – komplet de luxe (omnibus) Odkaz Dračích jezdců – komplet de luxe (omnibus) Christopher Paolini

Já ho chci :) Pane jo je to nádherná vypracovaná kniha... :D :*

07.01.2016


Morana Morana Susan Cooper

nicandra:
Ano, máš pravdu sourozenci Drewovi už měli tu čest vystoupit v první knize této série, která u nás bohužel nevyšla, takže se dá očekávat, že mi, co nečetli úplně původní díl o Gralu, tak s toho budeme mít trochu guláš. Jinak právě jí čtu, tak jakmile Moranu dočtu dám vědět, jak se mi líbila :)

20.12.2015


Probuzení Tmy Probuzení Tmy Susan Cooper

Tak a je to dočtené. Jakmile jsem se odložila knihu, tak jsem si řekla páni. Na to, že je to tak stará kniha může stále, co nabídnout. Hltala jsem jí ke konci doslova jedním dechem. Škoda, že Jezdec neměl víc pole působnosti, ale to je asi tím, že víc fandím záporným postavám. Je to dobrá kniha na dlouhé zimní večery. Skvěle se mi četla, i když je pravda, že ze začátku to bylo trošičku nudné. Skvělá kniha, která má na rozdíl od některých moderních knih 21.století své nezapomenutelné kouzlo. Sice ne každému se zavděčí, ale určitě se k ní zase někdy vrátím, a třeba najdu něco, co jsem přehlédla. Ještě téhož večera jsem se vrhla na další díl ze slibným názvem Morana. Škoda, že první díl této série u nás nevyšel, to bych se alespoň dozvěděla víc o Grálu.

20.12.2015 5 z 5


Probuzení Tmy Probuzení Tmy Susan Cooper

Pardon, ale tato série byla dřív než nějaký Harry Potter...stačí se kouknout po internetu, a hned zjistíte, že tyto knihy, které vyšli teď jsou nové vydání. Takže podle mě se tady opičila trochu Rowling. První díl Probuzení tmy vyšel roku 1973, ale první díl Harry Potter a Kámen mudrců roku 2000, takže mi tu laskavě neodsuzujte Susan. Opičila se Rowlingová ne Susan...tohle nikdo nepopře. Série Probuzení tmy byla první, než série Harry Potter. Tečka.

Knížku čtu, a řeknu vám v mnohých směrech se mi líbí víc než Harry Potter. Jinak kdyby jste mi nevěřili, že je Probuzení tmy mnohem starší, než Potter(který má také něco do sebe, a má v sobě jisté kouzlo, ale stále je mladší než Will), tak zde je odkaz:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Susan_Cooperov%C3%A1

Ještě k filmu. Film jsem viděla dřív než jsem četla knihu, ano v některých směrech se mi moc líbí. Třeba Jezdec se jim povedl. Byl přesně temný jak jsem si ho představila, ale nějak popletli koně :D Dalo by se říct, že si film utvořili podle svého, a na knížku nebrali žádné ohledy, ale nevadí dá se to přežít. Jinak první v této sérii jsem četla Šedého krále, aniž bych věděla, že jsou ještě nějaké další díly, až později jsem našla na internetu, že jsem četla třetí díl :D Jinak knihu zatím nemám dočtenou, ale brzy budu u konce. Stejně se mi, ale moc líbí. Jen mě mrzí, že první díl nevyšel v češtině...škoda..hned bych si ho koupila.

19.12.2015 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Mám tuhle knížku rozečtenou už dlouho. Nechápu proč se mi nechce číst dál, ale asi to bude tím, že vím jak to skončí z Tris, a tak nějak mi to vzdáleně připomíná sérii Hunger games :D Proč jsem nedala hodnocení? Protože, až jí přečtu, což bude, jak pevně doufám brzy, tak vám jsem dám moji menší recenzi :)

05.09.2015 4 z 5


Smečka Smečka Andrea R. Cremer

No já tuhle knížku čtu jako e-knihu, ale jen třeba ve vlaku či v autobuse. Prostě když mám čas. Nikam z touto knížkou nepospíchám. Až jí dočtu dám vědět jak se mi líbila, ale zatím o de mně neuvidíte žádní názor :)

18.08.2015


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Jak je vidět tak, když si tuhle sérii nepřečtu o nic nepřijdu.

10.08.2015


Krvavý trůn Krvavý trůn Lucie Fidlerová

14.9. 2015 vyhází tento díl. Super už mám první budu mít i druhý. Už se těším, až tato kniha vyjde.

08.08.2015


Vyděděnci Vyděděnci John Flanagan

John Flanagan nahradil částečně svými úžasnými knížkami J. R. R. Tolkiena. Mám v úmyslu si koupit celou sérii Bratrstva. Moje sestra mi bohužel zabrala Hraničáře, ale nevadí... :) Budu ti Johne nadále držet palečky, a těším se co tvé spisovatelské pero vymyslí za další díl nebo sérii :)

05.08.2015


Strážkyně vlčí síly Strážkyně vlčí síly Tamora Pierce

Uvažuji, že bych si koupila oba dva díly od této spisovatelky. Obě knížky vypadají totiž zajímavě :)

25.06.2015


Zrození hrdinů Zrození hrdinů Brandon Mull

Já si jí kupuji, a viděla jsem i druhých díl Spirit Animals Skrytá hrozba, ale to už píše někdo jiní. V cizině už vychází další díly...takže jich bude mnohem víc... :) jsem zvědavá jaké to bude, pak vám určitě dám vědět.

11.03.2015


Oheň Oheň James Patterson

Znám i lepší knihy, ale nebyla tak špatná...

03.03.2015 4 z 5


Čarodějka a čaroděj Čarodějka a čaroděj James Patterson

Právě tuto knížku čtu tak jsem zvědavá jak to dopadne, a zda se mi to bude líbit... :D

08.08.2014


Syn lovce vlků Syn lovce vlků Henri Loevenbruck

Podle mě i tato knížka má svůj půvab jen jsem zrovna četla knihu, kde bylo hodně překlepu, ale nevadilo mi to tak. Další díly byly už lepší jen třetí jsem nedočetla pro málo časů :)

06.08.2014 4 z 5


Vlčice a dívka Vlčice a dívka Henri Loevenbruck

Tato knížka mě nadchla svojí čtivostí, ale četla jsem jen jeden díl ostatní jsem nemohla vůbec najít :D

06.08.2014 5 z 5