lost.in.books lost.in.books komentáře u knih

☰ menu

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Hodnocení: Další ze skvělých hororů od královny hororu Darcy Coates ze kterého vás bude mrazit. Za mě opět skvělá, napínavá a mrazivá kniha od skvělé autorky. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a ke konci už vůbec ne, v knize se pořád něco dělo a odložit knihu bylo opravdu nemožné.
Postavy v tomto dílu byly různorodé a bylo jich opravdu hodně, což v jiných dílech strašidelných domů od autorky nebývá. Líbilo se mi že hlavní hrdinka dělala průvodkyni po strašidelném domě a přímo se s nadpřirozenými jevy setkávala.Že bych se bála, to se říct nedá, ale o povedený hororový příběh plný nečekaných nadpřirozených jevů opravdu jde a neměl by minout každého milovníka napětí.

04.06.2023 4 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Hodnocení: Byla to má první přečtená kniha od autorky, ale za mě teda jedno velké zklamání a průměrný, nepropracovaný a nedomyšlený příběh. V knihovničce na mě čeká ještě trilogie Krutý princ od stejné autorky, tak snad mě příjemněji překvapí.
__
Už od začátku se děj neskutečně táhl, nedokázala jsem se začíst a dokonce jsem si neoblíbila ani žádnou z postav. Obálka krásná, anotace zněla také velmi slibně, ale opravdu jsem čekala mnohem více, obzvlášť u takto oblíbené autorky. Děj byl plochý, postavy nezajímavé a maximálně ten fiktivní svět mě svým způsobem trochu zaujal.
__
Nevidím žádný větší důvod, proč bych vám musela doporučovat zrovna tuto knihu, maximálně tak originalita fiktivního světa stojí za zmínku, jinak to byla opravdu bída.

04.06.2023 2 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Hodnocení: Kdo sleduje můj profil déle, tak určitě ví, že knihy s tematikou 2. světové války čtu moc ráda. Tato kniha se řadí k těm nejlepším.
Eddie Jaku popisuje strasti 2. světové války a holocaustu s neskutečným nadhledem a lehkostí, kniha je napsána neuvěřitelně citlivě, je zde vidět, že autor si užíval každý další den, který mohl prožít, i když se jednalo o tak nelehké období. Autor nás naučí, že se vždy vyplatí brát život z té lepší stránky. Toto pojetí mě neskutečně překvapilo, ale mile, protože knihy s podobným tématem mají často pochopitelně atmosféru úplně odlišnou. Dobové události v této knize pochopí úplně každý, protože je kniha napsána srozumitelně a nekomplikovaně. Eddie na mě působil jako neskutečně odvážný a statečný muž, který přes to vše, co musel v životě zažít, nepřestával hledat slunce neztrácel pozitivní myšlení, opravdu klobouk dolů.
__
Všem lidem, kteří rádi čtou o historii a chtějí si období holocaustu přiblížit zase z trochu jiné perspektivy než je běžné, mohu tuto knihu vřele doporučit.

04.06.2023 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Byla to jedna z nejlepších fantasy knih, kterou jsem kdy četla a moc se těším na pokračování. Ihned jsem si oblíbila hlavně Kaze díky své tajemné a nečitelné osobnosti. Ostatní postavy byly taky skvělé a sedly mi skoro všechny. Prostředí, které každý fantasy milovník prostě chce, v této knize můžete naplno používat svou fantazii.
__
Krásná obálka a ořízka je kapitola sama o sobě. Nejen že se od knihy nedá odlepit, ale taky byste si ji nejraději nechali i když ji máte půjčenou z knihovny :D.
__
Plno zvratů, napětí na každé stránce, skvělé postavy a romantická linka k tomu. Romantika je tam zároveň použitá úplně přirozeně a skvěle příběh doplňuje.To prostě v jedné knize chcete . Pokud jste milovníky fantasy a romantiky k tomu, tak mohu vřele doporučit, nudit se určitě nebudete.

