lakyh lakyh komentáře u knih

☰ menu

Válkotvůrci Válkotvůrci František Kotleta (p)

Fajn příběhy, poklonu si zaslouží každý, kdo má takovou fantazii, navíc když jí dokáže zasadit do reálného života a přidat jen trochu scifi, ne zcela nereálné možnosti a myšlenky. Co mě však dostalo nejvíc je předpověď války na Ukrajině, což byl sice jen úryvek z jiné knížky Spad, ale zrovna teď je to přesně aktuální a naprosto přesné až to vyráží dech.

27.04.2022 5 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Řekl bych že to bylo o něco málo méně napínavé a zajímavé než všechny předchozí knihy, ale i tak to samozřejmě jako vždy bylo skvělé.

23.04.2021 4 z 5


Nymfomanky Nymfomanky Lenka Teremová

Podle názvu jsem čekal trochu víc, ale jinak to byl fajn odpočinek, knížku jsem přečetl rychle a na styl autorky jsem zvyklý z jiných knížek a jsem s ním naprosto friendly i proto jsem si vzal do ruky i tuto knihu a hodnotím kladně. Myšlenka zajímavá a na toto téma by se daly napsat stovky knih s různými příběhy, závěry a výsledky.

27.09.2020 3 z 5


Buzz Buzz Anders de la Motte

to přečtení Game jsem četl druhý díl spíše jen proto, že jsem si koupil rovnou celou trilogii, a začátek možná první třetina knihy byla taková mdlá, nezajímavá, postupně se to ale začalo více a více rozvíjet až jsem byl na konci rád, že jsem si Buzz přečetl a nakonec mohu hodnotit velmi pozitivně, příběh byl hodně propletený navzájem a zápletky a úniky z těch situací byly skvělé a hlavně mě fascinovalo to popsání zákoutí a možná skutečných možností jak funguje internet a ovlivňování společenských názorů, maskování některých informací atd... to mi na tom přišlo to co mě nejvíc bavilo. Možná bych dal i pět hvězd, ale na druhou stranu jsou lepší knihy od začátku do konce

03.09.2020 4 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Z konce jsem byl mírně rozladěn, nebyl tak skvělý jako celá knížka, nebylo to přímo wow, ale určitě zajímavé a nečekané (trochu jsem to srovnával s konci knih D. Browna nebo L.Keplera a ty byly prostě vždy lepší, více překvapivé a nečekané). Průběh celé knížky chybu ale neměl a bylo přímo nutné číst další a další stránky. Celkově skvělá knížka, naprosto výborně čtivá a napínavá. Místy velmi temné odhalení lidských duší, myšlení, zvrácenosti lidské duše, ale zároveň i trochu pochopení proč se tak děje. Místy z toho nebylo dobře a člověk měl husí kůži, doufám, že v realitě se toto neděje a je to jen v knížce, ale bohužel tuším, že to tak úplně pravda nebude, což je fakt špatné.

20.08.2020 5 z 5


Nebezpečné hry Nebezpečné hry Lenka Teremová

Wow, kniha mě naprosto nadchla přestože jsem od ní čekal úplně něco jiného. Očekával jsem hodně BDSM tematiky, spousta akcí, lekcí, protkané příběhem. Z tohoto tématu tam prakticky s jedinou výjimkou nic nebylo a dokonce tam nebylo ani moc erotiky a sexu. Překvapil mě a oceňuji ten příběh, který byl skvělý a naprosto skvělé byly popisy těch pocitů, jako kdyby to autorka řekla přímo za mě, naprosto realistické myšlenky, věty a komentáře...Přesně to vystihla, ví o čem mluví, respektive píše :-) Byla to první knížka od této autorky a můj obdiv k ní okamžitě stoupnul na maximální míru, potvrdil jsem si tím informace o ní, že má vystudovanou psychologii a její postoj k tématu BDSM má hluboké a širší souvislosti a bere to téma velmi komplexně.

24.06.2020 5 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Pecka! Ani jsem nečekal, že se někomu na toto téma podaří sepsat tak vynikající příběh, naprosto realistický, s detailním popisem změny lidského chování a změn v hodnotách lidí. Knížka měla velký spád, byla plná reálných nečekaných událostí, které vždy nekončili šťastně. Nejvíc ale oceňuji to, že se rychle střídali kapitoly z pohledu jednotlivých hlavních postav, to jak je vidí ostatní a pak co měli tito lidé za pocity a za úmysly skutečně... Velké poučení o chování lidí v krizové situaci, selhání systému a to, že by se člověk měl především spoléhat výhradně na sebe a být připravený...

24.06.2020 5 z 5


Harry Potter a väzeň z Azkabanu Harry Potter a väzeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

netřeba hodnotit samostatně a jinak než předchozí díly, pořád si drží perfektní napínavou linii od začátku až do konce

29.01.2020 5 z 5


Zlatý poklad Zlatý poklad Vladimír Pikora

opravdu úžasným způsobem, opravdu pohádkově i pro malé děti vysvětleny nejdůležitější pojmy z oblasti financí, i složité věci se dají vysvětlit jednoduše zábavnou a pohádkovou formou, bravo! i pro mě osobně přinesla kniha mnoho inspirací

29.01.2020 5 z 5


Velké problémy v malém Vietnamu Velké problémy v malém Vietnamu František Kotleta (p)

o malinko méně zajímavé než Příliš dlouhá SW party, ale pořád je to ten skvělý styl s humorem, sexem a magií popsaný tak reálně a na skutečných místech v Praze, že prostě žasnu. Skvělý relax, protože čtivost je skutečně extrémní a tentokrát delší příběh než v prvním případě.

