LadyKet LadyKet komentáře u knih

☰ menu

Od hlouposti k šílenství. Zprávy o tekuté společnosti Od hlouposti k šílenství. Zprávy o tekuté společnosti Umberto Eco

Skvělé, co víc napsat.

07.11.2018 5 z 5


Lži Lockeho Lamory Lži Lockeho Lamory Scott Lynch

Začátek mě úplně nechytl, ale pozdě se to celkem rozjelo.

07.11.2018 4 z 5


Před-svědčování. Revoluční způsob, jak ovlivnit a přesvědčit Před-svědčování. Revoluční způsob, jak ovlivnit a přesvědčit Robert B. Cialdini

Zajímavé čtení. Některé věci se rozhodně dají využít/použít (samozřejmě v dobrém). A zajímavé se dozvědět, jak někdy naše myšlení nelogicky/logicky funguje.

30.07.2018 4 z 5


Boží bojovníci Boží bojovníci Andrzej Sapkowski

Opět velmi skvělé propletení skutečných historických událostí s fantasy prvky. I když hlavní postavě dost věcí stále celkem snadno prochází :).

30.07.2018 5 z 5


Dvanáct srdcí Dvanáct srdcí Petr Casanova

Shrnula bych to asi takhle: Kniha obsahuje poučení, která jsou ve výsledku velmi jednoduchá a jasná, a když by se člověk zamyslel, tak na ně přijde sám. Ale rozhodně nemůžu knížce upřít to, že když si člověk prochází nějakou osobní krizí, co se týče vztahů, tak mu dokáže pomoci! Styl, kterým je to napsané, velmi připomíná Malého prince, ale v tom dobrém slova smyslu.

30.07.2018 4 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Závěr této mega trilogie (v knihovně jsem si je raději půjčila postupně, jinak nevím, jak bych všechny tři díly odtud odtáhla...) je opět pro mě průměrný. Vyústění mi přišlo moc vykonstruované a cesta k němu zbytečně zdlouhavá. Ke konci to už bylo trochu utahané...
Myslím si, že se to asi nezařadí mezi literární velikány (a teď nemyslím skutečnou velikost/tloušťku knížek, jelikož to asi ano), ale zůstane to v lepším průměru.

30.07.2018 3 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Opět hodnotím tak nějak průměrně. I když se mi zde celkem líbilo, že každou kapitolu vyprávěla jiná postava... Což sice není nic zas tak originálního, ale časté to taky není. Opět tedy nepřekvapí a neurazí.

30.07.2018 3 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Dejte dohromady Zaklínače, Křižácké války a množství postav jako v Hře o trůny a vyleze vám toto. Neříkám, že je to špatné, ale zas tolik to nepřekvapilo, ale ani neurazilo. Další díly si ráda přečtu. Ale rozhodně to není zrovna "cestovní" knížka, leda že máte extra batoh na knížky :).

30.07.2018 3 z 5


Narrenturm Narrenturm Andrzej Sapkowski

Trochu jsem se bála toho, že to oproti Zaklínači nebude ono, ale zmýlila jsem se! Je to opět velmi působivé a moc se mi líbilo zasazení do historických událostí. Těším se na další díl!

04.05.2018 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Skvělé, úžasné, čtivé! Krásná utopistická představa budoucí světa... No, kdo ví, třeba to až tak nereálné není... Při čtení mě dost často mrazilo a bylo mi zle při představě, že by k něčemu takovému opravdu mohlo dojít. Autorka má navíc skvělý styl psaní. A poslední věta tohoto díla je opravdu úžasná! Ráda si přečtu další knihy od této autorky.

16.04.2018 5 z 5


Pelyněk. Díl 1 Pelyněk. Díl 1 Daniel Tučka

Tak bohužel, musím dát dvě hvězdičky. Nezachrání to ani hezká obálka. Styl, jakým je tato knížka napsaná, je až moc jednoduchý a takový divný... Jako kdyby se malý dítě snažilo psát na úrovni dospělých ale bohužel mu to nejde. Děj byl na mě místy moc utahaný a nezáživný. Některé nápady byly zajímavé, ale nedotažené do konce. Knížka mě prostě nenadchla a celkem mě i nudila. Obávám se, že si ani další díly nepůjčím, jelikož mi nepřijde, že bych potřebovala vědět, co bude dál... Prostě mě autor nedokázal dostatečně zaujmout, abych si půjčila další díly a to je hodně špatně.