08.04.2023 5 z 5


Blues: Blues pro bláznivou holku Blues: Blues pro bláznivou holku Václav Hrabě

Sama moc poezii nečtu ale tuto knihu jsem přečetla jedním dechem, i když se jednalo o knihu z povinné četby. Knihu Blues pro bláznivou holku mohu doporučit všem milovníkům zbytečně nekomplikované poezie všedního dne. Básně budete mít přečtené hned a nebudete se zbytečně ztrácet v řetězcích dlouhých a komplikovaných metafor.
___
Václav Hrabě píše o každodenních obyčejných okamžicích, o lásce a prostě o životě. Někomu se témata jeho básní mohou zdát obyčejná a ohraná, ale třeba si básně od tohoto méně známého klasika oblíbíte stejně jako já. Já osobně mohu doporučit.

31.12.2022 4 z 5


Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Hodnocení: Jedná se o mou 3. přečtenou knihu od této autorky a opět jsem byla velice příjemně překvapená, autorka prostě ví, jak si čtenáře získat.
Líbí se mi, že autorka nepíše povrchové a ploché příběhy a že se vždy snaží otevřít mnoho důležitých témat o kterých by se mělo mluvit. Čtenář nejen že se ponoří do příběhu, ale zároveň ho autorka nutí neustále nad něčím přemýšlet a to taktéž oceňuji ️.
Hlavní hrdinové byli opět vymyšleni na výbornou a získali si mě po pár přečtených stránkách. Na hlavní hrdiny má autorka prostě talent! I když jsou momenty, kdy vás hlavní hrdinové neskutečně iritují a máte chuť jim vlepit facku , tak charaktery postavy byly fajn.
Oceňuji nepřeslazený příběh plný reálných problémů hlavních hrdinů spolu s čtivým příběhem, kde se vám stránky budou otáčet samy.

18.11.2022 5 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Od této knihy jsem měla velmi vysoká očekávání, protože se na ní hrnula chvála ze všech stran a i já mohu potvrdit, že zcela oprávněně.
__
Autorčin styl psaní oplývá neskutečnou čtivostí a poutavostí, od knihy se nešlo odtrhnout a byla jsem napjatá od začátku do konce, co všechno se v knize přihodí a jak to autorka nakonec uzavře. Kniha byla plná myšlenek na zamyšlení, příběh byl skvěle napsaný, včetně 2 hlavních hrdinů se jmény Rev a Emma. Mně osobně se líbily oba díly tak nějak stejně a nemohu říct, který byl lepší, oba měly něco do sebe . Také se mi líbilo, že se zde vyskytovaly i postavy z předchozího dílu-sice okrajově, ale líbilo se mi jak autorka příběh pospojovala.
__
Abych to shrnula, tak si určitě, pokud jsem tak ještě neučinili, musíte nekterou knihu od autorky přečíst, nebudete litovat. Důležitá témata z běžného života doplněná o hezké citáty (kdybych neměla knihu z knihovny, tak lepíkuji pořád ) a skvělé postavy, které vám přirostou k srdci a nebudete se moci od knihy odtrhnout. Vřelé doporučení!

09.10.2022 5 z 5


Všechny řitě světa i ta má Všechny řitě světa i ta má Charles Bukowski

Další kousek povinné četby, který mě opravdu neuchvátil. Absurdní, mnohdy zvrácené povídky o outsiderech a vyvržencích společnosti propojené někdy až absurdními náměty a dějem. Neukončené povídky s otevřeným dějem, vulgarismy a mnoho dalšího mě odrazovalo od toho přečíst knihu jedním dechem. Vím, že byl záměr autora schválně do příběhu zakomponovat vyvržence, ale já jsem v tomto díle kouzlo nenašla a nemám chuť si od autora přečíst cokoliv dalšího, jelikož mi to absolutně nic nepředalo. Nevím co jiného bych k této knize dodala. Pokud jste milovníky undergroundu, tak by se vám kniha mohla líbit, ale pro mě to bylo akorát marnění časem. Dvě hvězdičky dávám autorovi za osobitost a originalitu.

