LilianaNox LilianaNox komentáře u knih

☰ menu

Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

Myslím, že jako film by to bylo dobré.
Ze všech nelogičností mě ale nejvíce trápí ty klíče, které nakonec (po závěrečném vyvrcholení v lomu) jen tak odněkud Lisa vytáhne, ačkoliv předtím je dala Dorothy. Sebrala je tedy Bradovi v autě? Kdy? A proč by je měl Brad vůbec u sebe a proč by zamykal dveře, kde zůstala ta spoušť...?

28.03.2020 3 z 5


Sérioví vrazi Sérioví vrazi Stéphane Bourgoin

Slovo od slova úplně ta stejná kniha jako Černá kniha sériových vrahů z r. 2005. Jen nevím, proč se jmenuje jinak. Možná jen kvůli tomu, že toto vydání není černé... :-/

17.12.2019


Puberta a emoce Puberta a emoce Petr Měrka

Snový, krajně nihilistický, "bezcitný" komiks skládající se především ze sexu, drog a násilností, vtipný svou absurditou.

06.01.2019 2 z 5


Orientální vzory – antistresové omalovánky Orientální vzory – antistresové omalovánky neznámý - neuveden

Moje nejoblíbenější antistresové omalovánky, které doma mám. Pracuji na nich už pár let a pořád mě neskutečně baví. A opravdu hodně mi pomáhají; skvěle si při nich vyčistím hlavu. Škoda, že takových není víc.

25.08.2018 5 z 5


Truchlivý amoret pražský Truchlivý amoret pražský James Stafford

Skvělý projekt! A když si ke čtení pustíte soundtrack (dostupný z: http://www.theputto.com/audioplayer.html), dostane tento komiks úplně nový rozměr!

13.08.2017 4 z 5


Můj život s úzkostí: Strach, děs, naděje a hledání vnitřního klidu Můj život s úzkostí: Strach, děs, naděje a hledání vnitřního klidu Scott Stossel

Nebylo to špatné. Nicméně čekala jsem od autora úplně jiné pojetí - totiž že knihu podá jako svůj osobní PŘÍBĚH, do kterého sem tam vloží nějaké poznámky a poznatky z teorie. Bylo to však přesně naopak, čímž bylo čtení místy nepřehledné a chaotické, jelikož tomu chyběla chronologická uspořádanost (ačkoliv autor sám, aspoň mám ten dojem, neměl za cíl napsat odbornou publikaci). Spíš to vypadalo jako shrnutí poznatků, které stihl nastřádat a zamyšlení nad tím, proč a jak sám funguje, kam se ubírají nebo mohou ubírat jeho naděje a budoucnost atd. Shrnuto podtrženo - podle mého názoru nebylo toto pojetí úplně nejšťastnějším řešením, ale i tak to není úplně špatné čtení, protože se dozvíte spousty poznatků ohledně úzkosti (nejde však o kdoví jak hluboké vědomosti - to by vydalo na samostatnou odbornou publikaci; a které musíte brát s určitou rezervou).

04.02.2016 3 z 5


Nespavost Nespavost R. Jenn Johansson

Kniha se zajímavým námětem. Pomalejší rozjezd, ale rychlá gradace a řekla bych, že i překvapivé rozuzlení příběhu. Rozhodně stojí za to si ji přečíst!

Četla jsem už hodně knih, ale ještě v žádné nebylo tolik chyb a překlepů. Evidentně neprošla ani korekturou. Což je škoda, protože chyby při čtení neskutečně ruší! Ale to bychom chtěli po Yoli asi moc...

19.06.2015 3 z 5