lejla22 lejla22 komentáře u knih

☰ menu

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Nádherná knížka, která rychle vtáhne do děje. Těžké osudy dvou žen, o kterých rozhodli jiní a bohužel ti blízcí. Doporučuji

31.10.2019 5 z 5


Světlonoška Světlonoška Terezie Theimerová

Nádherná kniha. Ano, má i prvky romantické pohádky, ale vůbec mi to nevadilo. Díky ní jsem zase chvíli zpomalila a vzala si z příběhu to, co pro mě bylo důležité.

19.10.2019 5 z 5


Prostor pro duši Prostor pro duši Vlastina Svátková

Jen málo lidí se dokáže otevřít a ještě k tomu veřejně. Být srovnán a smířen s čímkoliv, co s tím přijde. I proto má autorka můj obdiv. Vypisuje se o svém životě a o situacích, které zažíváme i my a někdy bychom se z toho "picli", ale tak to je. Kniha je čtivá, je z ní cítit nadhled duše. Víc takovýchto otevřených lidí, kteří si na nic nehrajou, neukazujou nám svoji nasazenou masku a budeme postupně "tát". Doporučuji

05.06.2019 5 z 5


Slib - intimní příběh z války Slib - intimní příběh z války Audrey Magee

Kniha se čte rychle a už na první stránce vtáhne čtenáře do děje. ALE pohled z německé ŘÍŠE, kde jsou ti "VYVOLENÍ" a kde si válka žádá oběti, ale jen některých. Ta krutost, zlo, strach. O tom se čte hodně špatně a doufám, že tohle už nikdy nikdo nezažije.

19.04.2018


Leť, Iris, leť! Leť, Iris, leť! Gill Lewis

Moc hezká a čtivá kniha o dobrodružství a přátelství. Stojí za přečtení, ikdyž se jedná o dětskou knihu. Jen přemýšlím, jaký věk dítěte bych doporučila, protože jsou v knize minimálně 2 silné momenty, které malý čtenář nemusí ustát.

10.04.2018 5 z 5


Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Dobrodružný a napínavý příběh, který se rozjíždí hned od prvních stránek a udrží se tak až do konce. Ze začátku mi trochu překážely monology do diktafonu, protože přerušovaly napětí - vzápětí ale také začaly nabývat na tajemnu, takže jsem se jich nemohla dočkat. Navíc jako bonus si z knihy odnáším různá moudra, takže odteď, když budu v krizi, budu se dívat max 2 kroky před sebe :-)
Bohužel chyba byla, že jsem chvíli na to zkoukla film.

10.02.2018 5 z 5


Šarlotin anděl Šarlotin anděl Denisa Martincová

Tak jsem opět našla knihu, která mě dokázala "zpomalit" a vychutnávat každé slovo. Krásný a poutavý příběh o životě, lásce, přátelství, odpuštění i spousty dalšího. Za mě palec nahoru. :-)

01.02.2018 5 z 5


Človíček Tom Človíček Tom Barbara Constantine

Zvláštní, nádherná, miloučká.... Kraťoučké kapitoly a na konci je vám líto, že už je konec.

31.01.2018 4 z 5


Dr@hý příteli Dr@hý příteli Anne-Laure Bondoux

Příjemné počtení. Forma emailů mi vyhovuje. Styl zpráv těchto dvou neznámých lidí je úžasný a vzhledem k jejich situaci i humorný.

29.11.2017 4 z 5


Krámek s kouzly Krámek s kouzly James R. Doty

Moc hezká, čtivá knížka. Ego a mysl nad námi mají stále velkou moc.

29.11.2017 5 z 5


Všichni jsme utkáni z hvězd Všichni jsme utkáni z hvězd Rowan Coleman

Zajímavá knížka, která pohladí, ikdyž je o smutném tématu.

29.11.2017 4 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Co k tomu říct? Zvláštní, smutná, bláznivá. Spoustu míst je potřeba si domyslet. No - každému se v hlavě odehrává něco jiného a pere se s tím, jak mu síly dovolí.

29.11.2017 4 z 5


Měsíční údolí Měsíční údolí Melanie Gideon

Super. Skvěle napsaná kniha. Časová smyčka z osady navodí pohodu, klid a radost ze života. Tuto část jsem úplně nasávala. :-)

17.11.2017 5 z 5


Jít za hlasem svého srdce Jít za hlasem svého srdce Jan-Philipp Sendker

Moc pěkný příběh o lásce dvou lidí, kteří jsou šťastní a spokojení s tím, co mají. Není to klasická "slaďárna", ale příběh o hluboké, nesobecké lásce, o poslušnosti i sobectví ostatních.

17.11.2017 5 z 5


Z lásky k vám Z lásky k vám Amanda Prowse

Zajímavé a ... nepochopitelné. Nemyslím, že tajit takovouto situaci pomůže ochránit děti. Spíš ještě podpoří tyrana, kam až může zajít. Kate zřejmě čekala až narazí na samé dno. Dál už to nejde. Pak je čas vše vyřešit .... a ta pomsta je sladká a úlevná, aspoň v ten večer.

15.11.2017 4 z 5


Vůně jasmínu Vůně jasmínu Corina Bomann

Moc pěkná a čtivá kniha. Prolínání minulosti a současnosti příjemně a ladně navazuje, takže příběh nenarušuje. Žádný sladký románek, ale životní příběh s útrapami i špatným rozhodnutím. A kdo chce happiend, taky ho tam najde. Super kniha

06.11.2017 5 z 5


Náhle, sami Náhle, sami Isabelle Autissier

Měla jsem trochu čtenářskou krizi, když mi tato kniha přišla do ruky a ....... přečetla jsem ji jedním dechem. Popsat ji, abych neprozradila děj, je trochu oříšek.
Ztroskotání na ostrově, strach, úzkost a boj o přežití - to je něco, na co nejsme připraveni a co si dovedeme v dnešní době, kdy máme vše na dosah ruky, jen těžko představit.
A dále ... realita... emoce, myšlenky či výčitky. Bylo toto rozhodnutí opravdu to správné? Jak s tím žít? V tom se pozná SÍLA člověka.
Kniha je skvělá a za pár hodin přečtená. Doporučuji.

01.10.2017 5 z 5


Malíř vzpomínek Malíř vzpomínek Gwendolyn Womack

Tak tohle mě bavilo. Na začátku mi chvilku trvalo, než jsem zorientovala, ale pak vše začalo dávat smysl. Minulost, která zasahuje do budoucnosti. Lidé (duše), které se dříve znali a setkávájí se i v budoucnu, jen ještě nevědí, kdo je kdo. Taky někdy máte pocit, že toho dotyčného odněkud znáte? :-D

30.08.2017 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Nejsem žádná fanynka válečných knih, ale toto je úžasná kniha, která vtáhne do děje a je úplně cítit to napětí, úzkost, strach a zároveň se objeví i dobro a láska. Navíc mé oblíbené: kapitoly jsou popisovány různými osobami, takže jedna situace může mít různé pohledy (jako v životě :-) ). Doporučuji

28.08.2017 5 z 5


Čtyřicet pravidel lásky Čtyřicet pravidel lásky Elif Shafak

Tak tohle bylo něco. Super kniha. Žádná sladká romantika, ale duchovní čtení o životě a o vztazích. Zastav se - zklidni se - nikoho nesuď. Plusem je navíc to, že jednotlivé kapitoly popisují i ti, kteří se s dervišem potkali, takže zjistíme i jejich pohled na danou situaci. Vřele doporučuji.

18.08.2017 5 z 5