luboss23 luboss23 komentáře u knih

☰ menu

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Asi nejlepší, co jsem od Nesba četl...

17.01.2018


Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Výborná kniha! Výborný autor! Jako první jsem od něj četl Pád Titánů a pak Zima světa, ale ani tato kniha mě nezklamala. Ze začátku mi tedy bylo trošku špatně z toho autorova úvodu - tolik samochvály jsem už dlouho nečetl, ale na druhou stranu je fakt, že prostě umí. Jen maličká troška pokory a byl bych maximálně spokojen. :-)
Knížku doporučuji všem a už se moc těším na další v sérii. (Autorův úvod, pokud tam bude, raději číst nebudu... :-) )

31.01.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knížka se mi celkem líbila, možná kdybych byl mladší líbila by se víc. Ale i tak, shltnuta za jeden den... :-) Škoda jen, že jsem se během čtení podíval sem, na komentáře a díky několika "dobrým" duším jsem si přečetl, jak dopadne. Jako nečekal jsem happy end, ale na některé věci jsem si chtěl přijít sám. Fakt dík... :-P

31.01.2015 4 z 5


Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Mno... Začátek knihy mě tedy spíše trochu odradil. Ale pak! No co k tomu ještě dodávat, po předchozích komentářích. To, že to bylo místy trochu moc je možná pravda, ale já to tomu "klukovi norskýmu" prostě musím odpustit. Ta dobře popsaná drogová scéna, napětí pozvolna stoupající, kandidáti na "toho, kterej to prostě musí bejt" se množící (já osobně jsem takových favoritů během čtení měl několik a všechny náležitě logicky podložené) a na konec... ten konec! Chjo... Kdy že má vyjít ten další díl? :-)

01.01.2015 5 z 5


Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Roman Vaněk

Další z výborných kuchařek od Romana Vaňka. Jsem z nich nadšen. Jen víc, jen houšť... ;-)

31.12.2014 5 z 5


Dva divoši Dva divoši Ernest Thompson Seton

Další z knih, které mě v dětství ovlivnily. Nikdy jsem ji nevlastnil, měl jsem ji pouze půjčenou, ale strašně jsem po ni toužil. A tak jsem rád, že se mi ji zrovna před pár dny a zrovna zde, podařilo koupit. :-) Je to sice s asi třicetiletým zpožděním, ale i tak se na ni těším, jako malý kluk... ;-)

31.12.2014 5 z 5


Dioda, tranzistor a tyristor názorně Dioda, tranzistor a tyristor názorně kolektiv autorů

Patří mezi jednu z mých velmi důležitých knih. Už od mala mě zajímaly všelijaké ty drátky, odpůrky a tranzistory a jsem rád, že se mi do rukou dostala právě tato kniha, která byla psaná, na tehdejší dobu zajímavým stylem (na konci každé kapitoly měla úkoly z probraného tématu a také testové otázky), byla pro mne opravdovým přínosem.

31.12.2014 5 z 5


Omáčky - Bylinky a koření Omáčky - Bylinky a koření Christian Teubner

Sice jsem od knihy čekal něco jiného, ale i tak nelituji, že jsem si ji pořídil. Nádherné fotografie, návody a popisy surovin.

31.12.2014 4 z 5


Jakub a Jáchym Jakub a Jáchym Jørgen Clevin

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knih. Velmi se mi líbily nádherné ilustrace a to, jak čtenáře vtáhla do děje. A jsem rád, že po těch letech co ji mám, zaujala i mého syna. :-)

31.12.2014 5 z 5


Pouští Pouští Karel May

Má nejoblíbenější série z mládí. Jako dnes vidím, jak jsem se poprvé začetl do knihy a úplně jsem propadl jejímu kouzlu. Pro mě osobně je tato série nejlepší z toho, co K.May napsal.I když... V zemi Mahdiho taky nebylo špatně... ;-) Jen by mě zajímalo, jestli ještě dnešní mládež takovéto knihy čte. Byl bych rád, kdyby si ji třeba můj syn přečetl, ale zatím vítězí Harry Potter, nebo Doktor Proktor. :-) Ale uvidíme, také mi to chvíli trvalo, než jsem tyto knihy pro sebe objevil...

31.12.2014 5 z 5


Třikrát život a skutky soudce Ti Třikrát život a skutky soudce Ti Robert van Gulik

Už je to pár let, co jsem knížku četl, ale dodnes na ni rád vzpomínám. Dnes jsem ji objevil ve sklepě a tak mě to navnadilo, že si ji asi brzy budu muset přečíst znovu a/nebo někde sehnat další příběhy. :)

31.12.2014 5 z 5


Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) / Tři muži na toulkách Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) / Tři muži na toulkách Jerome Klapka Jerome

Skvělý Jerome a jeho suchý anglický humor mě vždy dokáže potěšit a pobavit.Už jen začátek knihy je výborný. "Neřeknu ti, proč nemám poporodní depresi, ale skutečnost je taková, že mě nesklátila. Jinak všechno ostatní mám." :-D Občas mám pocit, že kromě horečky omladnic mám také vše... ;-)

31.12.2014 4 z 5


Beatles v písních a obrazech Beatles v písních a obrazech Alan Aldridge

Má velmi oblíbená kniha, již od dětství. Kromě textů písní je plná nádherných ilustrací a fotografií.

30.12.2014 5 z 5


Power play Power play Pavel Frýbort

No nevím... Už první věta mě odradila: "Čas je těhotný událostmi a každá vteřina rodí osudy, jimž hvězdy předurčily, aby od jistého okamžení neodvratně směřovaly k bodu, v němž se jejich průsečíky protnou." Brrr. Tohle tedy nezvládnu. Dál už jsem se nedostal, protože můj život je těhotný nedostatkem času a každá vteřina promarněna takovýmito "perlami" mi ubírá možnosti přečísti díla hodnotnější - tak abych, až se jednou mé průsečíky definitivně protnou, nelitoval... :-)

30.12.2014


Levá ruka boží Levá ruka boží Paul Hoffman

No, celkem zajímavá kniha, ale asi jsem čekal trochu víc... Podruhé už si ji nepřečtu a další díl si také nekoupím.

29.12.2014 3 z 5


Kvantová teorie nikoho nezabije Kvantová teorie nikoho nezabije Marcus Chown

Skvělá kniha. Něco takového jsem dlouho hledal. Budu ji tedy asi muset číst ještě několikrát, abych vše pochopil, ale to mi vlastně vůbec nevadí. :-)

29.12.2014 5 z 5