31.12.2019 4 z 5


Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Moje první setkání se spisovatelem Kotletou a musím říct, že jsem nic moc nečekal, jen jsem si chtěl přečíst nějakou oddechovku s nádechem erotiky a sexu a stokrát to předčilo moje očekávání, nečekal jsem že je tu tak skvělý spisovatel a já o něm dosud neslyšel a nic od něj nečetl. Naprosto perfektně napsané, extrémně čtivé, děj napínavý a zajímavý a originální od začátku do konce a skvěle popsané erotické scény, velmi realistické se správně volenými slovy...naprosto jasných 5 hvězd a stejně tak jasné, že to nebude jediná kniha kterou si od Kotlety přečtu...

31.12.2019 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

skvěle čtivé, za pouhý týden je pro mě rekord :-)

14.12.2019 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

V jednoduchosti je krása, naprosto jednoduchý velmi krátký příběh, který ale může být velmi inspirativní i v dnešní době, navíc je v něm spousta pravdy ohledně fungování krajiny jako celku, a dneska si to málokdo uvědomuje.

09.11.2019 5 z 5


Prach Prach Hugh Howey

Dokončení trilogie skvosné myšlenky, až děsivě možné. Naprosto perfektní příběh, nikde nebyl přitažený za vlasy, vše bylo perfektně promyšlené, dobře popsané a vysvětlené, zapadalo to do sebe. Výborně čtivé, velmi rychle to utíkalo a stránky jsem hltal jednu za druhou, ani nebylo nutné to oddělovat jednotlivými kapitolami, vždycky jsem stejně skončil se čtením až minimálně o stránku dál... Mimo jiné se jasně v knize ukazuje, že lidé jsou naprosto výjimeční, nevypočitatelní, vytrvalí, zvídaví a odvážní tvorové, kteří se nedají zaškatulkovat a přesně popsat a že jsou také snadno ovladatelní, manipulovatelní, naivní a schopni projevovat se na snadno na primitivní pudové a nelogické úrovni.

09.11.2019 5 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Skvělé! Nádherný relax, návrat do mých mladších let k začátkům her, nicméně toto sahá ještě o min. jednu generaci víc do počátků, ale přesto si něco z toho pamatuji i já a prožíval jsem to podobně, bylo mi to velice blízké. Skvěle vymyšlený svět v budoucnu, závislost na virutálním světě, který je dokonalý a nabízí libovolné možnosti, nicméně realita je velmi krutá, ukazuje to zničenou civilizaci a to, že ani internet a virtuální svět není nezávislý, někomu patří, někdo v něm má větší pravomoci atd... Výborné napětí, spád, hádanky...super!

28.10.2019 5 z 5


Mrtvý klíč Mrtvý klíč D. M. Pulley

Nemohu dát 4 hvězdy i když byla knížka určitě dobrá, ale mě se nedařilo příliš dobře orientovat v těch dvou časových rovinách, v nichž byly i navíc velmi podobná jména hlavní hrdniky, celkově tam bylo mnoho jmen a ve výsledku to rozuzlení a tajemství s klíči bylo tak nějak nejasné, že jsem to nezvládl vstřebat a nevím jak to bylo, pro mě malinko tedy chaos, ale možná spíš můj problém, takže by tomu sedělo hodnocení asi spíš za 4 hvězdy, ale já si to prostě nezvládl užít a vstřebat.

28.10.2019 3 z 5


Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

Veliké zklamání, očekávání velké díky úžasným komentářům na knížce, značce bestselleru a zajímavému obalu. Obrovská nuda, psáno divným stylem, příliš mnoho popisných pasáží navíc mimo děj, minimum akce i přímé řeči, prakticky žádné překvapení. To nejočekávanější se stalo v půlce knížky během jedné stránky a bylo po všem. Posledních 20 stránek už jsem ani nedočel, protože tam nemohl být zase žádný děj ani už nebylo potřeba cokoli dovysvětlit a rozuzlit. Za mě zklamání, toto téma by se dalo hodně promyslet a propracovat a knížka by to mohla být opravdu zajímavá, ale musel by ji napsat asi někdo jiný.

28.10.2019 1 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

opět velmi napínavé. Jak jde o knihy s Jurkem, tak je to místy i dost strašidelné a ledově brutální. Ovšem v této knize toho Jurek zjistil a vystopoval příliš mnoho na mnoha místech a o mnoha lidech najednou aniž by to bylo blíže vysvětleno jak to dokázal, měl až trochu moc zázračné schopnosti bez většího detailu. Konečně došlo k ukončení tohoto velmi dlouhého příběhu, který v celkovém pojetí je geniální. Otevřený konec si opět spisovatel nechal, aby se na to dalo navázat případnou další knihou...

15.09.2019 5 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

super jako vždy, příběh vymyšlený perfektně a do poslední chvíle skrytý motiv udrželo napětí po celou dobu, tento díl lze číst prakticky samostatně bez návaznosti na Joonu Linu

15.09.2019 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Skvělé! Konečně jsem si zase početl něco co mělo výborně rozpracovanou zajímavou myšlenku, která neměla zásadnější trhliny i když je to jen vymyšlené, přesto to může někdy být realitou nebo v podobném smyslu. Nebylo nouze o překvapení a převraty, napínavé celou dobu. Doufám že i další 2 knížky si zachovají originalitu, myšlenku a celkový skvělý dojem.

16.05.2018 5 z 5