LenkaWal LenkaWal komentáře u knih

☰ menu

Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

O dost slabší než minulý díl. Patoložka příliš řeší jestli chce nebo nechce vidět otce a problémy se sestrou. A skupina na ostrově je značně nesympatická.
Mou pozornost udrželo hlavně to, že šlo o audioknihu. Váhala jsem mezi 3-4, ale nakonec 4.
Ale klasicky bych knížku asi odložila.
Minulý díl byl super. Škoda. Snad to vylepší ten další

19.04.2024


Píseň severu Píseň severu Michaela Merglová

Další díl zase super. Jen uz jsem opravdu alergická na oslovení zpěváčku.
Ale jak někdo píše že je vidět inspirace zaklínačem, ta možná jen v hlavní dvojici a i těch je napříč všech fantasy příběhů spousta. Ale ja osobně v tom z nějakého důvodu vidím třeba Asterixe :-)
Ne kvůli dvojici hrdinů, ale spíš podle Dussu. Jak tam probíhá život lidí. Každopádně mě to opravdu baví. A hurá na třetí díl.

04.03.2024 5 z 5


Píseň oceli Píseň oceli Michaela Merglová

Dlouho jsem tuhle knížku odkládala, ale konečně na ni přišel čas a je skvělá.
Miluju fantasy s vtipnými hláškami. Hlavní postavy si člověk oblíbí i když jsou to takové typické charaktery z podobných knih, ale to vůbec nevadí, když to funguje.

02.03.2024 5 z 5


Teritoria Teritoria Olivier Norek

Upřímně nevim jak hodnotit. To s tou kočkou mi úplně zkazilo zážitek z knížky. Na tohle by mělo být varování pro slabší povahy. Kdyby to udělali člověku, tak to se mnou taky zamává, ale vzpamatuju se rychleji.

24.02.2024


Čierny ľad Čierny ľad Michael Connelly

Naprosto skvělé

16.02.2024 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

(SPOILER) Na začátku hodně zajímavé a napínavé. Ale někde od půlky už to bylo jen dlouhé. Sice mě zajímalo jak to bylo dál, ale taky mě to začalo nudit. No a konec. Vlastně hlavní padouch, který to způsobil sice umřel, ale potrestaný nebyl. I když uz nevím co vlastně byla ta temnota.
Ale za mě byl padouch tvůrce, který vymyslel ty dómy. A to bloudění úplně trest taky nebyl. Nevim konec mě úplně nenadchl.

14.02.2024 4 z 5


Slunce na útěku Slunce na útěku František Niedl

Až neuvěřitelně mě tahle knížka vtáhla do děje. Deprese z toho čiší po celou dobu a Mike je na zabití. Nejdřív provede, co provede a pak moralizuje, u jiných lidí. Tohle na něm bylo asi nejhorší. Bessy na druhou stranu byla mnohem sympatičtější. Ale každopádně super příběh.

26.11.2023 5 z 5


Zvedá se vítr Zvedá se vítr Kateřina Surmanová

(SPOILER) Na tuhle knížku jsem se po šepotu z lesa těšila jako malá. Bohužel knížka docela zklamání. Nenazvala bych to hororem. Spíš neco katastrofického, ta šelma moc strašidelná nebyla. Nejvíc strašidelné bylo to, jak lidi jak za covidu vznikla mezi lidma nenávist podněcovaná konspiračními teoriemi a stále pokračuje něčím novým. A že někteří lidé tomu opravdu tak moc věří.

Každopádně propojení na konci s první knihou bylo milé, ale reputaci už si nezvýší.
Ale i tak se těším na další knížku. Ta další už třeba mě zase usadí na zadek....

24.11.2023 4 z 5


Na konci vesmíru Na konci vesmíru Kristýna Sněgoňová

Opět trochu pomalejší rozjezd, ale jakmile prošli "bránou", tak to byla perfektní jízda. Srdíčko mi zaplesalo už při odkazech na Hvězdnou bránu.
Konec byl dost drastický, až trochu hororový. Docela bych si chtěla přečíst od Kristýny Sněgoňové čistokrevný horor. Snad se někdy dočkám, protože tohle mě fakt nalákalo.
Jinak tuhle sérii miluju, ať už tam je tuna humoru nebo jedeme na vážné struně. A teď potřebuju další díl.....

22.11.2023 5 z 5


Mrtvé ticho Mrtvé ticho S. A. Barnes (p)

(SPOILER) Možná trochu spoilery. Nakonec to bylo úplně jiné než jsem čekala. Ale rozuzlení bylo zajímavé, dokonce překvapivé.
Jen pár nelogičností tam bylo. Jak mohl proboha nekdo udělat z Kovalikové kapitánku, na to přece musí být psychotesty.
Načež navazuje další věc, co mi vadilo, že se hlavní hrdinka moc babrá ve svých pocitech ( to do hororu úplně nepatří) a přemýšlí jestli je psychicky v pořádku ( a i když je možná blázen, proč ji nenechají dál velet ve vesmíru).
Kdyby se tohle úplně vypustilo byl by příběh mnohem lepší.
Ale celkově to bylo aspoň napínavé a chtěla jsem vědět co bude dál. Jen jsem chtěla trochu víc strašidelného.
Je málo knížek, které dokážou vystrašit.

