Leslie739 Leslie739 komentáře u knih

☰ menu

Co mě naučila smečka Co mě naučila smečka Cesar Millan

Milé nahlédnutí do Cesarova života a navíc se spoustou "rad a ponaučení", které jsou natolik banální, že na ně zapomínáme a určitě není od věci si je občas připomenout. Rozhodně to není jenom o psech. K zamyšlení, čtivá.

30.03.2018 5 z 5


Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Musím přiznat, že to pro mě nebylo vůbec lehké čtení. S knížkou jsem se trápila dlouho, čítávala na cestách a při čekání na bus. Nakonec jsem to ale zvládla. Rozhodně bych ji nedoporučila mladým čtenářům nebo těm, kteří nemají rádi dlouhé, propracované, složité a zapeklité příběhy.
Nemohu říct, že by se mi kniha četla jedním dechem, nicméně ten příběh za to v posledku stojí.

20.02.2017 4 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Najednou mě prostě cvrnkla přes nos, a tak jsem si řekla: pojď do ní. Nelituju, bambiliarda šifer a hrátek se slovy mě sice vyčerpala na týden dopředu, pak jsem asi hodinu zkoumala Poslední večeři a nakonec se dva dny ptala na otázky: "A to je všechno? Kde je jejich cíl?"
Nedoporučuju nikomu, kdo nemá rád složité věci, zamotá se a nepochopí, i já měla občas problém. Znovu si ji nepřečtu, asi by mě to položilo na lopatky, ale za tu "zkušenost" to rozhodně stojí.

28.09.2016 4 z 5


Turnaj na Gorlanu Turnaj na Gorlanu John Flanagan

Když jsem brala knížku do ruky, nejspíš jsem se trochu obávala, co z toho bude. Přeci jen, od prvního dílu HU už pár let uběhlo a my, ostřílení první fanoušci, jsme též o pár let zestárli a uvažujeme trošku jinak. I přes to jsem Turnaj na Gorlanu zhltla jako kdybych 5 let nejedla, zodpověděly se některé mé otázky z minulosti a Araluen se mi dokreslil jako ideální snový svět. Už teď se těším na pokračování, které zanedlouho vyjde v zahraničí.

28.09.2016 5 z 5


Lassie se vrací Lassie se vrací Eric Knight

O víkendu jsem se prohrabávala naší knihovnou a narazila tam na tento poklad, inu, přečetla jsem ji v práci během jedné směny a měla jsem co dělat, abych se tam nerozbrečela (v práci by se to neslušelo). Je to krásný příběh, o přírodě, trpělivosti, oddanosti, přátelství, vytrvalosti, ale i o špatných a dobrých lidech. :)

06.07.2016 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

K maturitní četbě by člověk čekal větší "brak" (nemyšleno ve smyslu nesmyslu, ale v čtivosti atp.). Nakonec to je pěkná knížka doplněná sice kresbami, ale úplně neodpovídajícími mým představám.
Člověk se občas musí pousmát, ale že bych si tam našla nějakou oblíbenou postavu, takového klaďase, kterému bych celou dobu držela palce, to zas ne.
K maturitě ale rozhodně lepší než Rozmarné léto. ;)

27.03.2016 4 z 5


Ledová země Ledová země John Flanagan

Obálka knihy je v souvislosti s názvem dílu až sakra dobře ledově chladná. :D
Putování je úžasné a ani při tak "nudné" činnosti nechybí spousta nových zápletek (až by si člověk myslel, že Flanagan je mág na jejich vymýšlení :D). Stejně tak překvapivé, avšak správné, chování Halta i Horáce. :)
Jen mě trošku mrzí, že tu není tolik té lukostřelby, ale to už je asi prostě jen závislost. :D

03.01.2015 5 z 5


Hořící most Hořící most John Flanagan

I druhý díl je nesmírně dobře čtivý a není jiná možnost, než knížku doporučit. :)
Strategické plány a jeho neustálé obměny jsou hrozně inspirativní a člověk pak nabývá dojmu "Co bude dál?" i přes to, že se dá dobrý konec pravidelně předvídat. :)

03.01.2015 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Willovy začátky u Halta v učení jsem četla už před několika lety a tato nesmírně dobře čtivá kniha mi poprvé nasadila do hlavy brouka o lukostřelbě. Příběh je hodně energický a děj má jednu zápletku za druhou, sice je to hodně předvídatelné, ale čert to vem.
Tahle knížka a celkově série mi změnila život, k lepšímu. :)

03.01.2015 5 z 5


Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Už po přečtení anotace na zadní straně si člověk řekne "Co to sakra?" a v mžiku se začte do krásného oddechového děje. :)
Knížku jsem v rukou držela dlouho před tím otřesným filmem, co vznikl podle této knihy, naštěstí, říkám si. Knížka je tak totiž příkladnou ukázkou, jak jde udělat špatný film na skvělou knihu.
A stejně tak je daleko hezčí původní oranžové vydání, než ta filmová imitace.

03.01.2015 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Přijde mi, že na Krysaře člověk potřebuje dost pevné nervy, jistý flegmatismus kypící z Krysaře mě nepřesvědčoval o kvalitách a správnosti jeho rozhodování a myšlenka díla by tak mohla být sepsána pouze na jedné stránce.