07.10.2022 2 z 5


Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Toto byla má druhá kniha od Jo Watson a byla jsem opět velice příjemně překvapená. Kombinace autorky specifického humoru a neotřelých hrdinů mě neomrzela ani tentokrát. Hlavní hrdinka byla magnetem na pohromy, na co sáhla, tak to se pokazilo. Neskutečně zbrklá, neorganizovaná a chaotická hlavní hrdinka, která se hlavně na začátku knihy pěkně vyznamenala v tom negativním slova smyslu. Ale kdyby hlavní hrdinka taková nebyla, tak mě ta kniha ani tolik nebaví. Vždy mám ráda, když je hlavní hrdina či hrdinka v knize něčím jiná a originální, tady se to autorce povedlo úplně bravurně a někdy jsem se přemáhala, abych se nezačala smát nahlas protože ta holka byla fakt číslo . A hlavní mužský hrdina Mike byl také skvělý, autorka postavy psát fakt umí!
__
Líbilo se mi také, že příběh se odehrával částečně i v minulosti a nebylo to zbytečně chaotické a nepřehledné. Kniha ubíhala vcelku svižně, stránky se mi otáčely úplně samy, neměla jsem problém se začíst. Nápad zakomponovat do knihy i dopisy byl originální a bavil mě.
___
Napětí, láska, bláznovství, smutek…toho všeho se dočkáte, když se pustíte do této skvělé oddechovky. A já si myslím že nebudete litovat, že jste se do knihy pustili. Vřele vám tuto oddechovku můžu doporučit stejně jako knihu Mám tě ráda, nemám tě ráda.

29.08.2022 5 z 5


10 pravd a spousta odvahy 10 pravd a spousta odvahy Ashley Elston

Průměrná oddechovka od které jsem čekala trochu více-tak by se dala v krátkosti popsat tato kniha. Nějaké plusy bych v knize ale také našla. Například se mi moc líbilo že byl příběh psán z pohledu více postav, tím pádem jsme mohli více postavám nahlédnout tzv. do hlavy. Jinak mi příběh přišel takový syrový, nezajímavý a i přes místy humorné pasáže jsem se mnohdy musela do knihy nutit a to se prostě u dobrých knížek nestává. Nejvíce mě v příběhu iritovala matka hlavní hrdinky, která měla u své skoro dospělé dcery zapnuté sledování polohy a neustále do ní něco hučela.. Musím ale ocenit prostředí golfu, které příběhu přidávalo na zajímavosti, ale zápletka i samotný příběh s postavami mě vůbec nedokázal vtáhnout, vše bylo takové nereálné a padlé na hlavu a určitě si myslím, že najdete v žánru young adult mnohem více zajímavějších knih s větším potenciálem a s příběhem, ze kterého si možná i něco odnesete. Tohle nebyl bohužel ten případ. Průměrné čtivo na pár dní.

29.08.2022 3 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Další kniha od Colleen, která byla opět peckovní a nemohla jsem se od ní odtrhnout! Jak to ta Colleen jen dělá? Všechny knihy, které jsem od ní zatím četla byly opravdu famózní.
___
Příběh si mě získal ihned od první stránky. Tolik emocí v jedné knize, poutavý styl psaní a nespočet nepředvídatelných momentů. Na knihách této autorky se mi vždy líbí, že obsahuje nejen romantickou linku, ale vážnější téma, které nutí čtenáře se nad tématem více zamyslet a mít po dočtení nespočet myšlenek.
___
Postavy opět famózní, skvěle vykreslené charaktery a opět se za nimi skrýval tragický osud, který se jako v každé dobré knize vysvětlí. Závěr opět nečekaný, škoda jen že jsem knihu měla z knihovny, jinak bych určitě po lepících sáhla, protože zajímavých myšlenek zde bylo mnoho. Nechápu, jak to autorka dělá s těmi emocemi, které umí úplně perfektně přenést na čtenáře a on pak celý příběh prožívá naplno s postavami. Hned mám chuť se pustit do další autorčiny knihy, protože vždy vím, že to bude další pozitivní čtenářský zážitek, který ve mně zanechá mnoho myšlenek. Pokud je to ještě někdo kdo od Colleen nic nečetl, tak děláte velkou chybu! ️

