lalikpepa lalikpepa komentáře u knih

☰ menu

Děti krve a kostí Děti krve a kostí Tomi Adeyemi

Za mě to bylo hodně oddychové čtení. Nijak mě to nepohltilo, ke konci to bylo zdlouhavé a natahované. Je to psané (pro mne) opravdu zvláštně - v ich formě a ještě se střídá pohled více postav mezi sebou. No nevím. Příběhově jsou DKAK dobré, má to zajímavé téma i děj...magie, exotika, putování za záchranou světa...zábavné ale zapomenutelné.

27.01.2019 3 z 5


Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Tak tohle bylo hodně dobré! Ani nevím proč, na knihu jsem si dlouhou dobu dělala zálusk, ale přečetla jsem ji až teď. Z anotace jsem si říkala, že půjde o napínavou detektivku a ono to bylo nakonec úplně jinak! O to lepší překvapení to bylo! Celý příběh mě moc bavil a nečekané zvraty ho posunovali skvěle dál. Fakt jsem si knížku moc užila a už se chystám na další od stejné autorky. Napětí, tajemno, sex, zrada..:) Za mě překvapení roku.

20.12.2018 5 z 5


Vášnivý lhář Vášnivý lhář Christina Lauren

No tak fajné to bylo:) tak akorát sexu a erotiky, příběh za mne slabší, ale nevadilo mi to. Odstíny šedi se můžou jít bodnout. Tohle je o tolik lepší!!! Bavila jsem se.

17.10.2018 5 z 5


Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Tak tohle mě ze začátku vůbec nebavilo. Bridget zestárla a tak i starosti a situace, které řeší se výrazně proměnily. Neměla jsem zpočátku l textu noc blízko a napoprvé jsem knihu odložila. Vrátila jsem se k ní asi po dvou dnech a kupodivu ji dočetla za odpoledne. U příhody s botoxem jsem se od srdce smála jako u předešlých dílu. Přeci jen je tahle poslední knížka o něco slabší a za mne jí něco chybí. I přesto to bylo příjemné čtení na pohodu. Pokud chcete něco nekomplikovaného a lehkého, máte Bridget rádi, tak doporučuji.

17.10.2018 4 z 5


Rozpravy o józe Rozpravy o józe Jiří Mazánek

Jeden z mnoha českých překladů Patandžaliho Jógasúter s komentářem a vysvětlením. Zcela splnilo mé očekávaní a budu se ke knize vracet. Pro zájemce o jógu a jógovou filozofii je tato kniha jedna z must have. Knižní jógová klasika a absolutní základ, na kterém pam dál stavět.

17.10.2018 5 z 5


Učebnice sebelásky Učebnice sebelásky Lucie Kolaříková

Knihu jsem četla dlouho, nemohla jsem se začíst. Je to dost často náročné a ne vždy dobře uchopitelné. Některé pasáže se zase četly samy. Takže můj výsledný dojem je rozporuplný. Je to skutečně psané jako učebnice, takže po praktické stránce je to super, jsou tam konkrétní cvičení a návody, což velmi oceňuji, neboť některé knihy pro ženy obsahují jen abstraktní popisy, ale neříkají, jak konkrétně pracovat sama se sebou. Tato kniha toto má. Na druhou stranu, se to nečte úplně dobře, občas jsem byla ztracená v kapitolách a odstavcích. Knihu bych doporučila k přečtení všem ženám bez ohledu na to, jak sebevědomé jsou či nejsou:)

30.11.2017 3 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Mé první setkání s Harrym Dírákem díky Knižní výzvě. Nic jiného jsem dosud od Nosbeho nepřečetla, takže nemohu srovnávat s ohledem na předchozí knihy, každopádně za mne velmi dobrá detektivka. Dírák je sice alkoholik, ale veskrze sympaťák, děj fičí jako namydlený blesk, jen občas jsou některé pasáže jakoby navíc a nemusely by v příběhu nutně být. Podle nadšených ohlasů jsem čekala asi nějakého krutopřísného psychopatického padoucha, Kavalír byl spíš vypočítavý než vyšinutý:) Tak uvidíme, co Sněhulák, na kterého se teď chystám. Jinak napětí pří čtení by se dalo od poloviny knihy krájet. Doporučuji.

