letterB letterB komentáře u knih

☰ menu

Nechci jen existovat, chci žít Nechci jen existovat, chci žít Terka H (p)

Nejedná se o žádnou "sluníčkovou" knihu, není to "návod na život". Je to příběh jedné moravské holky, která měla v životě šílenou smůlu, ale zároveň ohromné štěstí na lidi kolem sebe. Je to příběh o tom, jak se tahle holka dostala z malého bytečku na Moravě až do malého bytečku na Floridě. Je to příběh psaný tak, jak lidé opravdu mluví, bez přikrášlení, se smajlíky, sem tam i s nějakým sprostým slovem. Je to skutečný příběh vyprávěný tak, jak se stal, bez přikrášlování, se spoustou hlubokých myšlenek, které v jeho jednotlivých fázích vypluly na povrch, a které mohou dát hodně nám všem...

13.05.2018 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Famózní zážitek!

30.05.2016 5 z 5


Luxus Luxus Anna Godbersen

Jsem nadšená! Ze začátku mi dalo práci se začíst, ale když jsem se zhruba v 1/4 knihy zorientovala, kdo je kdo a co kde s kým, bylo to perfektní. Doufám že další díly budou alespoň stejně tak dobré.
Neoblíbila jsem si všechny postavy, ani nemám žádnou oblíbenou. Všechny myjí něco do sebe a až s dalšími díly se odkryjí jejich charaktery hlouběji.
4 hvězdy dávám za pomalejší rozjezd a počáteční zmatečnost. Nic to ale nemění na tom, že sem si čtení užila.

14.05.2014 4 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Co dodat? Prostě jasných 5 hvězd, jinak to ani nejde....SPOILER: ikdyž je v tomhle díle Harry na facku, a z velké části může za to(kdyby jen poslouchal Hermionu, achjo..), že S. umře, tak to nemění nic na tom, že je to skvělá kniha. Mrzí mě, že už se S. neobjeví, byla to jedna z mých nejoblíbenějších postav, ale asi to tak musí být.

14.04.2014 5 z 5


Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Zhruba do půlky knihy jsem byla trochu zmatená, ale poté jsem se zamilovala. Ke konci už tušíte, jaká je ta hlavní záhada, ale i tak jsou některé momenty překvapivé. A konec byl naprosto perfektní - mám ráda happyendy :) Zajímalo by mě jak to celé dopadne. Pokračování by bylo jistě na místě :)

14.04.2014 5 z 5


Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Jane A. nezklame, ale objektivně musím říct, že nejsem tak nadšená jako z Pýchy a předsudku. V této knize je opravdu hodně postav a někdy nebylo jednoduché se zorientovat o kom je zrovna řeč (viz. 2x paní Daswoodová), některé části byly zdlouhavé, takže bylo náročné udržet pozornost, ale mohutné zvraty na konci a samotný konec, můj dojem jen vylepšili :)

28.08.2013 4 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

První polovina opravdu nic moc, konec to zachránil. Poselství v tom určitě je, pochopitelné a poučné. Ale nepatří mezi ty knihy, od kterých se člověk nemůže odtrhnout, bohužel.

01.07.2013 3 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Tak poutavé, že se mi skoro až nechce věřit. Nikdy byc hnečekala, že mě dokáže uchvátit příběh, ve kterém se vyskytují ryby. Ale tady to není jen o rybách, je to o lidské odhodlanosti, síle a touze dokázat něco, co je podle mnohých nemožné.

10.02.2013 5 z 5


Othello Othello William Shakespeare

Nejsem z tohoto díla nadšená, ale ani mě neurazilo. Proto střední hodnocení.

Rozhodně bych ale ocenila postavu Jaga - měl to celé skvělé promyšlené, ale bohužel..všichni víme jak to skončí.

04.02.2013 3 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Až děsivě pravdivé!...Krásná kniha

24.01.2013 5 z 5


Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

Jednoduché ale poutavé čtení. Kvalitně strávená hodina :)

22.01.2013 4 z 5


Labyrint světa a ráj srdce Labyrint světa a ráj srdce Jan Amos Komenský

Přes 300 let, ale toto dílo neztrácí na aktuálnosti. Kdyby to nebyla součást povinné četby, asi bych si to nepřečetla. Ale přečetla jsem a nelituji.
Pravda, poslední oddíl, kde vychvaluje Boha, jsem nečetla s nadšením. Jako člověk nevěřící v jakoukoli církev s takovým vychvalováním úplně nesouhlasím, ale chápu, že pro některé je Bůh velice důležitý. Ale první část je i po té dlouhé době věrný obraz společnosi (nejen tehdejší).

21.01.2013 4 z 5