LenniKlein LenniKlein komentáře u knih

☰ menu

Přírodní koupací jezírka Přírodní koupací jezírka Michal Šperling

Inspirativní kniha pro milovníky přírody ve své zahradě. Jezírko v zahradě ať už okrasné nebo koupací vnáší zpestření do života v podobě pozorování jeho návštěvníků, odpočinku a meditace.

11.03.2024 5 z 5


Co je to řeka? Co je to řeka? Monika Vaicenavičiené

Neuvěřitelně krásné provedení knížky, která je velmi inspirativní. Text a ilustrace jsou lahodící oku a předkládané vyprávění o řece motivuje k dalším vyprávěnkám ze života.

11.03.2024 5 z 5


Poslední dny v Berlíně Poslední dny v Berlíně Paloma Sánchez-Garnica

Tento příběh zachycuje všední život občanské společnosti ve stínu totalitárních režimů 20. století. Svým dojemným dějem na pozadí historických událostí si podmaní čtenáře tak, že se nedokáže od příběhu odtrhnout. I přes vysoký stránkový rozsah se kniha čte jedním dechem. Za mne je to krásný příběh ve vleku smutných událostí, plný emociálně nabitých pasáží.

05.02.2024 5 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Kniha nese hodně smutné téma, leč nesmazatelné. Velmi hluboký příběh Stanisławy Leszczyńské, která provádí čtenáře svými úvahami.

13.09.2023 4 z 5


Heimat Heimat Nora Krug

Rodinné album, které je svázáno s historickou linkou na pozadí. Naprosto krásně grafický ztvárněná kniha, která se dá přečíst na jeden zátah. Vhodná pro dospělé i dětské čtenáře, kteří jednoduchou formou mohou nahlédnou do všedních dnů života několika generací.

27.06.2023 5 z 5


Adresa Naděje Adresa Naděje Mélissa da Costa

Krásná kniha. Dlouho jsem nečetla tak silný příběh. Děkuji.

23.03.2022 4 z 5


Skleněný oceán Skleněný oceán Lauren Willig

Do knihy jsem se musela dost nutit, protože mi přišla chaotická. Posledních 100 stran vzalo milý obrat, proto dávám tři hvězdy. Možná si časem knihu přečtu ještě jednou a třeba jí přijdu na chuť.

25.01.2021 3 z 5