Listicka.witch Listicka.witch komentáře u knih

☰ menu

Žena číslo 99 Žena číslo 99 Greer Macallister

Knihu jsem si půjčila, abych měla co číst než mi přijdou mnou objednané, žánrem mému srdci blízké (mysteriózní, psychologické, atp.)... Psychiatrická léčebna pro ženy je zajímavé téma. Kniha se četla vcelku dobře , ač některé pasáže byly zdlouhavé. V prvé řadě mně zarazil způsob, jaký Charlotte zvolila, aby se dostala za svou sestrou...to bylo pro mne nelogické, naivní , prostě to dle mého autorka přehnala...ale šlo o to, aby byl příběh zajímavý...s mírným úsměvem chápu :). Život v ústavu to už bylo zajímavé, včetně popisu praktik a personálu, atd... No ale to hlavní! Hádejte, koho jsem ve své fantazii viděla jako Charlottinu sestru, která se jmenuje Phoebe, má blonďaté vlasy a je tak trošku "praštěná"? A neříkejte , že jsem byla jediná! ...ano v představách jsem viděla.... "Princezna Consuela Bananahemok"

21.10.2022 4 z 5


Hra pro lvy / Jestřábí zátoka / Dvanáctý stupeň / Jezero duchů Hra pro lvy / Jestřábí zátoka / Dvanáctý stupeň / Jezero duchů Nelson DeMille

Vybrala jsem si Jezero duchů, to bylo průměrné, ale Jestřábí zátoka - to bylo krásné čtení. Občas na ten příběh vzpomenu a dala jsem k přečtení i své babičce, ať si počte a zavzpomíná na staré časy...

25.05.2020


Mlha děsu Mlha děsu John Creasey

Toto je snad první kniha v životě, kterou jsem nedočetla... prostě to nešlo. Námět nebyl špatný, ale vývoj nezajímavý, předvídatelný. Jak se zde píše v komentářích níže, zřejmě jsem se k této knize dostala pozdě, v pubertě by to možná ještě šlo ...

20.01.2020


Rebelka pod zámkem Rebelka pod zámkem Ava Lackovská

Kniha, která vás pohltí, šokuje, rozesměje, rozesmutní... skoro až do morku kostí

21.10.2017 5 z 5


Podivuhodné příběhy z minulosti Podivuhodné příběhy z minulosti Irmela Arnsperger

Velmi zajímavé čtení...

21.10.2017 4 z 5


Bazar zlých snů Bazar zlých snů Stephen King

Skvělé povídky, početla jsem si a ráda se v myšlenkách k některým povídkám vracím.

23.12.2016 5 z 5


Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Kniha mne mile překvapila, téma i zpracování příběhu se mi líbilo. Opět si u mě "Král hororu" zlepšil reputaci po "Žhářce" a "Lunaparku" - který nebyl špatný, ale nebylo to ještě úplně ono ;)

08.03.2016 4 z 5


Vychováváme děti a rosteme s nimi Vychováváme děti a rosteme s nimi Naomi Aldort

Kniha se mi dostala do rukou v pravý čas, první dceři budou tři roky a začala mít období vzdoru...takže jsem hodně přemýšlela "jak na to", abych jí neublížila a "nezlomila". Chci, aby se rozvíjela a byla sama sebou, takže díky, díky :).
Pokud se snažím a včas zadržím své myšlenky, nebo negativní reakce a vše proběhne v klidu, jsou hned znát výsledky, dítě je opravdu čistá duše, která nás bezelstně miluje se vším všudy.
Když spojíme některé postupy z knihy s naší mateřskou (rodičovskou) intuicí a budeme jednat srdcem a ne rozumem - vyrostou z našich dětí úžasné, dobré bytosti, díky kterým se stane náš svět lepším místem...

06.01.2015 5 z 5


Věčné zatracení Věčné zatracení Clive Barker

Skvělá kniha, čtivá, vzrušující a překvapivá...úžasně rozvinutý příběh, když už jsem si myslela, že tak příběh skončí (alespoň 3x jsem myslela, že bude závěr, jak byl příběh perfektně dotáhnutý), tak přišla další vlna - pokračování příběhu...wow! :)
Symbol stromu s bílými kvítky byl ohromující a stal se inspirací pro můj obraz ... děkuji za tuto knihu.

06.12.2014 4 z 5


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Kniha se mi líbila, jsem ráda, že Dannyho příběh pokračoval...
Osvícení je má srdeční záležitost :)

27.08.2014 4 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Oddechové, ale přitom zajímavé čtení - kniha mně bavila.
Nemusíme u každé jeho knihy zažívat chvíle před infarktem :D

30.01.2014 3 z 5


Tvoje dítě jako šance pro tebe Tvoje dítě jako šance pro tebe Zdeňka Jordánová

Skvělá, úžasná, moudrá kniha. Autorka je sama příkladem šťastného, nejen rodinného, života. Navíc pomáhá i ostatním, najít sebe sama a žít svůj sen. Souhlasím s jejími názory a životními pravdami. Doporučuji všem.

17.11.2013 5 z 5


Cesty duší Cesty duší Michael Newton

Tato kniha mi moc pomohla vyrovnat se se ztrátou svých blízkých... Děkuji za ni.

31.08.2013 5 z 5


Příběhy síly Příběhy síly Carlos Castaneda

Úžasná kniha, dala mi schopnost poznání sebe sama a návod, jak po každém pádu znovu vstát...

31.08.2013 5 z 5


Emanuelova kniha – Poselství z duchovních světů Emanuelova kniha – Poselství z duchovních světů Judith Stanton

Krásná kniha plná štěstí, naděje a světla. Knihu mi doporučil můj tatínek, bylo mi asi šestnáct let a dala mi tolik naděje, přestala jsem se bát smrti a všeho neznámého... dodnes si pamatuji slova o tom, že opustit tělo je jako zout si boty, které tlačí... :)

30.08.2013 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Souhlasím s předešlými komentáři - zajímavý námět, fota, tajemno, atd. .... paráda, jen ten závěr nic moc.
Z mého pohledu ten druhý díl ani psát nemusí :) .

30.08.2013 4 z 5


Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

První jsem viděla film a říkala jsem si, že nic moc, že je to takový "chlapský" příběh. Potom jsem četla knihu a ta mně vyloženě dostala...parádní jízda.
Tak proč ten film? Přišlo mi, že ho odflákli, že v něm nebylo všechno a že měl být tak o 2 hoďky delší...
Pokud chce někdo natočit film podle knihy (navíc takové mistrovské dílo), tak ať si dá setsakramentsky záležet nebo ať se na to vykašle...howg ;)

30.08.2013 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Tak tato kniha - The Best - srdcová záležitost...miluju... Také film byl perfektní (narozdíl od jiných zfilmovaných děl), J. Nicholson byl parádní - zvířecí. I později natočený "seriál" byl pěkný, občas se znovu podívám na U-tube.
Kniha mně tak uchvátila, že jsem hned po jejím přečtení namalovala obrázek hotelu s chlapcem na kole a s démonem alkoholu v popředí...

30.08.2013 5 z 5


Nepřirozená zvířata / Buřiči / Sylva Nepřirozená zvířata / Buřiči / Sylva Vercors (p)

Krásná a zajímavá kniha, na kterou čas od času vzpomenu... Těším se, až si ji přečtu znovu - poprvé jsem ji četla ještě jako "náctiletá" a nejvíce mne zaujala povídka Sylva. Dnes z toho jistě načerpám zase jiné poznatky a inspiraci...

30.08.2013 5 z 5