Leachim_ Leachim_ komentáře u knih

☰ menu

Před bouří Před bouří Zuzana Hartmanová

Prijde mi to jako zajimavy Cesky nabeh na Sandersonovskou strukturu sveta, rozhodne jsem zvedavy na dalsi dily, ktere ukazou zda se zatim nejednoznacny rozvoj postav dostane k uveritelnemu konci ci ne :)
Jsem moc rad, ze se nam tu zacina formovat pekna sestava mladych ceskych spisovatelek(Hartmanova, Strachotova, Snegonova), ktere vnasi prijemne svetlo do tuctovych napodobitelu Kulhanka.

03.01.2022 5 z 5


Meč Přísahy Meč Přísahy Brandon Sanderson

Zacina to byt uz prilis natahovane... Kdyby to bylo na pulce stran, nic by se nestalo. A to Sandersona , jako autora, opravdu respektuju.

13.03.2020 3 z 5


Legie plamenů Legie plamenů Anthony Ryan

Jako, uz u Lawrence mi to zkazilo cetbu, u Temneho Bratrstva to same! Proste tohle prolnuti fantasy s high-end modernim svetem tam nepatri a otravuje me to.

27.09.2019 2 z 5


Roj Roj Nick Webb

Po dlouhy dobe kniha co mi hodne zabrnkala na emoce. Tady ani nejde o pribeh jako o dialogy a psychologii mezi postavami.

12.01.2019 5 z 5


Dlouhý sprint s ozvěnou Dlouhý sprint s ozvěnou Miroslav Žamboch

Tak jako tohle me celkem dost nastvalo... ctu hodne zajimavej pribeh a v pulce knihy ende... zacnu teda cist 2 povidku a za par ministranecek konec a zbytek stranek je bibliografie a popis postav a realii ze sveta? Ne dekuji...

19.11.2018 2 z 5


Valkýry Valkýry Robert Fabian

Tak jo, tohle byla slusna jizda. Prvni novela byla pribehove trochu slabsi kafe, ale co se tyce barviteho popisu(uplne jsem se temi misty prochazel) tak to bylo hodne super. Hlasky se oproti Marinackemu vesmiru jeste trosicku zdrsnely, ale rozhodne k lepsimu. Diky za obohaceni slovniku kterym budu castovat sve kamarady :D Hodne se mi libila ta primocara realisticnost fungovani spolku.

Druha novela, jooo pane to byl uplne jinej narez... Tam byl jak skvelej pribeh, tak popis(clovek by si snad myslel, ze RF konzultoval s nejakym bezdakem), hlasky, kdyz uz si clovek myslel, ze akce nemuze byt vic, tak ho pribeh drapne za koule a vezme ho na takovou horskou drahu naboju, granatu, vybusnin a lesenarskych trubek, ze z toho 2 dny nespi blahem. Jen snad hrdina mohl trosku min krvacet, takhle se mi zda, ze ma vetsi spotrebu nez kolik limonady vyzahne 5 lety americky decko za den.

Za me kazdopadne cesta dobrym smerem, me osobne se uz prehrsel mimozemskych akci v Marinackem svete zajidalo, takze skvela zmena.

22.10.2018 5 z 5


Sektor osm Sektor osm Michael Atamanov

Precteno jednim dechem, musim rict ze bezva osvezeni. Kniha je napsana(prelozena) lidsky a jednoduse, presne jak se na herni svet slusi. Co mi trosku nesedelo bylo, jak Ruslanovi vsichni zrali prerod v genialniho stratega bez nejmensich pochyb. Stacilo mu k tomu trosku si nasypat fetackej popel na hlavu... Ale na ctivost to nema sebemensi vliv.

26.04.2018 5 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

kniha, ktera bori zavedene koncepty jasne zanrove urcenych knih s konkretni cilovou kategorii, je to nekolik zanru, ktere se vsechny odehravaji v postapo svete, ktery se tim vsim nenasilne prolina a pripomina neustale ze veci uz nebudou jako driv. nikdy. Postavy spolu funguji naprosto uveritelne a realisticky, prostredi by klidne sneslo vic popisu, ale na prvotinu super. Za me absolutne nejoblibenejsi postava Otec Felebius.

29.12.2017 5 z 5


Frost Frost Oskar Fuchs (p)

tenhle clovek cte kazdy rano u snidane velkou knihu megahustejch hlasek, chodi dopoledne do knihovny cist husty knihy od hustejch autoru a sbira husty namety s hustejma tematama... Tak husty, ze hustsi uz mi prijde jen Jupi sirup... Hlavni hrdina se co 5 metru zastavi aby z rukavu vytrousil hustodemonsky krutoprisnou uvahu a snaha zalibit se tak divakovi z toho uplne cisi.

25.12.2017 1 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tahle kniha je proste nejlepsi na svete. V kazdem veku preda vse co je treba.

25.12.2017 5 z 5


Bílá kněžka Bílá kněžka Trudi Canavan

Docetl jsem vsechny knihy za svuj zivot, krome 2, tato je jedna z nich.

25.12.2017 odpad!


Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Kdyby slo teto knize dat 6 hvezdicek, dal bych je hned. Musim rict, ze jsem knihu precetl za jeden vecer a nasledne jeste nekolikrat. Pro me opravdu perfektni prechod z zanru fantasy do zanru detektivek. Klasicke Koprivovske vtipy spojene s policejnim pozadim. Neumim to popsat, ale nedalo se proste prestat cist.

25.12.2017 5 z 5


Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Kniha urcujici smer psani ceske sceny na nekolik let dopredu.

25.12.2017 5 z 5