Lena78537 Lena78537 komentáře u knih

☰ menu

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Fuuu, tato silná témata, ta mi dávají zabrat.. Kniha o vnitřním boji s rodiči, minulostí, nepochopením, sama se sebou.. A strach z přijmutí pomocné ruky..
Opět skvělá paní Hanišová.. Jednoznačně doporučuji.

11.03.2024 5 z 5


Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

Tak tohle je to pravé předvánoční, ženské počteníčko ;) Ze svého ušáku jsem se téměř nehnula. Ty popisy mužských hrdinů? Sice to budu muset přiložit něčím drsnějším (Lars Kepler apod :D), ale už teď se třesu na další díl.

17.12.2023 4 z 5


Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Opět skvělá detektivka. A ten konec...

11.12.2023 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Skvělé čtení, děsivé téma. Kniha předčila moje očekávání, doporučuji!

16.10.2023 5 z 5


Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Paní Körnerová opět nezklamala. Pekné, odpočinkové, holčičí počteníčko :)

08.10.2023 4 z 5


Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Ač se dle hodnocení tady na DB jeví kniha jako autorova slabší, mě teda dostala. A to v kladném slova smyslu. Autor si mě chytil hned od samého začátku a už mě nepustil. Je to napínavé, zamotané, děsivé, akční, zkrátka
to má grády. Vše co od kvalitního psychothrilleru očekávám. A ten konec? Až do poslední stránky jsem neměla ponětí, jak to celé skončí. Lidská psychika je křehká a děsivá zároveň...

04.10.2023 5 z 5


Naděje pro Fleetwood Naděje pro Fleetwood Stacey Halls

Jak se říká: nesuď knihu podle obalu. Obal je krásný... Né, že by kniha byla špatná. Četla se dobře. Byl to takový milý, místy dosti rozvleklý a červený příběh. Ale námět? Ten byl super a šlo z něj určitě vytěžit více..

27.09.2023 3 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Skvělá kniha, mohu jen a jen doporučit.

12.09.2023 5 z 5


Krabička vzpomínek Krabička vzpomínek Kathryn Hughes

Krásné vyprávění životního příběhu a skvělé propojení přítomna s retrospektivou. Jsou knihy, u kterých se čas doslova zastaví a já pak lituji, ze musím taky někdy alespoň pár hodin spát. Jednu hvězdu ale uberu, a to za ten pro mě příliš přeslazený konec.

15.08.2023 4 z 5


Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Tahle série mě moc baví. Brian Freeman má styl vyprávění, který mi moc sedí a knihy se krásně čtou. No a Frost? To je prostě "božan" :)

09.08.2023 4 z 5


Horkou jehlou Horkou jehlou Rudolf Havlík

Pro někoho oči otevirající, pro další utvrzující, šokující, děsivá, smutná, dojemná, inspirující, ale i vtipná a zábavná kniha o skutečné podstatě dnešní rádoby udržitelnosti. Stojí za přečtení a dává kromě samotného příběhu i něco navíc. A to mě baví.

05.08.2023 5 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

Naprosto souhlasím s andrea0386..

30.07.2023 1 z 5


Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Čaj piju hodně a mám ho ráda. Přiznám se ale, že jsem barbar. Piju hlavně pytlíkový, občas sypaný, semtam nějaká ta čajovna. Mám i krásný čajový servis :) Přípravu čaje ale neřeším vůbec. Prostě vodu uvařím v rychlovarce, zaliju, piju. :) Po přečtení čajové dívky jsem si svého barbarství vědoma o to více a mám chuť (poprvé) ochutnat čaj. Popis pěstování, zpracování a přípravy čaje, doplněn o silný příběh ze života a tradic kmene Akhů mě hodně bavil. I když se postava hlavní hrdinky postupem vývinula jako z holywoodské lovestory, hodnotím všemi pěti a doporučuji.

27.07.2023 5 z 5


Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Fajn detektivka. Zajímavý námět. Těším se na další díly.

07.07.2023 4 z 5


Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

I když Anděla nebyla úplně kladnou hrdinkou, ve spoustě věcí mi byla sympatická.
Příběh nás nechá nahlédnout do života rodiny a jejich členů, kde každý má své kladné i záporné stránky.
Kniha se moc hezky četla, ale kladné hodnocení sráží chyby ve jménech a datech v doloženém rodokmenu.

30.06.2023 3 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Všechny Keplerovy knihy jsou o brutálních vraždách a jak série postupovala, stávala se pro mě až moc brutální a surová. Po Zrcadlovém muži jsem řekla, že dál s těmito dvěma šílenci pokračovat nebudu. Už mi to celé přišlo tak nesmyslné a jakoby pro kšeft napsané, že se mi doslova zprotivili. No.. Jsem zvědavá ženská prostě.. Rozhodně jsem udělala dobře, protože Pavouk mi smysl dával a celé je to tentokrát skvěle propracované a napínavé od začátku až dokonce.

20.06.2023 4 z 5


Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Tak to byla divočina. A to doslova. Děj i cele vyústění nepředvídatelné, ale bohužel i dost neuvěřitelné. Krimi postrádající jakékoliv propracování postav i celé zápletky. Tyto typy knih nemusím, ale vzhledem k tomu, že to byla záležitost jednoho večera, mě to naštěstí nestálo až tolik času, který raději trávím u kvalitnějšího čtiva.

21.05.2023 2 z 5


Na věky věků Na věky věků Ken Follett

To je taková nádhera. Opět jsem četla v každou možnou volnou chvíli. Nešlo jinak.
Tento volně navazující díl na Pilíře země, který se pro mě stal opět neodložitelným (alespoň ne na dlouho), je napsán tak poutavě a pro mě tak perfektním stylem jedinečného Kena Folleta.
Kniha vás přenese do dob středověku a doslova se stáváte její součástí. Barvitě a věrohodně popsaný děj a postavy. Caris, Merthin, Gwenda, Wulfrik, Ralph, Thomas, Godwyn a další... Jako bych je všechny poznala osobně.
Příběh plný zvratů a jednotlivých osudů. Vřele doporučuji.

17.05.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Silné téma, těžké a smutné čtení.. Ve spojení se skvělou autorkou sázka na jistotu. Ale.. celé mi při přijde takové prvoplanové, nedotažené.. Doufám, že mě AM další knihou zbaví podezření, že by mohla začít sypat z rukávu tzv. rychlokvašky.

08.05.2023 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Vzrušující a strhující životní příběh hollywoodské hvězdy, který je celý ve jménu lásky zahalen lží, přetvářkou a tajemstvím. I když jde o příběh fiktivní, působí velmi realisticky.

01.05.2023 4 z 5