18.11.2023 4 z 5


Poslední kojot Poslední kojot Michael Connelly

Začínám se do téhle série opravdu zažírat. Harry Bosch mě prostě baví.

04.11.2023


Betónová blondína Betónová blondína Michael Connelly

skvělé

24.10.2023 5 z 5


Talisman Talisman Stephen King

Tak jsem to přežila :)
Začalo to hezky a bylo to zajímavé, ale pak to strašně ztratilo tempo a stalo se z toho utrpení.
Škoda. Jinak mě to jeho putování lákalo, ale doufala jsem, že se děj bude víc odehrávat v Teritoriích. Myslím že uz se k ní nikdy nevrátím.
Jinak Kinga miluju. Ale bohužel pár nezáživných knih se u něj najde.

17.10.2023 3 z 5


Není úniku Není úniku Yrsa Sigurðardóttir

(SPOILER) Příběh se odehrává paralelně. Na jednu stranu tu mame vyšetřování vražd, na druhou tu máme příběh než se vraždy staly. Což pusobilo dost znepokojujícím dojmem, když člověk ví, co se stane. Obzvláště, když když některé postavy berou vše co se děje velmi na lehkou váhu.
To mi tam nesedělo, protože si myslím, že by lidi začali asi jednat dřív. No, ale v hororech a thrillerech se logika většinou nehledá.

13.10.2023 5 z 5


Přístav u řeky Styx Přístav u řeky Styx Pavel Fritz

Tak tohle bylo skvělé od začátku do konce. No, ten konec byl zvláštní, ale jo fakt mě to bavilo. Pavel Fritz se oficiálně zařadil mezi mé oblíbené autory. Uz povídková knížka studené světlo hvězd je perfektní. A i Archa zrůd, kterou ještě nemam dočtenou, ale je taky skvělá. A teď tohle dílko. Napínavé i vtipné. Jen mě trochu vytrhávalo z děje, když jsem si představovala ten podmořský svět a najednou řekli astronaut. Asi desetkrát se mi to stalo, že mi najednou došlo, že to vlastně nejsou potápěči, ale že jsou na jiné planetě.

12.10.2023 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Jodi Taylor

Bavilo mě to. Příběhy do historie jsou výborné. Napínavé a občas i vtipné. Co mi naopak vadí je vztah Max a Leona. V prvním díle, to bylo hezký, ale s každým dalším mě štvou. Začíná to být jako telenovela .
Ale jinak je příběh skvělý. I když nejlepší je stále první díl. Na Troju jsem těšila a teorie jak to bylo je zajímavá a opravdu zní reálněji.
Po dalším díle určitě ještě sáhnu, ale jelikož uz je napsaných asi 15 dílů, bojím se aby se k nám vůbec dostaly. Každopádně doufám i v tu druhou sérii o časové policii.

04.10.2023 5 z 5


Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

(SPOILER) Začínala jsem asi třikrát. Na začátku jsem se vůbec nedokázala začíst.
Později mě to opravdu chytlo. Postavy mě nakonec zaujaly. Je to taková lehká, duchařská, romantická detektivka. Ja se bohužel nechala strhnout tou duchařinou, ale ta je tu jen lehce.

Teď přijde spoiler

Ale vyřešení případů je hodně zvláštní.
Vražda sonji byla jasná, jakmile se začalo mluvit o té dozorkyni.
A vražda Deb byla divná. Policejní náčelník kryje vraha, protože ten kluk má možná budoucnost. Pochopila bych kdyby to byl jeho syn nebo jiný příbuzný ( možná mi tam nějaký bližší vztah unikl).
A nakonec je ochotný zabít i sveho syna, aby to ututlal. Nevím. Rozuzlení bylo docela zklamání.
Ale i tak musím uznat, že mě to bavilo. Víc časová linka z minulosti, než ta současná.

19.09.2023 4 z 5


Komnata hrůzy Komnata hrůzy * antologie

Je to výborné. Hororová snad nebyla ani jedna, ale krimi povídky měly pěkné zvraty a to mám ráda. Takže za mě palec nahoru.

29.08.2023 4 z 5


Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

(SPOILER) Slabší než prorokyně a hlupák. Strašně mě štvalo, jak se sťuknou se zabijákem Andersem a pak se ho snaží pořád podrazit. Bez něho by neměli ani haléř, ale klidně na něj ušijí boudu a nechali by ho v tom. Jasně je to o jejich nápravě. Ale ta mohla přijít trochu dřív. A to savo na konci mě vysloveně naštvalo. Nesnáším takové lidi.
Jinak jsem se zasmála. Ale nevím jestli se k téhle ještě vrátím. Anders super aspoň za deset hvězdiček. Ale farářka a recepční tak s bídou za tři. :-)

25.08.2023 4 z 5


Prorokyně a hlupák Prorokyně a hlupák Jonas Jonasson

Skvělé. Dlouho jsem odkládala, ale konečně jsem se odhodlala. A nelituju. Krásné, milé a vtipné. Půjdu i do dalších.

25.08.2023 5 z 5