04.11.2017 4 z 5


Rozloučení s maminkou aneb pochopení Rozloučení s maminkou aneb pochopení Zdenka Blechová

Úžasná kniha. Spoustu situací se mnou rezonovalo, jako bych viděla samu sebe. Moc děkuji a doporučuji všem dcerám, které nějakým způsobem řeší a zpracovávají si vztah s matkou. Velmi, velmi silná kniha.

04.11.2017 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Bylo to napínavé, četlo se to dobře. Střídání postav mi občas vadilo, ale s tím mám obecně problém u všech knih. Emma mě vyloženě štvala, Jane mi nebyla nijak blízká. Vlastně ani jedna z postav nebyla kdoví jak sympatická, ale přikládám to záměru a atmosféře knihy. Konec vyšel trochu do ztracena, čekala jsem větší pecku. I tak, pohodové čtení. Za mě dobré:)

13.10.2017 4 z 5


Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Kniha pro mě byla velmi příjemným překvapením. Je psána občas hodně filozoficky a fantaskně, což je zajímavé, ale někdy ne úplně srozumitelné. Knihu jsem četla až po několikátém shlédnutí filmu Pokojný Bojovník a osobním setkání s Danem Millmanem na přednášce, takže jsem už dopředu tušila, co chce autor předat a četbu mi to podle mě hodně ulehčilo. Kniha je krásná, pro hodně lidí je to takový velmi něžný způsob, jak se zamyslet nad vlastním životem a možná i návod jak, v něm udělat nějaké změny.

'Moudrost není ve vědění, ale v konání.'

26.09.2017 5 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Poslední díl měsíčních kronik byl výzva hlavně díky velkému počtu stran! Snad více jich mělo už jen TO od Kinga a Terror (který jsem kvůli tomu nedočetla) :D
Nicméně, zklamána jsem nebyla! Občas jsem sice některé popisné pasáže přeskakovala, více mě zajímal děj než to, jaké jsou v paláci chodby apod, ale dojem to nijak nepokazilo. Winter a její příběh se mi líbil, ale celkově stále nejvíce tíhnu ke Scarlet a Vlkovi:) Hezky to do sebe všechno pozapadalo.
Už dlouho mě nějaká fantasy série takhle nechytla nebavila (naposledy Labyrint), takže za sebe - doporučuji;)

20.09.2017 5 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Přečteno, ale ehm..nějak mě nebavila hlavní linka Cress. Pořád u mě vede linka Scarlet a Vlka a pak za nimi v závěsu Cinder. Čtení super, zvraty, napětí, závěr, všechno v pohodě, ale začíná to být neskutečně zdlouhavé...

13.09.2017 4 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Tak tohle bylo skvělé! Ze začátku jsem byla zklamaná, že kniha nenavazuje hned na příběh Cinder, ale rozvíjí úplně nový, ale po první kapitole už bylo vše jinak:) Na futuristický svět jsem si už zvykla, i na hlavní postavy a tentokrát jsem jim fandila od začátku až do konce;) Začínám mít Měsíční kroniky čím dál víc pod kůží.

13.09.2017


Cinder Cinder Marissa Meyer

Ze začátku mě to moc nebavilo, nějak jsem se nemohl začíst. I k hlavní hrdince jsem si hledala cestu těžko. Zhruba od poloviny se ale příběh začal slušně rozvíjet, přijela Levana a nejednou tam bylo i napětí, manipulace, zvraty a děj utíkal neuvěřitelně rychle s každou stránkou. Ten námět ve výsledku je super a jsem hodně zvědavá, jak to bude všechno pokračovat.
Takže nakonec fajn čtení.

