Laime Laime komentáře u knih

☰ menu

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moje první kniha tohoto léta, přečtená za dva večery. Výborná oddychovka, skvěle napsaná, uvěřitelná, ze života, pobavila mne. Ideální čtení na dovolenou.
O poznání lepší než Okamžiky štěstí. Potěšilo by mne, kdyby v závěru... no to by byl spojler, tak nic :-)

01.07.2018 5 z 5


Zlaté náměstí Zlaté náměstí Cathy Kelly

Odkládám na neurčito asi po 100 přečtených stránkách. Snažila jsem se začíst doma, ve vlaku, na pláži, nic... Pro mne je to jedna z těch knih, které toho chtějí "tolik říct", ale ve finále se vše rozmělní nekonečným tlacháním o ničem. Unavilo mne to dříve, než se osudy hrdinek stihly nějak proplést (což předpokládám). Averze z nedostatku soudnosti nastoupila hned na první stránce, kdy se hrdinka po 70 letech vrací na svůj kontinent do rodného města a je tááák ráda, kolik se tam toho změnilo. WTF :-)))

12.06.2018 1 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Nemohla jsem se začíst, ani za nic. Takto dlouho rozečtenou knihu (8 měsíců) jsem asi nikdy neměla. Příběh Veroniky jsem četla jako první. Příběh Jáchyma mne chytil více. Po přečtení mám dojem z knihy mnohem lepší než v průběhu a než jsem celkově očekávala. Takový je život. Jako v knize. Možná zkusím něco dalšího.

11.02.2018 4 z 5


Prostřeno bez servítků Prostřeno bez servítků Zdeněk Pohlreich

Knihu jsem dostala. Nejvíce ve mě utkvěla hláška, že člověk, který si koupí takovouto knihu s recepty podle ní nechce vařit (což potvrzuji, že nejde), ale vlastně ho jen zajímá, jak to přibližně dělá ten slavný borec kuchař. Tak to fakt ne, Šéfe!

22.11.2017 1 z 5


Dokonalá harmonie Dokonalá harmonie Barbara Wood

Hodnocení píšu s velkým časovým odstupem od přečtení i proto, že po knize s takto laciným názvem jsem sáhla víceméně náhodou. Přesto jsem se ke ní vracela mnohokrát ve svých myšlenkách, inspirovala mne prostudovat pečlivěji feng shui a tím přispěla k harmonizaci nově budovaného domova. Hezký příběh, dobře napsaný, zajímavé reálie..

08.11.2017 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Peklo na zemi po tři generace. Nemohla jsem se celou dobu zbavit projekce postav do mé prababičky, babičky a mámy, které generačně odpovídají postavám a na které už mám bohužel jen vzpomínky. Vyprávění není nijak dramatické nebo strhující, vše tak nějak plyne, a když se zpětně zamýšlím nad stylem autorky, tak po tom, co jsem v poslední době přečetla musím říct, že právě toto bylo skvělé. Protože čtenář může naplno vnímat osudy hrdinů a ne se zabývat zvláštnostmi autora.

08.11.2017 5 z 5


Kavárnička v Kábulu Kavárnička v Kábulu Deborah Rodriguez

Krásná, čtivá a dle mého docela reálná kniha o životě cizinců i místních v současném Kábulu. Taky jsem měla obavy, jestli je vhodná "na dovolenou", ale byla jsem nadšena. Mám ráda knihy, které jsou protkány životní realitou z různých časů nebo koutů světa, tuhle nechci tedy zažít blíže ani náhodou.

16.08.2017 4 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Docela by mne po přečtení některých komentářů zajímalo, jakým způsobem Nesbo vkládá podprahovou reklamu mezi řádky, měla jsem taky po přečtení nutkavou potřebu vrhnout se na Harryho pěkně znovu od začátku, tak jak psal jednotlivé díly za sebou. Ani tentokrát mne rozhodně nezklamal, a po přečtení žízně mám hlad na nějaký další kousek.

19.07.2017 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knihu jsem dočetla až do konce, kde autorka široce děkuje svému prodejnímu týmu a spol. Velmi s ní souhlasím, oni si to jistě zaslouží, protože pokud je kniha bestsellerem, tak především díky nim! Vracet se k ní nebudu, dojmů moc nezbylo a emoce v podstatě žádné, hrdinové si mne nezískali. Přesto musím přiznat, že jsem tu instantní komerci docela rychle zhltla, na pláži nebo ve vlaku jistě neurazí.

19.07.2017 3 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Ne. Byl to pro mne po nedočtených Bábovkách druhý neúspěšný pokus, není to můj šálek čaje. Styl autorky mi nesedí, mám z toho pocit, jakoby se mi cizí ženská, se kterou se vlastně ani nechci znát, snažila neúnavně namluvit, že je moje kámoška. Původně jsem ji chtěla přibalit k moři, ale budu muset sáhnout po něčem jiném.

... dodatek... při psaní komentáře jsem si říkala, že možná ještě vyměknu a do třetice budu zvědavá na další nekonečnou "zajímavost všedního dne" o vejci (v Bábovkách kradená kolečka z chlebíčků, tady už se trochu přitvrdilo s původem... ) a ejhle, na FB na mě včera vybafla story o dalším vajíčku. No sláva, mám to za sebou, já už ten marketing nějak přeperu:-)

17.07.2017 1 z 5


Pod Jižním křížem Pod Jižním křížem Barbara Bickmore

Krásná kniha, přečtena jedním dechem. Romantické osudy hrdinů neurazily a historické pozadí a souvislosti příběhů mne vyloženě nadchly. Mám chuť si přečíst něco dalšího o osídlování Austrálie.

17.07.2017 5 z 5