linda_pauer linda_pauer komentáře u knih

☰ menu

Magie vítězí Magie vítězí Ilona Andrews

Všechny díly jsem přečetla po sobě a prakticky v kuse, takže se mi to celé trochu slívá dohromady. Každopádně kdybych to měla hodnotit jako sérii, určitě jsme na nějakých 65%. Zamilovala jsem se do světa, kterému asi každý musí propadnout, vše je popsané tak akorát, aby tam bylo místo i pro čtenářovu fantazii. Nechyběla akce, zápletky vždy zaujaly, ale samozřejmě byla i hluchá místa - a čím jsem byla v sérii dál, tím jich bylo více. I když to celé hodnotím dobře, jsem ráda, že tato kniha byla poslední, jelikož už to bylo tak akorát. :-)

07.01.2024 4 z 5


Pokrevní poselství Pokrevní poselství Jiří Dittrich

Tímhle dílem se to zlomilo. U prvního a druhého jsem si vždy našla poměrně dost much, ale tohle bylo něco úplně jiného. Začala jsem číst v pátek a v pondělí dočetla, nemohla jsem to přestat hltat. I přes to, že tam bylo pár opakujících se šablon, příběh šel neustále kupředu a mě jako čtenáře zajímalo, co vlastně se Alex a ostatní dozvědí, a jak se z celé té situace dostanou. Atmosféra byla temnější, prostředí drsnější, postavy vykreslenější. Konec tedy končí totálně otevřeně, to jsem vytočená až na půdu, ale snad se brzy dočkám pokračování. Zatím nejlepší díl ze série!

07.04.2022 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Třetí díl se mi líbil. Sice se mi četl hůř než ty předešlé, ale spíše kvůli tomu, že jsem mezi tím měla poměrně velkou pauzu, a chvíli mi trvalo, než jsem se chytla. Samotný text ale odsýpal a u čtení jsem se nenudila. Také jsem ocenila to, že už tam nebylo také omáčky okolo a každou chvíli se tam něco dělo - tedy aspoň mi to tak přišlo. Konec krásně rozehraný.

30.03.2022 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Po tom, co jsem dočetla první díl, a byla poměrně nadšená, začátek dvojky mě dost zklamal. Byla tam jedna naprostá zbytečná (za mě) část, která nebyla úplně krátká. Opět jsem se do toho zakousla až po cca 100 stránkách, odkud to pak už zase nabralo grády. Za největší plus považuji to, jak na mě kniha dýchla. Jako bych tam byla. Dát příběhu takový reálný pohled, je velký talent :-)

24.04.2021 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Musím uznat, že mám z knížky takové rozporuplné pocity... Děj jako takový byl velmi dobrý - jako film by to určitě bylo super, ale nevyhovoval mi styl, jakým je to napsané. Na začátku jsem neměla tušení, která bije, skoro ničemu jsem nerozuměla, a stále čekala, až to tam bude vysvětlené. Po zhruba sto stranách se to zlepšilo, a tedy jsem měla možnost zaměřit se na děj. Ten se rozjel poměrně slušně. Dovolím si říct, že je to originální a dobře rozplánované. Vždycky se něco děje, pak chvíli ne, a pak zase něco - to mám ráda. Jako celek knihu hodnotím za velmi povedenou a pouštím se do pokračování, jelikož kniha končí celkem otevřeně.

11.04.2021 3 z 5


Ve stínu Hvozdu Ve stínu Hvozdu Naomi Novik

Zajímavá kniha. Čekala jsem, že to bude víc dětské, ale nakonec tomu tak nebylo a byla jsem spokojená. Nejvíc asi oceňuju to, jak autorka zpracovala různé mýty. Celé to na mě pak dýchalo takovou tajemnou energií.

17.02.2021 4 z 5


Říše popela Říše popela Anthony Ryan

Knížka mi přišla trochu otočená. Začalo to naprosto suprově, ale čím dál ke konci jsem se dostávala, tím se to víc vleklo. Ne že by mě to nebavilo číst, ale děj byl prostě zajímavý spíš na začátku. Bitva na konci byla taková... no prostě byla. Také mě zklamala dějová linka Lizanne - jak kdyby to autora prostě přestalo bavit.

01.12.2020 3 z 5


Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

Trošku jsme se bála, když jsem zjistila, že přibyla další dějová linka - Sirius. Nakonec mě ale jeho části bavily. Dokonce bych řekla, že by si zasloužil více prostoru.
Jinak se knížka nesla ve stejném duchu jako prví díl. A byla i stejně dobrá.

25.06.2020 4 z 5


Oheň probuzení Oheň probuzení Anthony Ryan

Určitě originální nápad. Myslím, že takhle draky ještě nikdy nikdo nepodal. Rozhodně mě to bavilo. Většinou se moc nechytám, když má kniha víc dějových linek. Většinou je totiž aspoň jedna nudná. Tady to nebylo. Všechno mě bavilo a - stejně jako psal čtenář pode mnou - se to všechno pak začalo proplétat do sebe.

07.06.2020 4 z 5


Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

Druhý díl se mi líbil víc, než první. Už kvůli tomu, že jsem dostala odpovědi na svoje otázky z prvního :D Celkově se to ale líp četlo - autorka prostě umí psát. Na tomhle příběhu se mi hrozně líbí, že věci tam nejsou jen černé a bílé. Někdy i dobří lidé musí dělat špatné věci - budí to dojem skutečnosti. A člověka do donutí s postavou přemýšlet..

