Leat Leat komentáře u knih

☰ menu

Sestřenky Sestřenky Andrzej Pilipiuk

Mě ten příběh tak neskutečně bavil. Já bych si přála další a další díly. Určitě příjemné překvapení a těším se, že si přečtu další autorovy knihy.

18.11.2022 5 z 5


Dobrodružství v džungli Dobrodružství v džungli Susannah Leigh

Kniha, která obsahuje málo textu, ale o to více rébusů a úkolů. Kniha děti zabaví na delší čas a určitě je někdy potrápí. Ale vše vyřeší velmi dobře zpracované řešení na konci knihy.

18.11.2022 5 z 5


Dobrodružství na hradě Dobrodružství na hradě Susannah Leigh

Nejedná se o klasickou knihu obsahující pouze text. Na každé stránce děti řeší nějaký úkol. Oceňuji, že jsou úkoly rozdílné. A na jedné stránce řešíte více věci, tím se děti zabaví na delší čas. Skvělé je i řešení na konci knihy, které je detailní a nenechá vás na holičkách. Pro mě to bylo příjemné překvapení.

18.11.2022 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Autorka nasadila ve svých předchozích knihách vysokou laťku ve stylu i příběhu a já jsem celou knihu čekala na šokující zvrat a děsivé tajemství, které se nedostavilo. Popis osob a prostředí je super. Knížka je čtivá, ale chybí tomu to tajemno. Snad příště. Určitě dám šanci i dalším knihám od autorky.

18.11.2022 3 z 5


Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

Anotace příběh vykresluje moc hezky, ale skutečný text hodně zaostává. V knize se objevují hluboká témata lov velryb, ztráta rodiny, samota, bloudění, hledání smyslu života. Ale ta témata nejsou dobře zpracovaná, vypointovaná. Text je chaosní a plytký. Mám pocit, že hodně současných dětských knih je vizuálně zajímavých, ale co se týká obsahu, tak značně pokulhávají. Zároveň se snaží řešit závažná témata, která jsou podle mě, dětem předkládána moc brzo a především je autoři neumějí zpracovat. Pro mě je knížka zklamáním.

18.11.2022 2 z 5


Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Autorčin styl je mi extrémně sympatický. Žasnu, jak umí vystihnout cítění, myšlení a chování postav - muž, žena či dítě. Ale u této knihy jsem se nenadchla ani jsem se nedokázala dojmout. Kniha rychle skončila a já jsem čekala mnohem víc.

20.07.2022 3 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Nejsem velký znalec světových ani českých detektivek. Nemám s čím moc srovnávat. Ale pro mě to bylo skvělé čtení. Autorka si dokázala získat mojí pozornost. Dobře popsala prostředí i jednotlivé postavy. Při čtení jsem zažila pár silných momentů - hnusu, údivu a překvapení. Vraždy byly decentní. Rozuzlení mi přišlo uvěřitelné. Ráda si přečtu další autorčiny knihy.

20.07.2022 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Jsem příjemně překvapená. Příběh je poměrně dobře strukturovaný. Postavy se vyvíjejí. Především oceňuji způsob jakým se postavy vypořádavájí s problémy a pocity (říkat pravdu, potlačit své ego, zdokonalovat se fyzicky, držet slovo, pomoct příteli). Myslím, že hlavně pro mladší čtenáře to bude obohacující a inspirující.

20.07.2022 4 z 5


Skauting Skauting Miloš Zapletal

Přemýšlím, že by děti měly navštěvovat skaut, tak jsem hledala knihy na toto téma. Můžu říct, že bych si přála zažít skauting ve formě, kterou zachycují autoři. Skauting jako filosofie dobrého a slušného života. Místo, kde Vás starší děti formují, vštěpují Vám trvalé, cenné hodnoty. Z příběhů vystupuje radost být skautem. Plus tam najdete praktické informace, jak se vyznat v mapě, jak ji číst,... Musím říct, že mě kniha navnadila, abych se víc zajímala o téma skautingu a přežití v přírodě.

28.06.2022 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Moje první knížka od autorky. Každá kapitola se věnuje jedné ženě, která vypráví svůj příběh. Je tu příběh manželky, matky, babičky, kamarádky, dcery, atd. Příběhy se prolínají, což bylo ze začátku fajn, protože se o postavách dozvídáme trochu víc. Ale s každým dalším příběhem mi to už přišlo méně reálné. Našroubované. Druhá věc je, že se v kapitolách střídají časové roviny. V jedné chvíli jste v přítomnosti, další odstavec v minulosti a já jsem se v tom občas ztrácela. Některé věci mi přišly nelogické (jak to bylo s těmi ztracenými penězy, až moc rozporuplné chování 14 holčiny). A za třetí ukončení knihy. Chápu, že život plyne dál, ale nějaký závěr jsem postrádala. Postrádala jsem ohraničení. Autorka má hodně nápadů a tak to tam seká, ale až moc. Zkusím ještě další knihu a uvidím.

