LenaOrlovsky LenaOrlovsky komentáře u knih

☰ menu

Neronova pevnost Neronova pevnost Rick Riordan

Upřímně? Nevím co napsat, všechno již bylo napsáno.. Díky Ricku Riordanovi jsem si ještě více zamilovala mytologii. Tato kniha nezklamala. Je tam skvěle popsána psychologie Apollóna i Nera, což jsem velice ocenila. Ale mrzí mě, že je nesjpíše konec.
O antickou mytologii se zajímám komplexně, proto se mi moc líbilo, že tam je i zmínka na jednu antickou knihu. A jako vždy velice oceňuji slovníček pojmů, který se v knize objevil (v této knize by tedy všechny pojmy z 5 knih)

22.03.2021 5 z 5


Básníci velkých příběhů Básníci velkých příběhů Karel Milička

Knihu mám jako doporučenou literaturu k maturitnímu tématu. Kniha je dobře zpracovaná, obsahuje menší kapitoly např. divadlo a velké kapitoly - jednotlivé epochy. Na konci velkých kapitol najdete doporučenou literaturu k danému tématu, bohužel většina těchto knih byla vydaná okolo roku 1970, ale dá se s tím počítat. Dala jsem ji 4* proto, že do antiky (Mezopotámie, Egypt, Persie atd.) tak toho až tak moc není, a proto nebylo někdy vůbec z čeho vycházet. Ale jinak musím říct, že kniha je skvěle napsaná, obsahuje vysvětlivky a dodatky. Škoda, že poslední vydání je z roku 2002.

12.11.2020 4 z 5


O statečném Rámovi a věrné Sítě O statečném Rámovi a věrné Sítě Hana Preinhaelterová

Je to převyprávění Ramajány pro děti. Knihu jsem četla, protože mě zajímala a následně jsem ji využila ve škole. Obrázky v ní jsou ,alespoň pro mě, dost zvláštní. Převyprávění je moc pěkné, doporučuji. Autorka to převyprávěla s mnohými detaily.

10.11.2020 5 z 5


Odysseia Odysseia Peter Oliver

Knihu jsem měla pro zpestření k Antice, když jsme se ji učili. Na klasickou Odysseiu jsem si zatím netroufla. Tahle se mi četla skvěle, nebyly tam vynechány žádné části. Krásné ilustrace v pevné vazbě. Moc doporučuji

10.11.2020 5 z 5


120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Zajímavá kniha. Některé pasáže jsem si musela přečíst několikrát. Je tam skvěle popsané, jak se v průběhu času vyvíjejí choutky čtyř přátel. Četla jsem ho kvůli lehkou fascinací a psychologickým aspektem knihy.
Musím ale podotknout, že ve vydání v Levných knihách (2010) je velké množství překlepů a chyb, které někdy trochu mění kontext. To mě trochu mrzí, protože kvůli tomu mi to občas dělalo značné problémy.

08.11.2020 5 z 5


Konfucianismus Konfucianismus Dorothy Hoobler

Knihu jsem měla na seminární práci o Starověké Číně, kde jsem si vybrala právě Konfucianismus. Kniha je opravdu skvěle napsaná. Obsahuje mnoho obrázků, ukázek a slovníčků. Je skvěle rozřazena a popisuje, jak se konfucianismus vyvíjel v čase i jeho úpadek. Doporučuji na různé práce, tak i jen na informční čtení. Četla se mi velice dobře.

05.06.2020 5 z 5


Horton Halfpott aneb Zapeklitá záhada a proradné intriky na zámku Skuhrov Horton Halfpott aneb Zapeklitá záhada a proradné intriky na zámku Skuhrov Tom Angleberger

Poprvé jsem knihu četla, když mi bylo asi osm. V té době, kdy jsem ještě nečetla tolik co dnes, mne naprosto uchvátila. Dohromady jsem ji četla asi 6x, naposledy před rokem. I když je kniha pro menší, moc jsem si ji užila a to vždycky. Obsahuje zajímavou a vtipnou zápletku a rozuzlení je moc zajímavé. Zaujalo mě tam popisování bicyklu jako úplné novinky. Díky této knize jsem našla zálibu ve čtení.

01.06.2020 5 z 5


Sklípkani Sklípkani Volker von Wirth

Kniha je vcelku dobrá příručka, je rozhodně dostačující. Obsahuje skvělé rozdělení sklípkanů podle místa původu.

29.03.2020 4 z 5


Krasavci s chlupatýma nohama Krasavci s chlupatýma nohama Lubomír Klátil

Moc zajímavá, obsahuje i podrobnou anatomii sklípkana s obrázky, což mě mile překvapilo i taxonomii podle podřádů.

29.03.2020 5 z 5


Chov sklípkanů Chov sklípkanů František Kovařík

Kniha je méně obsáhlá, než pozdější kniha Svět sklípkanů. Kniha je ale i tak čtivá a obsahuje užitečné informace

29.03.2020 4 z 5


Svět sklípkanů Svět sklípkanů František Kovařík

Knihu naprosto doporučuji všem, co se zajímají o sklípkany. Můžete v ní nalézt obecné chovatelské tipy i nároky na jednotlivé druhy pavouků. Knížka je trochu starší, takže ne všechny informace(taxonomie) platí. Najdete tam vše, co byste měli vědět o chovaném druhu. Na konci jsou dva různé taxonomické seznamy, což je velký přínos.

29.03.2020 5 z 5