Lamička Lamička komentáře u knih

☰ menu

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Upřímně jsem od knížky čekala víc. Přišlo mi to jako šílená drbárna ve stylu Zoufalých manželek. Seriál jsem neviděla, tak možná proto mě to tak nenadchlo, ale hlavní postavy mi přišly sympatické. Takový průměrný román, nic víc nic míň.

24.04.2020 3 z 5


Zavržený Zavržený Becca Fitzpatrick

Naprosto dokonalá YA! Zhltnuto jedním dechem, tohle andělské téma mě úplně okouzlilo :) Příběh velice čtivý a zajímavé rozuzlení na konci. Snad seženu další díly, už teď se moc těším!

30.03.2020 5 z 5


Kat Kat Pavel Kohout

Skvělá povídka!

28.03.2020 5 z 5


Líná máma - Jak vychovat samostatné dítě Líná máma - Jak vychovat samostatné dítě Anna Bykova

Za mě super! Jednoznačně souhlasím s tím, že se rodiče v dnešní uspěchané době snaží všechno udělat rychle a co nejlépe pro sebe, to znamená, že spoustu věcí raději udělají za dítě než, aby ho to nechali udělat samotné. Počínaje jídlem a domácími úkoly konče. Ve všem za ně rozhodují a v mnoha případech jim koupí všechno, jen aby byl co nejdřív klid.
Proto i já chci být “líná máma” a chci ze svých dětí vvychovat samostatně uvažující bytosti, které se o sebe dokáží v životě postarat. Uvidíme jaký to bude mít úspěch :) Rozhodně doporučuji všem přečíst!

16.03.2020 5 z 5


Kamarádka pohádka Kamarádka pohádka Howard Hall

Moc pěkně napsané pohádky. I když jde o klasiku, tak ne vždy jsou pohádky napsané tak pěkně, ale tady tyhle jsou skvělé! Sama jsem na nich vyrůstala a teď je čtu svému 3 měsíčnímu synovi a moc se mu to líbí i když je ještě malinký :)

10.11.2019 5 z 5


Vaříme pro kojence a batolata Vaříme pro kojence a batolata Olga Mengerová

Na knížku jsem narazila náhodou za pár kaček a jsem z ní nadšená! Výborně popsané co, jak a kdy začít dávat. Pro mě jako prvorodičku k nezaplacení! Spousta receptů i pro větší děti a pěkně popsané. Doporučuji všem maminkám!

10.11.2019 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Pecka! Zpočátku prvotřídní detektivka, napínavé vyšetřování, thriller jak má být. Musím říct, že pan King je pro mě opravdu pán s velkým P a smekám, dokáže napsat snad cokoliv. Trošku toho nadpřirozena tomu dodalo tu správnou kingovskou šťavu a konec knížky jsem už nezvládala číst večer, protože jsem se fakt bála, takže doporučuji radši přes den ;)

04.11.2019 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Nemám slov! King mi zase jednou dokázal, že i u knihy se člověk dokáže opravdu bát. Není to ani tak tím, jak to popisuje, ale člověka děsí jeho vlastní představivost a o to je to horší. Prostě víte, co přijde a co je nevyhnutelné a mrtvý je někdy lepší! Klobouk dolů! Perfekně napsaná kniha a výborný nápad s indiánským pohřebištěm, za mě jedna z nejlepších “kingovek”.

15.04.2019 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Pecka! Skvěle napsaná, zajímavá a velmi čtivá. Zpočátku jsem si říkala ach, další knížka s ohraným příběhem aneb za vším hledej manžela, ale od druhé třetiny jsem ji doslova zhltla a doporučuji přečíst, stojí to za to!

10.02.2016 5 z 5


Úspěšná smolařka Úspěšná smolařka Meg Cabot

Pohodová oddychovka, přesně jak už tady bylo zmíněno, člověk u téhle knížky nemusí přemýšlet a to je někdy fajn :) Lizzie mě ze začátku strašně rozčilovala, ale celkově se mi knížka líbila a příběh byl pěkný.

19.08.2015 3 z 5


Doba jedová Doba jedová Anna Strunecká

Úžasné dílo plné zajímavostí a kruté pravdy! Konečně máme možnost si otevřeně přečíst o tak otřesných věcech, které se (bohužel) v dnešní době dějí. Tuhle knížku by si měli přečíst úplně všichni a to do jednoho. Člověk si uvědomí, jaké otřesné věci do sebe cpe a to povětšinou zcela dobrovolně a nevědomky. Jsem hrozně vděčná za to, že taková kniha u nás vyšla, už bylo na čase!

02.06.2013 5 z 5


Farmakobotanika - semenné rostliny Farmakobotanika - semenné rostliny Luděk Jahodář

Pěkně napsaná a velice přehledná, doplněná nádhernými fotkami rostlin. Vhodná nejen pro studenty farmacie, ale i pro ostatní z řady nadšených zájemců o kytičky :)

01.06.2013 5 z 5


Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Miluji ruské romány a tenhle se řadí k jedním z nejlepších, které jsem kdy četla. Skvěle propracovaná psychologie postav i atmosféra románu, která vás vtáhne do děje. Rozhodně doporučuji přečíst.

01.06.2013 5 z 5


Žhavý led Žhavý led Nora Roberts

Nenáročné čtení, skvělé na odpočinek.

01.06.2013 4 z 5


Mozek Mozek Robin Cook

Velice vydařený román, mám ráda příběhy z nemocničního prostředí a tenhle se opravdu povedl!

01.06.2013 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

I když tato kniha ani zdaleka nedosahuje kvalit jiných děl S. Kinga, musím říct, že se mi líbila. Přesto, že se kniha velice liší od ostatních typických Kingovek, je svým způsobem stejně hororová jako ty ostatní, jen trošku jinak. Ze začátku mě kniha docela zklamala, ale o to víc mě překvapil celý závěr příběhu! Mám ráda příběhy s neočekávanými konci, kdy člověk sedí doslova s otevřenou pusou a hltá jedno slovo za druhý, a tohle byl přesně jeden z nich.

01.06.2013 4 z 5


Nemilovaní Nemilovaní John Saul

Autora jsem si velice oblíbila již po přečtení knihy Utrpení neviňátek a musím říct, že toto dílo mé sympatie jedině prohloubilo. velice hezky napsaná kniha s ponurou a temnou atmosférou, která dokresluje příběh o rodinné tragédii. Horor jak má být. Rozhodně stojí za přečtení! :)

01.06.2013 5 z 5


Viry pro 21. století Viry pro 21. století Jan Konvalinka

Naučná, vtipná a myslím, že i velice vhodná pro laiky, kteří se chtějí dozvědět něco nového a tento obor je zajímá. Super!

01.06.2013 5 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Pro mě tato knížka byla opravdovým utrpením. Prokousala jsem se jí v rámci povinné četby, ale už nikdy více!

28.01.2012 1 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Všemi velice vychvalovaná kniha, ale mi autorův humor prostě nesedl....

28.01.2012 2 z 5