lil16 lil16 komentáře u knih

☰ menu

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Byla to jízda! Posledních 500 stran jsem nedokázala knihu odložit z ruky.

20.11.2020 5 z 5


Emma Emma Jane Austen

První kniha autorky a už asi i poslední. Přes 500 stran zdvořilostních frází, upjatosti, povrchnosti a skoro žádného humoru. Nepřišlo mi to ani romantické. 19. století a Jane Austenová není můj šálek kávy.

22.11.2017 2 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Abych pravdu řekla, nikdy bych po této knize dobrovolně nesáhla pokud by nebyla navržena v našem knižním klubu. Už jen ten název mě trochu děsil. Představovala jsem si pod tím několikastránkové hluboké myšlenkové monology ve stylu "být či nebýt". Po přečtení první strany jsem se v tom jen utvrdila a už jsem to chtěla vzdát, ale následující příběh mě zaujal a já se začetla a nemohla jsem se odtrhnout. Kniha nenutí k velkému zamyšlení, ale člověk se mu stejně neubrání a začne nad danou situací přemýšlet. Byla to první kniha, která ve mě vyvolávala silné pocity a emoce. Bylo to dáno snad i tím, že jsem ve spoustě situací viděla situace, které jsem sama zažila. Není to lehké čtení, ale mě kniha naprosto dostala.

22.11.2017 4 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Velmi, ale velmi popisná kniha. Dějová linie do první poloviny není příliš výrazná. Nástup sousedu do děje, knihu trochu zpestří a rozveselí. Líbilo se mi, jak autorka personifikovala spoustu věcí. Umocňovalo to boj se samotou hlavní hrdinky. Kniha mě z počátku hrozně nebavil, ale když sem se čím dal více posouvala, začala se mi líbit. Představovala jsem si sebe, jak takhle žiji a přemýšlela jsem, jak dlouho bych to za daných podmínek vydržela. Obdivovala jsem Boba za jeho, nadšení, organizovanost, píli a dosahování vytyčených cílů. Byl úplným protikladem Betty (a mě samotné) :-)

22.11.2017 3 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Knížka se dobře čte. Paní Třeštíková umí opravdu skvěle popsat životy obyčejných lidí a jejich problémy, které se odehrávají za zavřenými dveřmi doma. Konec mě, ale zklamal.

22.11.2017 3 z 5


Prorok Prorok Amanda Stevens

Za mě asi nejslabší kniha série, ale jelikož tuto sérii zbožňuji, tak asi nemám co vytknout. Jen doufám, že i další příběh Amelie Grayové půjde k nám do distribuce.

15.06.2017 5 z 5


Neviditelný strážce Neviditelný strážce Dolores Redondo

První díl je slabší. Spousta věcí z prvního dílu bude dále rozklíčována v dalších dílech. Nenechala bych se tou jedničkou odradit. Druhý díl je lepší, ale věřte mi, že třetí díl vám vše vykompenzuje :-)

15.06.2017 3 z 5


Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Nejlepší díl celé série. Velmi čtivé, skvělé vylíčení postav, skvělý příběh s neuvěřitelnou zápletkou a dech beroucím koncem. Při posledních stránkách jsem se pěkně zapotila jako bych tam byla s nimi.

15.06.2017 5 z 5


Oběť bouři Oběť bouři Dolores Redondo

Nejlepší díl série! Napínavé, čtivé a naprosto bravurní konec.

15.06.2017 5 z 5


Poprvé a pak pořád znovu Poprvé a pak pořád znovu Lisa Moos

Knížku jsem četla na doporučení známe. Věděla jsem, co od knihy očekávat, ale nedočetla jsem. Hlavní hrdinka mě začala ke konci hrozně iritovat a neměla jsem vůbec chuť knihu dočíst jelikož jsem věděla, že je to pořád dokola a že hlavní hrdinka je neponaučitelná.

15.06.2017 3 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Tajemná, mysteriozní detektivka. Skvěle napsáno. Rychle se čte. Pokud se trochu rádi bojíte, je to kniha přesně pro vás. Často jsem měla husí kůži.

15.06.2017 5 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

První kniha od Nesba a doufám, že ne poslední. Nesbo mě trochu odrazoval svým stylem psaní(moc dějových línií, moc postav, moc jmen), ale dostala jsem se přes to a kniha mě úplně pohltila. Doporučuji! A hlavně to nevzdat po pár stránkách.

15.06.2017 5 z 5


Temná horečka Temná horečka Karen Marie Moning

Knížka není dobře napsaná. Samotný námět je velmi zajímavý, ale je zbytečně nastavený různými popisy a situacemi, které se neustále opakují.

13.05.2016 2 z 5


Království Království Amanda Stevens

Za mě nejlepší kniha série. Než jsem šla spát, musela jsem se podívat pod postel, jinak bych neusnula.

05.02.2016 5 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Velmi čtivá a napínavá kniha. Za mě slabší zápletka.

05.02.2016 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha velmi čtivá. Nutila mě pořád číst, ale konec příliš plytký ničím zvláštní. Čekala jsem, že bude více objasněno chování vraha. Autorka si s koncem moc nevyhrála.

05.02.2016 3 z 5