05.09.2017 4 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Dobré! Napínavé až do konce, jen možná závěr za mne trochu moc překombinovaný. Každopádně ale otevírá spoustu možností do dalšího pokračování. Některé části ve mě vyvolávali dost silné emoce -
znechucení, hněv - podobně jako u prvního Larssona. Ale to není špatně, je to silný příběh. Se Servazem se ráda zase někdy na stránkách potkám. Za mě z triologie nejlepší první díl.

30.08.2017 5 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Druhý díl trioologie s detektivem Servazem se četl příjemně. Opět stejně jako v prvním díle byly kapitoly psány tak, aby skončili v nejvíce napínavých okamžicích, takže čtenář chce číst dál a dál. Kniha mě bavila, vtáhla mě do děje, ale ten náboj a pochmurnost prvního dílu tohle nemělo. Děj byl opět spletitý a nebylo jasné kdo je pachatelem. Některé dějové linky mě moc nebavily (politik, soukromý detektiv), ale nakonec to vlastně všechno bylo podstatné. Trochu mi to ze začátku připomínalo Purpurové řeky - univerzitní prostředí, všichni všechny znají...Rozuzlení dobré, hlavně celkové vyústění, mě dostalo. Za mne o něco slabší než první díl, ale i tak parádně napínavá detektivka. Jsem zvědavá na poslední díl.

26.07.2017 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Knihu jsem četla v rámci Čtenářské výzvy a musím říct, že také moc nechápu výbuchy smíchu. Občas jsem se zasmála, to ano, ale po cca 50 stránkách se situace a humor začne opakovat. Četlo se to dobře, ale nějak moc nevím, co bych si z knihy vzala. Hlavní hrdinka mi nebyla blízká, nejvíc ze všeho mě (paradoxně, s ohledem na hlavní představitelku) bavila Deniska (chození v brnění po hradu! To je přece boží:). Nejspíš jsem čekala nějaké vyústění děje, ale on je to spíš jen výčet situací, které ve výsledku nemají konec. Znovu jsem si potvrdila, že české oblíbené tituly asi nebudou nic pro mne.

13.07.2017


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

No tak já nevím...prostě se mi to nelíbilo od začátku do konce. Čte se to dobře, o tom žádná, ale celkově mě to nijak nenadchlo. Začátek sahající do socialismu mě vyloženě rozčiloval, tohoto tématu už je tady tolik, že mi prostě leze na nervy. Nemá to vlastně žádnou pevnou dějovou linku a ani konec. Jak to neuceleně začne, tak to i skončí. Kniha která za mne nenadchne, neurazí a člověk na ní vlastně hned zapomene.

19.06.2017 2 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Začínám si ten žánr young adult vážně užívat:) Prostě se mi to líbilo, ač je to předvídatelné, je to milé a hezky se to čte. Hnedka se vrhám na další díl:)

16.05.2017 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Tenhle typ knih mě moc neláká, ale díky Knižní výzvě si mě kniha nějak našla. A jsem ráda, protože je to výborné čtení. Mírně znepokojivé, zneklidňující, ale výborné. Styl, jaký se odvíjí od první kapitoly děj, jsem ještě u žádné knihy nezažila a vlastně nevím jestli se mi líbil. Po nějakém čase jsem si ale zvykla. Každopádně se to četlo dobře, až na neustálé popisy a vysvětlování všech možných procesů, technických postupů apod. Ke konci jsem už celé odstavce popisů přeskakovala, jen abych se konečně dozvěděla jak to dopadne. S ohledem na to, by Silo mohlo být kratší o nějakých 200 stran.
Co ale musím na závěr dodat, je to, že jsem u některých kapitol skoro nedýchala. Byla jsem napnutá jak struna.
Vážně výborná věc. Doporučuji i přes velký počet stran. Co nejdříve se vrhnu na další díl.

12.05.2017 4 z 5