16.08.2022 5 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Tuto knihu jsem rozečetla s velkými očekáváními, která se mi bohužel nenaplnila i když jsem u této autorky zvyklá na velice kvalitní horory. Tato kniha byla první průměrná, kterou jsem od autorky četla- prostě neurazí ani nenadchne. Ještě si rozmyslím, jestli má vůbec cenu se pouštět do dalších dílů, jelikož tato kniha byla velmi průměrná oproti vyššímu standardu na který jsem u autorky zvyklá.
__
Abychom tu měli i něco pozitivního, tak se mi na knize moc líbila ta atmosféra- odlehlá chata, zima, vánice- prostě atmosféra pro horor se vším všudy. Skvělou atmosféru autorka prostě umí.
Místy mi ale přišlo, že kniha neměla takové tempo, které bych si představovala a mnohdy to bylo předvídatelné a trochu i nudné, i přesto mě ale zajímalo jak vše dopadne a pokračovala jsem ve čtení. Opět se mi líbilo, že dům, ve kterém se hlavní hrdinka ocitla měl svou rodinnou historii a všechna ta tajemství s tím spojená přidávaly knize na mystické atmosféře.
___
Úplně nevím, co si mám myslet o náznak romantické linky, o který se autorka pokoušela, bylo to takové zvláštní do hororu zakomponovat i romantiku, ale proč ne. Hlavní hrdinové mě neurazili, ani nenadchli, prostě průměr.
__
Jak se znám, tak nakonec po dalším dílu sáhnu, protože by mě přece jenom zajímalo, jak to celé bude pokračovat. Od autorky Vám raději doporučím strašidelné domy, které byly všechny co jsem četla velice povedené.

15.08.2022 3 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Tuto knihu jsem četla v rámci povinné četby a moc jsem se na ní těšila, protože se sci-fi v povinné četbě často neobjevuje. Nebyla jsem ani zklamaná, ani nějak extra příjemně překvapená. Byl to takový průměr i přesto, že mnozí čtenáři toto dílo považují za kultovní. Mě kniha nenadchla do takové míry, abych ji někde doporučovala.
__
Co bych osobně ocenila byl originální námět, to bez pochyby, zatím jsem neviděla sci-fi knihu s podobným tématem. Moc mi nesedl styl psaní a nevyznala jsem se v postavách, které mi přišly všechny skoro stejné. Humor, který se v knize vyskytoval nebyl holt můj styl a děj se mně neskutečně vlekl a nemohla jsem se za celou knihu pořádně začíst. Některé pasáže se potkávaly s dnešním děním a byly opravdu dost výstižné a aktuální, ale kniha jako celek byla za mě velmi průměrná a do dalšího dílu se nepustím.

28.07.2022 3 z 5


Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

První díl série skončil neskutečně napínavě, tak jsem ihned, jak díl vyšel sáhla po druhém dílu série u nás v knihovně. Autorka mě opět velmi příjemně překvapila a hned mám větší chuť přečíst si její vyhlášenou sérii Znovu.
__
Líbilo se mi, že byla kniha rozdělena na kapitoly, které byly psané z pohledů jednotlivých postav. Vždy je fajn nahlédnout více postavám tzv. pod pokličku a dozvědět se o nich něco více. Ruby mi opět byla sympatická a nějak takto si představuji skvělou ženskou hrdinku. Kniha chvíli postávala sice na jednom místě, ale díky čtivému stylu psaní autorky mi to ani trochu nevadilo a knize to neubíralo na čtivosti. Kontrast úplně odlišných osobností Ruby a Jamese mě opravdu bavil a musím říct, že jak příběhu, tak hlavních postav se autorka chopila skvěle.
__
Na konci knihy nás autorka opět nechala překvapené a zakončila jí opět s velmi překvapivou situací.

