Lucas.94 Lucas.94 komentáře u knih

☰ menu

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Za mě skvělý nápad - dávné symboly, které nás chrání před zlem a mnohem víc? Trochu mi to připomíná runy z Nástrojů smrti, ale zde to bylo vzato mnohem víc ze široka a taky to bylo psáno pro dospělé publikum. Za mě zatím pecka.

07.01.2024 5 z 5


Tlukot křídel smrti Tlukot křídel smrti Paul Hoffman

Začátek mě moc nebavil a po zkušeností s předchozím dílem jsem se bál, že to nedočtu. Nakonec jsem se ale kousl a jsem za to rád. Konečně jsme se v příběhu posunuli velmi dopředu, a s celým závěrem jsem víc než spoko.

17.09.2023 4 z 5


Čtyři poslední věci Čtyři poslední věci Paul Hoffman

Z téhle knihy mám hodně smíšené pocity. Z děje, o který jde, jsem nadšený, ovšem nebylo mu věnováno tolik, kolik by mělo. Měl jsem pocit, že v 70% jsou jen popisy, války a věcí, které s tím souvisí. V příběhu jsme se posunuli skutečně jen málo..

17.09.2023 2 z 5


Levá ruka boží Levá ruka boží Paul Hoffman

To nebylo vůbec špatné. Sáhnul jsem po tom hlavně kvůli bezva obálce, a nezklamalo to. Atmosféra, příběh, svět, vykreslení postav... Všechno to bylo na jedničku. Samozřejmě se našlo pár pasáží, kde byla vata, ale to má každá dobrá kniha.

30.03.2022 4 z 5


Pokrevní poselství Pokrevní poselství Jiří Dittrich

K téhle sérii jsem se vrátil rád, má něco do sebe. Natož po tomhle díle. Určitě ho považuji za lepší, než byly první dva. Říše, kde se děj odehrává, nám je mnohem víc odkryta, to samé se stane s postavami - díky tomu to na mě dýchlo majestátnějším způsobem než předešlé knihy. Děj je taky mnohem pestřejší a rozmanitější. Je tam toho celkem dost (odpovídá to 600 stranám), a všechno je to knihou krásně prokládané.
Díky častým výslechům vězňů a bojům se příběh ponořil do temnější atmosféry, což osobně taky považuju za plus (taková ta stahující se mračna).
Co mi tam vadilo, byla některá zasedání rady, někdy to bylo dost dlouhé, ovšem bylo to něco, co knize dodalo realistický pohled na ni.

03.04.2021 5 z 5


Nespasitelní Nespasitelní Michael R. Fletcher

Tohle bylo něco. Musím uznat, že něco podobného jsem asi ještě nečetl. Je divné mít dobrý pocit po přečtení něčeho tak depresivního? Prostředí, v kterém se příběh odehrává úplně čiší depresí a špínou - za mě úplně perfektně popsané. Co se týkalo děje, tam to trochu vázlo, místy mě vůbec nezajímalo, co se bude dít dál. Celkový dojem z knížky je ale určitě kladný.

28.02.2021 4 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Četlo se to dobře, ale přijde mi, že příběh se zastavil ve druhém díle. Tady se vše posunulo opravdu o malý kousek. Nebýt toho, že to je dobře napsané, asi by mě to nebavilo.

20.02.2021 3 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

První díl mě bavil víc. Přišlo mi, že celá kniha je jen o tom, jak se bojuje, jak armáda postupuje u místa na místo a tak. Navíc tam najednou bylo o X postav víc a žádná z nich mě nezaujala. Vzniklo tam spoustu otázek, takže to člověk nutí hodně přemýšlet. Jsem zvědavý, jestli se v dalším díle dozvíme odpovědi.

01.12.2020 3 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Knížka měla dobře rozdělené záživné a nezáživné části, tudíž se nestávalo, že bych se nudil. Hodně mě bavil výcvik, který postavy podstupovaly. Svět, který autor vytvořil, mě také zaujal. Konec mi přišel trochu zmatený.

