limo limo komentáře u knih

☰ menu

Výprava za teplem Výprava za teplem Jeff Kinney (p)

Jsem příjemně překvapená, že tento díl nebyl tak špatný jako ten předtím.
Minulý díl byl podle mě zatím nejhorší díl poseroutky vůbec. Přiznám se, že mi trochu vrtá hlavou, jestli ten autor vůbec poseroutku ukončí (a jak).

04.02.2018 5 z 5


Ve stínech Ve stínech Erin Hunter

Nakonec jsem se rozhodla že to budu dále číst. Musím se přiznat že je mi mooooooc líto že tato druhá série je psaná z pohledu Bouře a ne Štístka. Navíc v této sérii vypadá Štístko jako nervní pes. To že odešla Bella se Šípem mi nevadí, ale budu si muset zvykat. Další věc kterou bych vytknula je ta, že mají Štístko s Hvězdou štěňata. V posledním díle první série bylo nádherně podáno že budou mít štěňata, bohužel jak to u úspěšných knih bývá se utvořilo pokračování. To, že mají štěňata podle mě celou sérii zhoršilo. Starají se jen o ně a navíc se vůbec nechovají statečně vůči smečce, ale braní svoje štěňata. Nakonec jsem se stím smířila, ale doopravdy doufám,
že nebude 3 série protože bych asi doopravdy brečela. :( :( :(

02.01.2018 5 z 5


Bez práva na život Bez práva na život Ilka Pacovská

Jsem ráda, že autorka tuto serii ukončila takto. Byla jsem na ní úplně závislá!!!! DOKONALÁ!!!!!!!!!

28.11.2017 5 z 5


Průvodce ztracených Průvodce ztracených Ilka Pacovská

Původně jsem knihu číst nechtěla, protože jsem se bála, že se třeba kniha úplně změní (jiné postavy,prostředí), ale jsem příjemě překvapena, že hlavní postavy přetrvávají. (Důvod mé obavy byl ten, že u většiny knih ze sérií co jsem četla, byly na začatku velmi poutavé, ale v dílech nad 5 se ze serie stalo něco jiného co třeba úplně popírá původní děj).

07.11.2017 5 z 5


Únosce draků Únosce draků Ilka Pacovská

Jsem ráda, že mě série pořád baví. Pořád je tam něco nového a není to bez děje.

02.11.2017 5 z 5


Halt v nebezpečí Halt v nebezpečí John Flanagan

Hraničářův učeň je kniha, která mě dokáže doopravdy vtáhnout do děje. Když mi padne nějaký díl do ruky, čtu ho celý den (a i ho za ten den přečtu).

27.10.2017 5 z 5


Zrození hrdinů Zrození hrdinů Brandon Mull

Docela zajímavá kniha. Já osobně jsem díly přečetla celé jen 4, protože mi padl do ruky poslední díl :) , ale nemám ráda to, když autor ukončí jednu serii a pak začne psát druhou serii ve stejném ději a jde tam o něco, co vlastně otevře děj a přemění úplně věechno, co se stalo v předchozích dílech např. na konci posledního dílu někdo definitivně umře a v prvním dílu druhé serie se dozvíš, že to co umřelo vlastně neumřelo.

26.10.2017 3 z 5


Ostrov zasvěcení Ostrov zasvěcení Ilka Pacovská

Doopravdy zajímavá kniha. Při výběru knihy jsem vždy vybíravá, ale tahle kniha u mě měla úspěch dřív než jsem ji přečetla. Navíc si myslím, že toto je jedna z mála knih, která pojímá magii jinak než prostřednictvím hůlky.

26.10.2017 5 z 5


Daleká cesta za domovem Daleká cesta za domovem Richard Adams

Co se týče knih, jsem velice vybíravá. Skoro poprvé vidím knihu, která mám pocit se vůbec žádné jiné nepodobá (každá kniha je svým způsobem originální). Autorovi se klaním, protože vůbec nerozumím, jak se mu podařilo dát dohromady dobrodružnou a stále zajímavou knihu+dokonalé popsání pocitů a myšlenek. Velmi DOPORUČUJI!!!