19.05.2022 3 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Já jsem nadšená. Za mě nejlepší sci-fi, kterou jsem četla. Já oceňuji propracovanost knihy. Děj se posouvá prostřednictvím vyprávění různých postav (kapitán lodi, herečka, průmyslník, reportér,..) a zdrojů (výroční zpráva, zpráva z konference, novinové výstřižky,...). které posouvají příběh časově dopředu a zároveň nám osvětlují, kde se mloci vzali, co s nimi lidé dělali, jak je lidé postupem doby vnímali, jak mloci vypadali, co dokázali. Závěrečné kapitoly jsou věnovány válce s mloky. A ta je tíživá, znepokojující. Čapek byl skvělý pozorovatel a vypravěč.

13.05.2022 5 z 5


A pak se to stalo! A pak se to stalo! Ester Stará

Kniha o dětech, které nechtějí něco dělat- česat si vlasy, nosit boty, čistit zuby, atd. Já jsme se na knihu těšila, chtěla jsem pomocí těch příběhů, své děti přesvědčit, aby ty činnosti, u kterých se vzpouzí, dělaly. Ale příběhy jdou až moc do extrému a tím pádem jsou nepoužitelné. Ve smyslu, když si nebudeš česat vlasy, tak budeš mít na hlavě dům plný vší? To mé děti moc nepřesvědčilo :), protože to se asi nikdy nemůže stát, že? S dětmi jsme přečetli knihu jen jednou. Ani ilustrace nás moc nezaujali.

13.05.2022 2 z 5


Máme na vybranou Máme na vybranou Edith Eva Eger

Příběh ženy, která si prošla peklem a dokázala najít vůli žít dál. A nejen to, svým příběhem a volbou profese pomáhá dalším zraněným, ztraceným lidem.

13.05.2022 5 z 5


Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Nejsem milovník trillerů nebo detektivek, kde je moc mrtvých a kde jsou brutální vraždy. Tady se vražda stane, ale jde to. Detektivka pro ty, kteří nechtějí moc krve, vražd a brutalitu.

13.05.2022 4 z 5


Výpadek systémů Výpadek systémů Martha Wells

Přečetla jsem čtyři díly jako e-knihy. Knihy jsou pro mě útlé, daly by se klidně spojit do jedné nebo do dvou. Svět ve kterém se příběh odehrává není vůbec propracovaný. Hlavní postava robokata také ne. A vedlejší postavy tam jsou, jen aby se neřeklo. Plytké ve všech směrech.

13.05.2022 2 z 5


Mort Mort Terry Pratchett

Já jsem se trápila. Pratchetta jsem měla strašně ráda. Četla jsem ho před 15 lety a vím, že mě knihy bavily. Smála jsem se u nich. Ale Mort mě nebavil ani jsme se nesmála. Tak nevím, jestli to byla slabší kniha nebo se mi změnil vkus.

13.05.2022 3 z 5


Příběhy o prasátku Peppě 2 Příběhy o prasátku Peppě 2 Neville Astley

Koupila jsem knihy, protože děti měly období, kdy Pepu milovaly. Ale četly jsme jen párkrát. Příběh je mnohem lepší v hrané formě, v knižní ten vtip nevynikne.

25.02.2022 2 z 5


Krtek a televize Krtek a televize Hana Doskočilová

Klasika, která potěší. Používala jsem jako výchovný prostředek, který měl za úkol poukázat na nebezpečí, plynoucí ze sledování TV. A že venku se dají dělat mnohem zajímavější věci.

25.02.2022 5 z 5


Bob a Bobek v létajícím klobouku Bob a Bobek v létajícím klobouku Pavel Šrut

Knihu jsem si koupila a myslela jsem, si že si kupuju příběhy, které z nám z TV. Bob a Bobek bruslí, ve škole sportu, jak hraje na harmoniku, jak natírají, atd. Taková ta klasika, co potěší. Ale tyhle konkrétní příběhy nemám ráda. Pro mě nemají žádné sdělení, pointu. Vůbec nechápu o co tam jde. Čestla jsem s dětmi před cca 3 měsíci a nevybavím si ani jeden příběh. Kniha putovala dál a já si příště musím dát pozor, které příběhy kupuju.

25.02.2022 2 z 5


Papuchalk Petr Papuchalk Petr Petr Horáček

Jedna z nejlepších knih od Petra Horáčka. Výtvarným zpracováním i pointou.

25.02.2022 5 z 5