lady.hanelore lady.hanelore komentáře u knih

☰ menu

Bílá vydra Bílá vydra Josef Kutík

Bezvadné příběhy Toníka Žižky v Kanadě. Sedm dílů, které se čtou jedním dechem.

24.05.2020 5 z 5


Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Vlastimil Vondruška

Nejlepší čtení, které se mi dostalo do ruky za posledních deset let. Jsem velkou vyznavačkou pana doktora Vondrušky pro jeho schopnost pojmout historické souvislost, ale také úžasnou čtivost. Četla jsem všechno z beletrie, co napsal a mohu říct, že ani jedna knížka mne nezklamala. Zase budu netrpělivě očekávat další knížky. Tímto také pana doktora zdravím a přeji jen to krásné k narozeninám. Čtenářka Hana z Brna.

08.05.2019


Otrávený pohár, Smrt mučednice Otrávený pohár, Smrt mučednice Vlastimil Vondruška

Mgr. Hanelore


Paní Elizabeth kritizuje historické nesrovnalosti, se kterými jsme se mohli sejít. Uvědomme si, že nečteme historický dokument, ale detektivní román. Je mistrně napsaný a jestli v minulých dílech některá postava vystupovala nebo ne, nemyslím, že by to mělo vliv na stavbu geniálního příběhu. Na čtivosti to neubírá. Velmi snadno sklouzneme k neoprávněné kritice. Spočítejte si řadu vydaných titulů, které pan doktor Vondruška vydal. Je samozřejmé, že se něco bude líbit víc, něco méně. Ale všechno je velice čtivé a čte se jedním dechem. Těším se na každý další titul a panu Vondruškovi děkuji za krásné chvilky u jeho knížek.

03.10.2016