13.10.2017 5 z 5


Deník Mimoňky : Příběhy neschopný psí chůvy Deník Mimoňky : Příběhy neschopný psí chůvy Rachel Renée Russell

Tato serie je podle mě velice špatná. Jediný tento díl jsem dokázala celý přečíst. Jeden deníček jako druhý, špatný humor, bez pointy, podle mě je zkráceně tato kniha ztráta času. Nic si zní nevezmete (humor ani děj). Vůbec se mi nelíbí příběh (krom toho, že tam žádný nevidím). Doopravdy ŠPATNÁ kniha!!

15.09.2017 1 z 5


Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Tato serie má něco do sebe...Nemůžu se od ni utrhnout a když náhodou nemám další díl nečtu nic jiného.

10.09.2017 5 z 5


Hraničářův učeň 05 Hraničářův učeň 05 John Flanagan

Já mám tuto serii ráda, ale tento díl je bez pointy a navíc v asi třetím díle se objeví nový záporák a vůbec se o něm skoro nepovídalo a ani se to neřeší!!??

11.08.2017 3 z 5


Nositelé dubového listu Nositelé dubového listu John Flanagan

Tato serie mě pořád baví a myslím, že u ní vydržím. Ty Skandyjci mi nakonec připomínají Skoty.

11.08.2017 5 z 5


Ledová země Ledová země John Flanagan

Zajímavý a podle mě druhý nejzábavnější díl z této serie.

11.08.2017 5 z 5


Hořící most Hořící most John Flanagan

Toto je dobrý díl a pořád to má pointu.

11.08.2017 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Tuto serii mám ráda, ale tento díl je uplně nejlepší!!!

11.08.2017 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Dobrá kniha, určitě dopororučuji. Akorát se mi ve filmu nelíbili mozkomorové, ale jinak moc moc moc moc dobrá kniha.

03.08.2017 5 z 5


Les plný tajemství Les plný tajemství Erin Hunter

Jsem ráda, když můžu číst ještě něco jiného než Zákon smečky a přitom být pořád naladěná na způsob psaní této autorky. Moc dobrá serie. Já mám prostě pocit, že tato autorka píše knihy, které jsou skoro jako ze srdce toho daného zvířete. Doporučuji!!!!

03.08.2017 5 z 5


Příběhy nešťastný lásky Příběhy nešťastný lásky Rachel Renée Russell

Promiňte mi za ten nával negativu, ale toto je podle mého názoru doopravdy špatná serie. Jelikož ráda čtu Deník malého poseroutky, tak mam pár důvodů, proč se mi Deník mimoňky nelíbí : 1. Tuto knihu jsem původně chtěla přečíst, ale jakmile jsem otevřela první stranu, hned mě napadlo, že je to tak trochu kopírovaný od Deníku malého poseroutky, jelikož první Deník malého poseroutky vyšel před serii mimoňky. 2. Podle mě tato kniha ani není dobře vtipná, u této knihy jsem například nevydržela ani 2 minuty ( jenom k obhajobě mimoňky podle časového rozpětí je podle mě Deník malého poseroutky z části kopírovaný od několika dalších deníků).

02.08.2017 odpad!


Všechna sláva... Všechna sláva... Jeff Kinney (p)

Já měla Deník malého poseroutky ráda, ale toto je už doopravdy natahování. Pořád je to zábavné, ale už je to jen ten stejný humor (ne že bych neměla ráda vtipnost poseroutky) a nejspíš tato série bude ještě pokračovat. Pořád budu poseroutku číst, ale myslím si, že to bude asi tak na 20 dílů a pokud to nějak tak bude, tak mě zajímá jak to autor ukončí.

02.08.2017 3 z 5