Lenka0007 Lenka0007 komentáře u knih

☰ menu

Moje dcera je feťačka Moje dcera je feťačka Soňa Šlégrová

Kniha autentických zápisků Můj syn feťák: skutečný příběh nasadila laťku trochu výš. Zde mi vadilo opakování informací díky pohledům matky, dcery a prarodičů a ani ilustrace mě nenadchly. Na druhou stranu je potřeba, aby takové knihy vznikaly a dostaly se k co největšímu počtu čtenářů.

28.03.2024 3 z 5


Opozdilec Opozdilec Dimitri Verhulst

Přečteno potřetí a rozhodně ne naposledy, jedna z mých nejoblíbenějších. Veselé i smutné čtení, originální kniha. Tak zase příště.

18.03.2024 5 z 5


Z popela Z popela Aly Martinez

Aha, začala jsem čisté domnění, že půjde o promyšlený psychologický thriller. A ona je to romantika. Jasně, na konci je “nečekané rozuzlení a závěr potěší opět všechny milovníky červené knihovny. Já jdu lovit do jiných vod

02.03.2024


Feťáci Feťáci Eva Dolejšová

Příjemné překvapení, které si zaslouží plný počet a místo na seznamu školní povinné četby.

20.12.2023 5 z 5


Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Kdyby šlo o prvotinu, byla bych nadšením bez sebe, od Dvořákové jsem však čekala trochu víc. Příběh o rodinných vztazích ve zlomové době nazírané z pohledu rodičů i dětí. Knize se nedá upřít vypravěčská kvalita, nádech nepřekonaných Vran, Lesu v domě i něco ze Zahrady.

16.12.2023 4 z 5


Rudí jezdci Rudí jezdci Robert Dugoni

Zdlouhavé, ale zajímavý příběh, respektive příběhy, protože knihou se prolínají dva případy. Jak okamžik může zničit život tolika lidem.

11.12.2023 4 z 5


V zahradě zášti V zahradě zášti Camilla Bruce

O Belle Gunness jsem toho mnoho přečetla a do beletrie jsem šla s obavami. Ty se rozplynuly ihned po prvních stránkách knihy. Jedinou její nevýhodou je to, že je moc velká a těžká, takže se trochu pronese. Ale jinak to nejde, když je tak napínavá a čtivá.

24.11.2023 5 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Stejně jako ostatní knihy Angely Marsons skvělé čtení. Dějová linka s Frostovou byla příjemným zpestřením. V té hlavní oceňuji originalitu tématu a prostředí, ale moc dvojích totožností a záměn, zejména v závěru trochu uškodily. Náznak pokračování mě spíše odradil, doufám však, že autorce nedochází nápady.

25.10.2023 4 z 5


Bouře Bouře Kristina Ohlsson

(SPOILER) Dobrý námět i rozuzlení a zbytečných asi tak 300 stran, kde se opakují stále ty stejné věty. Vyšetřující policistku týrá její manžel a ona vlastně ani nic nevypátrá, protože se to tak nějak celé vyřeší samo. Za mě žádná pecka, ale čtivé to vlastně docela bylo, napínavé taky, takže tři hvězdičky.

13.08.2023 3 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Carter nezklamal a překonává laťku, kterou předchozími knihami nasadil. Modus operandi se nemění, popisy násilí se stupňují, závěrečné vysvětlení neponechává žádné nezodpovězené otázky. Pět hvězd dávám málokdy.

23.07.2023 5 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Angela Marsons nezklamala. Hvězdička dolu za nevěrohodný motiv, trochu kostrbaté vysvětlení a vatu uprostřed knihy. Body naopak za konverzačky mezi Kim a Bryantem, které mě zatím ještě pořád baví.

17.06.2023 4 z 5


Dostihne tě minulost Dostihne tě minulost J. D. Robb (p)

Průměrná detektivka s předvídatelným koncem.

30.05.2023 3 z 5


Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Nadprůměrný thriller připomínající Ďatlovovu výpravu okořeněný trochou duchařiny. Tři dějově linie, které do sebe zapadnou, ale přesto zůstane pár nezodpovězených otázek. Mrazivé- doslova.

08.05.2023 4 z 5


Penzion Penzion Robin Morgan-Bentley

Již začátek knihy dává tušit, kudy se bude cesta ubírat, a tak díky hodnocení a resumé #kackahracka jsem získala čas pro jiné knihy, než byla tato.

15.04.2023


Záblesk ve tmě Záblesk ve tmě Stacy Willingham

(SPOILER) Hlavní postavou je narušená paranoidní psycholožka, která se tak trochu ujme vyšetřování vražd a metodou pokus omyl označuje za vraha téměř každého, kdo jde kolem. Její otec mezitím sedí nevinně ve vězení, kam se dostal hlavně jejím přičiněním. Tak nějak jsem doufala, ze by ho mohla zajít navštívit a vše by se vyřešilo, ale protože to hlavní hrdinku nenapadlo, musela jsem si na ,,překvapivé,, odhalení pachatele počkat až na stranu 370. Nebavilo.

13.04.2023 2 z 5


Kolo štěstěny Kolo štěstěny Ken Follett

Román se vším všudy, nechybí napětí, intriky, láska. Mistrovsky odvyprávěný příběh.

13.04.2023 5 z 5


Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

(SPOILER) Tak tady se budu se svým hodnocením hodně lišit. Knížka má hezkou obálku, ale tím to pro mě končí. Nepřehledné a matoucí dělení hlavních postav na Sudičku, Bludičku, Rusalku., děj sunoucí se kupředu velmi pomalu, černobílé postavy, předvídatelný konec a happy end ve stylu harlekýnek. Ne ne, nic pro mě.

22.03.2023 2 z 5


Všechno modré z nebe Všechno modré z nebe Mélissa da Costa

Dva životy, s kterými se život nemazlil v idylické krajině bez záporné postavy. Milé čtení. Moudré a dojemné.

23.02.2023 5 z 5


Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Hlavní postava mě strašně štvala svojí naivitou, navzdory tomu, že byla v práci považována za génia. Předvídatelný děj už od dvanácté strany. Přeskočila jsem na konec, abych si s pokrýváním hlavy ověřila, co bylo zřejmé od začátku. Nebavilo, nuda, ale respektuji vysoké hodnocení a věřím, že kniha si své příznivce najde.

10.02.2023 3 z 5


Nadia Nadia Elizabeth Norebäck

Zajímavý námět i čtivé to bylo, jen z toho konce jsem byla rozpačitá. Snaha autorky být originální u mě moc nezabrala. Já bych si představovala závěr ve stylu hraběte Monte Cristo.

10.02.2023 3 z 5