lady.kate lady.kate komentáře u knih

☰ menu

Petr Pan a Wendy Petr Pan a Wendy James Matthew Barrie

Pro mě nezapomenutelná knížka mého dětství. Krásně napsaný příběh a ještě krásnější ilustrace. Často jsem se k ní vracela

14.01.2014 5 z 5


Vaflové srdíčko Vaflové srdíčko Maria Parr

Pěkná, veselá (někdy i smutná) knížka, plná dobrodružství, dětských lumpáren a ztřeštěných nápadů. Připomíná mi Děti z Bullerbynu.

14.01.2014 5 z 5


O čarodějce, která zaspala století O čarodějce, která zaspala století Iva Vávrová

Pěkný příběh, ze začátku trošku neohrabaně napsané, ale pak se rozvine v milé, trošku pohádkové a dobrodružné čtení

14.01.2014 5 z 5


Dům na pobřeží Dům na pobřeží Daphne du Maurier

Strašně zajímavá knížka, i když se tak na první pohled nejeví. Po překonání trochu chaotického a chvílemi nudného začátku mě knížka chytla natolik, že jsem se od ní skutečně nemohla odtrhnout ... trvalo to den a půl ;-), každou volnou chvilku jsem četla.

30.08.2013 5 z 5


Kletba lady Macbeth Kletba lady Macbeth Marian Veevers

Pro mě tato kniha patří do kategorie těch zvláštních, nezapomenutelných knih. Úžasně vtáhne do děje a kupodivu přeskakování mezi staletími a hrdinkami vůbec není rušivé. Určitě zajímavá četba, řekla bych, že spíše pro ženy.

29.08.2013 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Asi nejbrutálnější knížka, kterou jsem od Agathy četla. Trošku se vymyká jejím ostatním detektivkám, ale je dokonalá, perfektně promyšlená, ostatně jako další detektivky této geniální spisovatelky (a právem mojí nejoblíbenější).

05.07.2013 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Úchvatná kniha. Četla jsem ji v osmnácti letech, byla to hodně filozofická doba, doba hledání sebe, směru kam jít, takže Alchymistu jsem četla doslova ve správný čas. Zajímavá, neotřelá, nestárnoucí a nezapomenutelná kniha.

05.07.2013 5 z 5


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Zvláštně krásná kniha, četla jsem ji v období dospívání a zanechala ve mně mnoho. Stěží se to dá popsat, to se musí přečíst.

05.07.2013 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Tuto knihu jsem četla hodně dávno, přesto se na ni nedá zapomenout. Zavede vás až na samé dno a pěkně vás tam potahá, ještě teď si pamatuju ty pocity hnusu a jak mě občas Christiana štvala ... Brutální počteníčko, ale skvěle zpracovaná kniha, nikdy nezapomenete, že jste ji četli.

04.07.2013 5 z 5


Škola milostných chutí Škola milostných chutí Erica Bauermeister

Zajímavá a jednoduchá knížka. Řekla bych, že tady platí, že v jednoduchosti je krása. Zajímavý pohled na jídlo a jeho zvláštní propojení s životem. Milé, odpočinkové čtení, které hladí po duši.

04.07.2013 5 z 5