30.05.2020 5 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Autorka psát rozhodně umí, jelikož i když mě začátek příběhově moc nebavil, četl se velmi snadno a rychle. Vyloženě bavit mě to začalo zhruba v jedné třetině - tam mi přišlo, že akce střídá jinou akci - navíc to bylo napsané tak dobře, že jsem si připadala jako součást příběhu... a najednou byl konec :D Knize z hlediska příběhu bych dala tak tři hvězdy, ale vytvořenému světu rozhodně pět!

10.03.2020 4 z 5


Tajemství sudby Tajemství sudby Jiří Dittrich

Druhý díl série byl určitě napsaný mnohem lépe než první, a tak se to i mnohem lépe četlo. Bylo tam i mnohem víc akčních scén, které určitě zaujaly. Bohužel tam bylo i hodně hluchých míst, kde se čtenář nic nedozvěděl - hlavně v první půlce. Ale i přes tahle místa se to četlo opravdu hezky a v některých bojových částech, jsem to opravdu hltala.

05.03.2020 4 z 5


Elementum Elementum Jiří Dittrich

Když jsem začala číst, nebyla jsem si vůbec jistá, jestli jsem udělala dobře. Začátek byl takový, že jsem to autorovi prostě nevěřila, navíc mě to nijak neupoutalo. Zlomilo se to až někde u páté kapitoly, pak se to četlo samo.
Popisy prostředí a magických schopností byly naprosto perfektní. Všechno krásně vymyšlené.
Příběh samotný je zajímavý, ale dynamika se objeví až na konci. Celá kniha na mě působila spíš jako takové seznámení s příběhem.

01.03.2020 4 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

U prvních dvou dílů to fungovalo tak, že jsem se do nich začetla, prostředek mě nudil, a konec mě opět nutil zběsile číst. Tady se to zlomilo. Řekla bych, že zajímavé a nezajímavé části do sebe byly propleteny, tudíž jsem se nechytla u toho, že bych se delší dobu nudila. Co celé sérii musím určitě pochválit, je ten svět - úžasně popsaný, jako kdybych tam byla. Hlavní hrdinku jsem neměla ráda a ani tady na konci jsem si k ní nenašla cestu. Spíš jsem věnovala pozornost vedlejším postavám. Každopádně si myslím, že série určitě stojí za přečtení.

01.03.2020 4 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Druhý díl se nesl v podobném duchu jako první. Dobrý začátek, prostředek o ničem, dobrý konec. Tady mi ten prostředek ovšem přišel ještě nudnější, než u prvního dílu. Ty jejich porady? Málem jsem usnula...
Krajové části to ale zase zachránily a kniha jako celek se jeví docela dobře.

24.02.2020 3 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Kniha určitě zaujme několika prvními stranami, okamžitě vás to vtáhne. Pak to ale odezní a přemýšlíte, proč to vůbec čtete. Přemáhala jsem se skoro půlku knihy. Nakonec se to zase dalo docela dohromady a zaujalo to.
Celé je to napsané velmi hezky, čte se to samo. Příběh mě zaujal a chtěla jsem vědět, jak to celé bude pokračovat. Co mě trochu štvalo, byla hlavní hrdinka. Jak už tady někdo psal - nehezká, outsider, uměle sarkastická, přišlo mi to otřepané a nezajímavé.
Kniha jako celek na mě ale působila dobře.

24.02.2020 3 z 5


Sedm kamenů Sedm kamenů Alaksej Šein

Podle obálky to vypadá na ,,SUPER TAJEMNOU KNIHU,, , ale bohužel mě to nijak zvlášť nenadchlo. Čte se to dobře, je to skvěle napsané, ale v příběhu jsem se bohužel nenašla..

08.02.2020 2 z 5


Koruna ze světla Koruna ze světla Lenka Dostálová

Z tohoto dílu je cítit už něco trochu jiného, než z těch dvou předchozích. Člověk by to asi nazval prostě tak, že ,,už jde do tuhého,,. Je tu víc násilí, méně humoru... Ale mně to rozhodně nevadí, tenhle díl mi přišel asi nejlepší!

PS: Obálky mi připomínají knihy Upířích deníků nebo Tajného kruhu :D

08.02.2020 4 z 5


Labyrint osudu Labyrint osudu Lenka Dostálová

Když jsem četla jedničku, bavilo mě to, ale přišlo mi, že čtu jednu z tuctových knih (jak už u prvních dílů bývá) . Až tady mi přišlo, že si příběh našel nějakou svou originálnější cestu. Určitě mě to bavilo více než první díl. Bohužel mi zase vadila postava Ley. Ne charakterem, ale jak je vytvořená.
Poslední třetinu knihy bych ohodnotila pěti hvězdičkami, tam jsem se od toho nemohla odtrhnout! ....jo a obálka je boží!

25.01.2020 4 z 5


Démon stínů Démon stínů Lenka Dostálová

Myslím, že kniha se povedla. Nějaké části mi přišly sice uspěchané, nějaké naopak zdlouhavé, ale to máme v každé knize. Výsledný dojem je dobrý, příběh odsýpal, zajímalo mě, jak to dopadne. Jediné, co mi tam trochu vadilo, byla postava Ley. Přišla mi hrozně nerealistická. To její chování, poznámky... Mám ráda sarkastické postavy, ale tahle mi přišla hrozně uměle vytvořená.
Atmosféra příběhu mi přišla podobná jako u knihy Tajný kruh, což je rozhodně velké PLUS!

25.01.2020 3 z 5