LenWer LenWer komentáře u knih

☰ menu

Po Evropě s maminkou Po Evropě s maminkou Klára A. Samková

Přišlo mi to jako velmi zajímavý a netradiční cestopis. Trochu střižený politickými komentáři, historickými poznatky, ale hlavně - nikdy by mě nenapadlo, že se dá cestovat i způsobem, kdy si nevybírám hlavní "taháky" navštěvovaných míst, ale dá se ponořit i do nečekaných zákoutí a využít je pro výuku matematiky apod. Ráda bych měla tolik času a prostředků, abych si mohla dovolit jen tak na víkend sbalit batoh a vyrazit se "vzdělávat" do světa.

26.02.2019


Inferno Inferno Dan Brown

Autor mě opět nezklamal. Napětí od začátku do konce, nečekané rozuzlení, s popisem míst, která miluji! A citát, který mi zůstane v paměti: Nejtemnější místa v pekle jsou vyhrazena těm, kdo si v časech mravní krize zachovávají neutralitu.

31.01.2019 5 z 5


Vánoce mám rád Vánoce mám rád František Nepil

Velmi milá knížka, ze které dýchá nostalgie a krása zapomenutých vánoc, které nejsou jen honěním po nákupních centrech a stresem z toho, co všechno je ještě potřeba stihnout. Člověk cítí pohodu, teplo na duši a jiskřičky nejen v dětských očích. Díky, pane Nepile.

26.10.2018 5 z 5


Letní bouřka Letní bouřka Pelham Grenville Wodehouse

Prvoplánový příběh, s téměř předvídatelnými situacemi a zápletkami. Kniha mě ničím neobohatila.

01.08.2018 1 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Knížka se mi nelíbila a nemohla jsem se dobrat konce. Velmi mi vadil přístup hlavního hrdiny k životu, jeho zarputilá snaha na všechno kašlat, jeho slovník, prostě asi všechno. Rozmazlený spratek, který si neváží vůbec ničeho. Rozhodně to není knížka, ke které bych se chtěla ještě někdy vrátit.

18.07.2018 1 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Do čtení knihy o válce se mi moc nechtělo, ale vybrala jsem si ji do čtenářské výzvy a opravdu nelituji. Vypravěčský jazyk je neuvěřitelně něžný, konejšivý, přestože popisuje hrůznost a nelidskost války. Způsob psaní mě skutečně nadchnul, včetně zvýrazňování těch nejdůležitějších myšlenek. Přečetla jsem jedním dechem a myslím, že by se tato knížka měla stát jednou z doporučené, ne-li povinné literatury.

18.07.2018 5 z 5


Všechny barvy nebe Všechny barvy nebe Amita Trasi

Neuvěřitelný příběh. Nemohla jsem se od něj odtrhnout. Těžko se mi srovnává s myšlenkou, že se něco takového může odehrávat v aktuální době, že nejde o příběh z minulých století.

25.05.2018 5 z 5