25.11.2020 3 z 5


Předurčený Předurčený Benedict Jacka

Vzal jsem to do ruky náhodou a určitě nelituju. Dobrý nápad, námět, příběh je poměrně dobře řízený. Nabalují se tam další a další věci a vy prostě chcete číst dál. Mě osobně hrozně zajímá vztah mezi Alexem a Lunou..

19.07.2020


Město zrady Město zrady Martina Čekalová

Druhý díl byl o něco lepší, než ten první, ale že by mě to uchvátilo, to ne. Co se autorce určitě musí nechat je to, že umí psát. I nezáživné pasáže tak utíkají hrozně rychle. Ovšem čtete čtete a po několika stránkách si říkáte, proč vlastně... Za mě tomu prostě chyběla šťáva, nějaké gradování. Finální kapitola byla dobrá, ale proč to všechno nechala autorka v jedné kapitole? Původní nápad je super, styl psaní taky. Chtělo by to jen vylepšit to, jak příběh rozvrhnout.

05.06.2020 3 z 5


Město duší Město duší Martina Čekalová

Tahle kniha patří mezi ty, co mají propagaci daleko větší než kvalitu. Nic ve zlém, ale myslel jsem si, že kniha, kvůli které bylo na Humbooku takové haló, bude trochu lepší. Autorka psát umí, to jo - i styl psaní byl povedený. Co prostě pokulhávalo byl příběh. Ne a ne se mi nedařilo se chytit, navíc postavy byly takové ukňourané nebo jak bych to řekl... Je to hrozná škoda, protože nápad to mělo opravdu super! A za ten taky knihu hodnotím třemi hvězdami.

27.05.2020 3 z 5


Sedma Sedma Peter Newman

Po tom, co mě druhý díl moc nepotěšil, do třetího jsem šel trochu s obavou. Nakonec jsem ale nelitoval. Hodně se mi líbilo, jak jsem se postupně dozvídal víc a víc, a jak mě kniha nutila o těch věcech, co se staly, přemýšlet.

08.02.2020 4 z 5


Zlo Zlo Peter Newman

Z téhle knihy mám docela smíšený pocity. První půlku jsem si říkal, že to asi nedočtu, protože mě to prostě nudilo. Měl jsem stavy, že jsem chvíli četl a vůbec to nevnímal. Nakoplo mě to až někde po polovině knihy. tam odtud se mi to zdálo naopak úplně super. Jako kdyby se ten spící děj najednou probral.

20.01.2020 3 z 5


Tulák Tulák Peter Newman

Co mě na téhle knize dostalo, bylo prostředí a svět, kde se děj odehrává. K tomu jsem dokázal ocenit styl, jakým je to psané. Děj jako takový už je na tom hůř - zkrátka když se kouknu zpátky, nic mě na něm nezaujalo, ovšem svět si vybavím živě.

11.12.2019 4 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

To byla bomba! Nevím, jak to autorka dokázala, ale všemu, co napsala, jsem bezmezně věřil a naprosto mě to pohltilo. Ten svět, kde se děj odehrává prostě nemá chybu.

30.10.2019 5 z 5


Písečníci a bludný asteroid Písečníci a bludný asteroid Václav Dvořák

Co se knize nemůže upřít, tak to, že se čte hezky. Dětské dobrodružství se nikde nezadrhává a stále se posouvá vpřed. Ale mně osobně tam chyběla nějaká ta šťáva. Když jsem knihu dočetl, nezanechala ve mně žádnou stopu. Autor psát ale umí a plus má právě za to. :-)

20.07.2019 2 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Dějově mi kniha přišla lepší, než první díl, ale zase tam měla hodně nudných částí. Jako celek to bylo dobré, ale trvalo mi dlouho se tím prokousat..

28.05.2019 3 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Přidám se k některým zde. Kniha opravdu připomíná křížence Harryho Pottera a Hry o trůny. Z Harryho má fantazii a brutalitu z her. :D A bavilo mě to. Našel jsem v tom všechno, co má fantasy mít, a četla se neuvěřitelně rychle! I když musím uznat, že jsem si neoblíbil ani jednu postavu. Celé to uteklo tak rychle, že jsem to prostě nestihl.

17.04.2019 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Můj první horor :D A musim uznat, že hodně dobrý! King se asi neproslavil pro nic za nic.

11.04.2019 5 z 5