lilyjane2 lilyjane2 komentáře u knih

☰ menu

Návod k použití železnice Návod k použití železnice Jaroslav Rudiš

Nádherné a originální čtení. Láska k železnici z knihy přímo sálá a navíc je pěkně nakažlivá.

13.12.2023 5 z 5


Kniha, kterou posypal hvězdný prach Kniha, kterou posypal hvězdný prach Nora Eckhardtová

Tak tohle je ale neskutečně povedený! Je to zábavná hříčka, která neřeší žádný tragédie, je napsaná nádherným jazykem a celkově je to hrozně svěží a zajímavý. Originální námět i zpracování, a čte se to krásně, od začátku vás to vtáhne a nemůžete přestat číst. Nevím, k čemu bych to v české produkci přirovnala, je to něco úplně jinýho. Jsem moc ráda, že se mi knížka dostala do ruky! A krásný ilustrace uvnitř jako bonus.

10.11.2023 5 z 5


Ostrov Ostrov Bianca Bellová

Za mě výborné. Trochu divné, hodně chytré, je třeba číst pomalu a hodně “žvýkat. Bavily mě do jedné ujeté postavy, popisy prostředí, všechno mi to tak nějak sedlo. Už asi víc ocením, že je kniha něčím divná, než co jiného. Česká produkce mi jinak (až na výjimky teda) přijde nějak na jedno brdo

08.11.2023 5 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Skvela. Prestoze mam prectene vsechny Holeovky a mam je rada, musim rict, ze tenhle thriller na me zapusobil zdaleka nejlip. Genialni zapletka, skvele charaktery postav a nektere skvele momenty (napinave, nektere zas opravdu vtipne). Par napadu opravdu bezkonkurencnich. Cetla jsem dvakrat a bavilo me to uplne stejne.

09.08.2019 5 z 5


Jezero Jezero Bianca Bellová

Musim priznat, ze pro me byla kniha spise zklamanim (bohuzel ne jen kvuli prehnanym ocekavanim). Neco mi na tom vadilo - mozna prvoplanova vulgarita, stale stejne popisy a vlekly dej... musela jsem se vylozene donutit to docist do konce. Nedokazala jsem se vcitit do hlavni postavy a vlastne me ani nezajimalo, jak skonci... :-(

07.08.2019 3 z 5


Dějiny světla Dějiny světla Jan Němec

Skvělé. Kniha měla švih, ani chvíli jsem se nenudila. Du forma tomu vyloženě sedla. Těšilm se na další knihu autora, protože tohle nemělo chybu.

24.07.2019 5 z 5


Mlýn na mumie Mlýn na mumie Petr Stančík

Skvělé, výborně napsané a chytře vymyšlené. Mám ráda historické romány s přidanou hodnotou - zde to byly různé bizarní výmysly typu neexistující jídla atd.. nemůžu jinak než dát plný počet. :-)

24.07.2019 5 z 5


Teorie podivnosti Teorie podivnosti Pavla Horáková

Nějak mi to nesedlo. Jako sbírka poslepovaných “myšlenek”... dejme tomu, ale kniha se tváří, že má příběh, a to je problém. Je špatně vyprávěný, špatně vymyšlený a bez pointy. Za mě tedy zklamání.

24.07.2019 3 z 5


Nestvůra z Essexu Nestvůra z Essexu Sarah Perry

Vynikající. Kdo by očekával nadupaný thriller, tak bude pravděpodobně zklamán, ale pokud to čtete jako vztahovku - společenský román, tak budete nadšeni. Obzvlášť pokud máte v oblibě tlusté historické romány, jako já. :-)

24.07.2019 5 z 5


Lord Mord Lord Mord Miloš Urban

Skvělá, chytlavá kniha. popisované historické období mě navíc moc baví, takže pro mě tahle kniha jasná volba a nezklamala očekávání. Thrillery mám ráda, tady se detektivní linka povedla skvěle. Autora mám ráda, četla jsem od něj víc věcí, Lord Mord patří k mým nejoblíbenějším od něj.

19.09.2018 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Nechápu ten rozruch kolem a už vůbec ne všechny ty nadšené ohlasy. Za mě naprosto průměrná kniha.

19.09.2018 3 z 5


Mlsoun Mlsoun Ian McEwan

Méně známá kniha od McEwana, ale pro mě naprosto nedoceněný poklad. Knihu jsem přečetla dvakrát a znova mě bavila snad ještě víc. Skvělý motiv byl samozřejmě "kniha v knize" a také uvedení povídek jedné z postav.

19.09.2018 5 z 5


Pokání Pokání Ian McEwan

Skvělý román, který vás vtáhne a nepustí až do konce. Ty výlečné paáže mě pravda bavily trochu míň, ale stále mě ještě bavily. :-) Jedna z nejlepších knih McEwana - četla jsem od něj téměř vše, ale tohle je prostě výjimečná věc (navíc velmi dobře zfimovaná). :-)

19.09.2018 5 z 5


Dějiny světla Dějiny světla Jan Němec

Skvěle napsané, du-forma mi v této knize vyloženě sedla. Velmi čtivé, kniha je silnější, ale přečetla jsem ji během týdne. Nenašla jsem tam ani jeden slabší moment. Jedna z mála českých knih, které mě opravdu nadchly.

19.09.2018 5 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Na to, jaké měla kniha nadšené ohlasy a recenze (a tedy u mě velké očekávání), to bylo překvapivě slabé. Až skoro naivní, dalo by se říci. Napsáno zručně, ale příběh ničím nezaujme a omílá už stokrát čtené (lehce novým pohledem, samozřejmě, ale nic nového nepřináší). Srovnání s Hrabalem či Kafkou, kterých se dopustili někteří recenzenti, naproto nechápu.

19.09.2018 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

klasika mistra thrillerů - četla jsem od něj vše a nic mě nezklamalo.

19.09.2018 5 z 5