LouisLagrange LouisLagrange komentáře u knih

Obálka knihy Spánek Spánek Chris Winter

Za mě se jedná o lepší knihu než Proč spíme od M. Walkera. Proč? Z jednoho, ale podstatného důvodu. Pokud máte problémy se spánkem, Walker vás totálně vystraší a spánek se vám ještě zhorší (vlastní zkušenost). Naopak tato kniha dodává nesmírně důležitou věc-naději a povzbuzení, že zase bude lépe. Předává konkrétní tipy, některé jsem ještě v žádné literatuře nečetl. Přeneste se nad trapnými vtípky zejména v úvodu, od kapitoly 7 je kniha super.

22.04.2025

Obálka knihy Váš kapesní terapeut Váš kapesní terapeut Annie Zimmerman

Pokud máte problémy, nečekejte a objednejte se k odborníkovi. Nejtěžší je udělat první krok. Pomůže vám tato kniha? Mně nepomohla.

12.04.2025

Obálka knihy Konec finančních negramotů v Čechách aneb Staré pravdy nerezaví Konec finančních negramotů v Čechách aneb Staré pravdy nerezaví Patrik Nacher

Rozumím tomu, že chtěl autor nějakým způsobem knihu ozvláštnit, ale upřímně, všudypřítomná pořekadla a přísloví mi spíše začala lézt na nervy. Navíc se takto jmenují všechny podkapitoly, na které se autor v textu často odkazuje, takže orientace v knížce je docela šílená. Nicméně jsem se dozvěděl zajímavé informace, proto hodnotím 3*.

17.04.2023

Obálka knihy Všichni lžou Všichni lžou Seth Stephens-Davidowitz

Největší problém jsem měl s osobou autora. Absolvent filozofické fakulty si udělá doktorát díky tlačítku „hledat“ na googlu a hned se považuje za mistra světa v porozumění lidské společnosti. Celá knížka je prakticky stále o tom samém, není neobvyklé přeskakování mezi tématy v průběhu několika stránek. Hodně věcí popisovaných v knize se týká USA, takže českému čtenáři to mnoho nedá. Navíc autor v průběhu textu nijak neskrývá svoje politické názory, což do daného typu knihy dle mého absolutně nepatří. Abych jen nekritizoval, některé pasáže byly opravdu k zamyšlení. Ale celkově spíše zklamání.

02.01.2022

Obálka knihy Návrat malého prince Návrat malého prince Jean-Pierre Davidts

Při čtení jsem se nemohl ubránit otázce: „Co tím chtěl autor vlastně sdělit?“ Příběh víceméně kopíruje původní předlohu, základní kostra děje je totožná. Opět se setkáváme s Malým princem a jeho beránkem, s růží, s putováním po planetách atd. Nemyslím si, že by se chtěl autor na slávě Malého prince přiživit, z knihy jde cítit spíše obdiv k Exupérymu. Netvrdím, že kniha není hezky napsaná, ale nenapadl mě jediný důvod, proč si ji přečíst oproti originálu.

21.06.2020

Zavřít