03.01.2015 3 z 5


Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Než jsem se začetla, dalo mi to trochu zabrat, ale to jen asi proto, že to byl nový styl psaní.
Každopádně dějově i obsahově, a myšlenkově se mi to líbilo a pro náročnější čtenáře to je určitě to pravé ořechové.

26.09.2014 5 z 5


Zóna nebezpečí Zóna nebezpečí Jeremy Robinson

Na začátku jsem ani neočekávala, že mě to ke konci tak chytne. Občas zamrzela záměna jmen, ale když člověk děj sleduje, dokáže si to sám prohodit. Navíc myšlenka, získání regenerace schopné DNA hydry, proč ne? A je to podáno tak, že by se tomu snad dalo i věřit.
A úplně nejvíc škoda, že tým Delta as Šachový tým není popsán nějak blíže, taky mi asi půlku knihy trvalo, než mi došla ta spojitost mezi Šachovým týmem a krycími jmény Věž, Král, Jezdec, Dáma, Střelec, popř. Pěšec, ač mně zní líp Pěšák.
Každopádně takové odlehčené scifi na dobrou noc :)

07.06.2014 4 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham neznámý - neuveden

Prvních 20 stránek jsem se spíš prosmála. Děj to sice nemá, ale komu to vadí? Plně to vynahrazují četné sexuální úchylky slečny Beatrice, upřímně, nechtěla bych být komornou takové nymfomanky :D

15.04.2014 5 z 5


Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Příběh je pěkný, ale vzhledem k odlišnému stylu psaní s dnešní literaturou by se mohl místy špatně číst. Také tam jsou nudné dlouhé popisy možností a povah. Samotný hlavní děj a zápletka by se daly napsat na 130 stran.
A přiznávám se, že jsem skončila někde za polovinou, dál už mě to nebavilo.
Ale povinná četba je holt povinná četba.

15.04.2014 3 z 5


Červená Zorka Červená Zorka Kurt Held

V knihovně nám ležela už z dob mamčiného dětství a když mi ji asi v mých dvanácti doporučila, byla jsem za to ráda. I teď po ní někdy sáhnu a čtu znovu. Děj je krásný, zajímavý, netáhne se a pořád je tam něco v akci. Je parádně čtivá a chvílemi toužíte běhat s celou partou a dětmi, i přes jejich nepříliš šťastný osud.
Vhodná k moři či při nemoci, povzbudí a hezky naladí.

12.03.2014 5 z 5


Predátoři Predátoři Alex Scarrow

Knížka by to mohla být lepší, osobě si myslím, že téma cestování v čase se dá pojmout opravdu různými způsoby a každý si ho představuje jinak, jestli vůbec. Děj se celkem vleče, ve stroji času je to nezajímavá nuda, kde vám blikají stovky diod, stejně jako tomu je už dneska skoro všude. Když se přeneseme do pralesa, děj už je o něco chytlavější, i když hned první dobrodružství, alias přistání v pralese je spíš taková vtipná příhoda, aby cestování v čase obrátilo polovinu skupiny lidí doslova naruby? To mi přijde trochu přitažené za vlasy. A tak jsou ve finále nejzajímavější pasáže ty, kdy uvažuje a přemýšlí dinosaurus nebo podpůrná jednotka Becks.
Pokud vás sci-fi baví, tak si to přečtěte, ale pokud to není váš šálek čaje, tak tu knížku radši přejděte bez povšimnutí.

12.03.2014 3 z 5


Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Bála jsem se, co mám čekat a zároveň jsem se těšila jak malé dítě. Knížka je to stejně pěkná, jako zbytek série, akorát na sobě už začínám vidět to stárnutí. Když jsem před čtyřmi roky četla 1. díl HU, tak mě to pohltilo, nyní už to vidím trochu střízlivěji. I tak to ale bude zřejmě navždy má srdcová série. Flanagan se nesnaží psát o ničem, na co nemá, je to čtivé a děj ubíhá rychle. Možná je tam patrná podobnost s předchozími díly, když to vezmu konkrétně, tak samozřejmě učení nového učně, pardon, učeňky, tak taky vztah mezi Willem a Maddie, stejně jako dřív mezi Haltem a Willem. Plus nynější Willova snaha někoho pomstít.

11.03.2014 5 z 5


Strážce visutých zahrad Strážce visutých zahrad Katherine Roberts

Opravdu krásná knížka. Poutavý děj, tajmená atmosféra, nic moc přehnaného. Pěkné pohodové čtení na nějaké odpočívací odpoledne. Škoda, že nejssou přeloženy všechny díly, určitě by také stály za to.
A jako u předchozího dílu musím dodat, že je to nedoceněná a bohužel přehlížená kniha.

27.02.2014 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Snow, stejně jako mi byl sympatický ve filmu, tak i v knize mi je sympatický asi jako exkrement na talíři. Jeho dosti ohavné chování a podrazy, už se těším, až mu Katniss ve třetím dílu nakope pr*el. Doufám, že to udělá.
Samozřejmě děj je opět chytlavý, klidně bych ráda strávila déle v aréně a zjistila vše o těch "hodinách". Ale i tak jsem to četla vcelku dlouho, stránky jsou silné, ale písmo malé a husté.
Rozhodně nelituji ani přečtení, ani koupě.

03.01.2014 5 z 5