ladyingreen ladyingreen komentáře u knih

☰ menu

Kde se les dotýká hvězd Kde se les dotýká hvězd Glendy Vanderah

Od knihy jsem čekala více... Zaujal mě název, anotace a vysoké procentuální hodnocení čtenářů. Kniha však nedosahuje žádných kvalit. Příběh je velice naivní a plochý, opravdu nic nejde do hloubky. Jako příklad mohu uvést, že hrdina, který má velké potíže s depresí se chová jako naprosto zdravý člověk. Kniha mě nudila a byla to pro mě ztráta času, s hodnocením většiny čtenářů nesouhlasím!

09.08.2023 1 z 5


Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Předchozí dvě knihy tohoto autora se mi celkem líbily. Tato kniha za četbu nestojí. Plochý příběh, kýč, naivita, nuda, zkrátka červená knihovna.

05.02.2019


Malinka Malinka Dita Táborská

Komentáře k přečteným knihám nepíšu, ale tato kniha mě k tomu dohnala, dlouho mě četba tolik nerozčílila, jako tato. Celá kniha je hra na něco... Kniha Malenka na téma výchovy adoptovaného dítěte a rodinných vztahů opravdu zdaleka, zdaleka nedosahuje kvalit jiných českých, na rozdíl od autorky D. Táborské, talentovaných autorek (A. Mornštajnová, P. Soukupová, J. Katalpa atd.). Tyto autorky píšou čtivou formou, ale jejich texty jsou uvěřitelné a postavy psychologicky dobře vykreslené, čtenáři chápou jednání hrdinů, ať už je toto jednání dobré či špatné. Toto se však od D. Táborské říct nedá, používá rádoby umělecké a inovativní pasáže... Hlavní hrdinka je "fracek", který využívá všech lidí kolem, tyto lidi kolem sebe ničí a autorka ji vykresluje stylem za účelem vzbuzování sympatií čtenářů. Bohužel se jí toto dílko nepovedlo. Jediným pozitivem knihy vidím, že ve mě vyvolala alespoň nějaké emoce - velice negativní...pozitivní hodnocení s ostatními čtenáři tedy nesdílím.

29.09.2018 odpad!


Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Úžasná kniha, skvělý čtenářský zážitek

17.04.2018 5 z 5


Pískový vrch Pískový vrch Joanna Bator

Zatím největší čtenářský zážitek roku 2017!

11.01.2018 5 z 5


Paní Apolenka a velká jitrnicová záhada Paní Apolenka a velká jitrnicová záhada Stern Nijland

Kniha potěší jak dospělé, tak děti. Nádherné obrázky, milý a vtipný komix.

22.12.2017 5 z 5