07.04.2018 2 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Tak tento díl také nebyl zas tak špatný. Nějaké mouchy měl, ale zas byl dost akční, takže děj hezky utíkal. Docela jsem i zvědavá, jak to bude pokračovat...

23.03.2018 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tak se to hezky rozjíždí a potoky krve a mrtvých stoupají... Pořád jsou tam občas některé věci, které chtějí "vyšperkovat" a které tak úplně nehrají, ale jinak si myslím, že od předchozího dílu je to posun k lepšímu.

14.03.2018 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Docela mě mile překvapila... Není to tak špatné, jak jsem se domnívala, že by to mohlo být. Samozřejmě, že je tu pár takových zvláštních věcí ("tisíce" tajných chodeb na hradě, které nikdo jiný než hlavní hrdinka neobjeví, nikomu nepřijde až moc divné, že něco vraždí lidi na hradě a podobně...), ale jinak to bylo vcelku dobře napsané, mělo to spád a celkem jsem i zvědavá, co bude dál.
Přijde mi, že je to spíše kniha určená dívkám, jelikož jsou tam i dost popsané pocity, emoce okolo vztahů hlavních postav atd. Ale zas na druhé straně to vyvažuje celková míra drsnosti a surovosti, takže každý by si v tom mohl najít to svoje :). Nebuďme genderově stereotypní, že.

14.03.2018 4 z 5


Anansiho chlapci Anansiho chlapci Neil Gaiman

Nějak mě tato kniha tolik nenadchla, jako jiné od Gaimana. Asi jsem měla přehnané očekávání, které bohužel knížka nesplnila. Není zas úplně špatná, jen pro mě postrádá tu nezaměnitelnou tajuplnou (mytologicko-mystickou) atmosféru, které všechny knihy od Gaimana mají.

14.03.2018 3 z 5


Hudba ticha Hudba ticha Patrick Rothfuss

Nádherně "divný" příběh. Úžasná atmosféra, která vás vtáhne hladce do příběhu, že máte pocit, že Auri znáte odjakživa a je vám s ní moc dobře. Moc pěkné. Dokonce si troufám říct, že se mi to líbilo více než knihy o Kvothem... Asi mám v sobě taky nějaký kousek Auri...

23.02.2018 5 z 5


Lesní lišky a další znepokojivé příběhy Lesní lišky a další znepokojivé příběhy * antologie

Hodně zajímavé povídky. Některé byly více povedené, ale všechny končily velmi překvapivě. Dobře sestavená sbírka povídek. Taky oceňuji moc pěkně vytvořenou obálku!
Přemýšlím, že si od některých autorů z této sbírky půjčím další jejich knihy.

21.02.2018 5 z 5


Divoká labuť a jiné příběhy Divoká labuť a jiné příběhy Michael Cunningham

Celkem průměrná kniha. Čekala jsem něco více. Trochu více originality a drsnosti... Ale nedočkala jsem se. Moc často děj přeskakoval z pohádky do moderní podoby a zbytečně tak působil chaoticky a divně (a ne originálně, jak byl zřejmě záměr autora). Rozhodně ale velmi pozitivně hodnotím ilustrace.

16.02.2018 3 z 5


Pražský hřbitov Pražský hřbitov Umberto Eco

Zajímavé spojení beletrie se skutečnými historickými postavami a událostmi. Pěkně napsané.

05.02.2018 4 z 5


Princezna Bojovnice Princezna Bojovnice Mitchell A. Larson

Nebylo to špatné čtení. A věřím, že pro dívky ve věku od 10 - 13 let to musí být úžasné a poutavé čtení a když jsou to navíc dívky, které se cítí být více princeznami bojovnicemi než "růžovými" princeznami, tak je děj velmi přitáhne a budou nadšené.
Zápletka knížky byla celkem dobře provedená. Myslím si, že je to jedna z mála knížek pro starší děti (převážně pro dívky), která je opravdu povedená.
I obálka je skvěle vytvořena.

18.01.2018 4 z 5