25.07.2022 5 z 5


Pozorovatelka Pozorovatelka Anna Bright

Prvním negativní věcí byla ihned hlavní hrdinka Selah, která nebyla vůbec průbojná a stále si na něco stěžovala, což u hlavních hrdinů opravdu nemám ráda. Selah jsem si neoblíbila u žádné části knihy a i ona trošku shazovala samotný příběh.
_
Doba a prostředí bylo velice zmatečné, autorka prostředí dle mého názoru dostatečně nepopsala a pak se v tom čtenář akorát ztrácel a zároveň jsem byla i celkem zmatená z doby ve které se měl příběh odehrávat, autorka se do toho místy opravdu zamotala.
_
Tempo příběhu nebylo taktéž úplně ideální, ale místy v knize byla místa, která mě bavila a měla jsem chuť se dozvědět, co bude následovat a jakým směrem se bude příběh ubírat dále. Autorka mě holt nedokázala zaujmout ani svým stylem psaní ani samotným příběhem.
__
Knihu nedoporučím, určitě najdete mnoho lepších fantasy knih.

02.07.2022 2 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Tuto knihu jsem četla jako součást povinné četby a v porovnání s jinými klasickými díly byla tato kniha nadmíru dobrá a čtivá. Fiktivní svět ve kterém vládne totalitní režim byl opravdu skvěle a trefně popsaný, zároveň člověku místy běhá mráz po zádech, protože autor líčí totalitní režim opravdu reálně. Myslím si že děj knihy není potřeba nějak více představovat, jelikož alespoň malé povědomí o knize máme asi všichni.
K postavám si žádný speciální vztah pravděpodobně nevytvoříte a ani si žádnou nějak více neoblíbíte, ale v této knize jde hlavně o to poselství a o varování před totalitními režimy. Jazyk není zbytečně složitý a celou knihu jsem přečetla za relativně krátkou dobu.
Určitě časem sáhnu i po Farmě zvířat a pravděpodobně si ji vyberu i příští rok na seznam četby k maturitě. Prostě jen, když hledáte klasiku s velkým a důležitým poselstvím, která není zbytečně zdlouhavá a komplikovaná, tak 1984 je skvělou volbou!

02.07.2022 4 z 5


Pandemie Pandemie Franck Thilliez

Hodnocení: Tuto knihu jsem četla opravdu dlouho dobu, protože jsem kvůli škole neměla čas a často ani náladu, ale kniha opravdu stála za to, to musím říct už takto na začátek.
___
Kniha byla neskutečně skvěle promyšlená- vše do sebe zapadalo a já jsem byla do knihy začtená od začátku až do konce. Jednalo se nejlepší detektivní příběh, který jsem kdy četla, takže to bude jasné doporučení a jedna z nejlepších knih tohoto roku. Detektivní příběh propojený s pandemií, která má původ z divokých ptáků se autorovi opravdu povedl a i když je to téma, které se částečně střetává s dnešní situací a někomu už musí téma viru lézt na nervy, tak i přesto jsem si četbu opravdu užila.
__
Další věc, která se mi líbila bylo propojení osobních životů postav se samotným vyšetřováním, člověk si tak mohl o každé z nich vytvořit širší představu a lépe je poznat. Postavy měly zajímavé charaktery a byla velmi dobře napsané.
__
Za mě vřelé doporučení všem milovníkům detektivek!

01.01.2022 5 z 5


Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Hodnocení: Další knihy z romantické série Objekty touhy mě opět příjemně překvapila- odpočinkové, vtipné a romantické čtení s dvojitou dávkou sarkasmu. Ale na druhou stranu jsem čekala trochu víc, předchozí díly se mi líbily o něco víc díky dynamičtějšímu ději, tady přece jen byla dějová linka taková předvídatelnější a nudnější.
__
Postavy opět neměly chybu- tentokrát používaly dvojitou dávku sarkasmu, což je můj nejoblíbenější typ humoru, takže jsem byla spokojená. Postavy byly opět skvělé, vtipné a prostě své, takže za postavy plný počet bodů.
_
Kniha byla jako vždy od autorky čtivá, poutavá a vtipná. Použití dvojsmyslů knihu taktéž skvěle doplňovalo a začátek knihy počínaje scénou s balíky neměla chybu.
_
Takže pokud chcete knihu u které si odpočinete, zasmějete a přijdete na jiné myšlenky, tak je to kniha pro Vás. Zároveň nečekejte nějakou bombovou literaturu, zasmějete se, ale nic moc Vám kniha nepředá.

01.01.2022 4 z 5


Rodina především Rodina především Karen M. McManus

Hodnocení: Od této knihy jsem měla celkem vysoká očekávání, protože mě autorčina kniha Jeden z nás lže velice příjemně překvapila, ale byla jsem vcelku zklamaná, tato kniha byla velice průměrná.
__
Co musím ocenit bylo to, že kniha byla napsána z více pohledů, ale postavy mě už bohužel zklamaly- byly nezajímavé, nijak více propracované a vykreslené, prostě neurazí a ani nenadchnou. Žádná mi neutkvěla v paměti, tak moc, že bych si jí pamatovala dlouho po přečtení knihy.
__
Kapitoly mi přišly někdy moc zdlouhavé, nezabavené, plné dlouhých okecávacích částí, které knihu zbytečně prodlužovaly.
__
Děj knihy a zvraty byly sice zajímavé a neokoukané, ale to nic neměnilo na tom, že mi děj připadal moc zamotaný, chaotický a neuspořádaný- někdy jsem se v knize upřímně ztrácela. Oceňuji originalitu děje a neokoukané prostředí, ale prostě za mě to byl jeden velký průměr a čekala jsem mnohem víc .
_
Pokud chcete nějaký skvělý young adult thriller, tak raději sáhněte po knize Jeden z nás lže, tato kniha bohužel má očekávání nenaplnila.

01.01.2022 3 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Hodnocení: Vcelku chválenou detektivní sérii začínající knihou s názvem Mizející dívky jsem si už delší dobu chtěla přečíst. Musím říct že jsem byla velmi příjemně překvapena a jedná se o jednu z nejlepších detektivních knih co jsem zatím četla.
__
První věc co mě velmi příjemně překvapila bylo to, jak rychle ubíhaly stránky pod rukama. Přesto že se jednalo o detektivku, tak autorka nepopisovala nic zbytečně komplikovaně, vše bylo popsané srozumitelně, aby se v tom čtenář dobře orientoval.
__
Neskutečně mi také padla do oka hlavní hrdinka a vyšetřovatelka celého příběhu, která se autorce opravdu povedla bravurně vykreslit. Statečná, odvážná a neskutečně bystrá - tak si představuji ideální vyšetřovatelku.
__
Detektivka obsahuje skvělou zápletku a neskutečné množství všelijakých zvratů a komplikací v příběhu- opravdu není skoro žádný moment, kdy by se čtenář nudil a měl chuť knihu odkládat. Já jsem knihu zhltla jedním dechem až do poslední stránky a jsem neskutečně zvědavá co přinese další díl této skvěle rozjeté série plné překvapení a někdy až neuvěřitelných momentů.
__
Pokud hledáte skvěle napsanou detektivku se sympatickou hlavní hrdinkou a strhujícími zvraty, tak mohu Mizející dívky vřele doporučit!

01.01.2022 5 z 5