kuti kuti komentáře u knih

☰ menu

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

"Aneb, nesuď knihu podle obalu." Kniha se vyskytuje již pár týdnů v žebříčcích úspěšných knih. Kdykoliv jsem ji přejela pohledem, tak jsem ji považovala za plytkou harlekýnku, která mě nezajímá. Jak dobře jsem udělala, že jsem jí nakonec, a to bez přečtení anotace, dala šanci. Byla jsem mile překvapená, jak silný příběh skýtá. Doporučuji!

06.04.2023 5 z 5


Vraždi všímavě Vraždi všímavě Karsten Dusse

Tuto knihu nedoporučuji milovníkům thrillerů a detektivek, budou zklamaní. Asi bych to do této kategorie vůbec neřadila. Myslím, že škatulka humor je rozhodně příznačnější. Já osobně se bavila hodně. Jako fanoušek mindfulness jsem zjistila, že jsem vlastně žabař a toto umění jde posunout o hodně dál. A sedl mi i druh humoru, který nebyl přehnaný, ale spíše jen tak naznačený. A pro ty, kdo nestíhají číst, tak existuje audiokniha namluvená panem Čtvrtníčkem. A jeho podání nemá chybu.

06.04.2023 5 z 5


Pokoj hrůzy Pokoj hrůzy Jason Dark (p)

(SPOILER) Vraždící sporák plný chobotnic? Ach jo...

30.01.2023 1 z 5


Náhradní princ Náhradní princ Lenka Lanczová

V rámci Čtenářské výzvy: Kniha od autora z dětství jsem sáhla po této. Ve snu by mě nenapadlo, že mě v mých téměř 40ti letech bude bavit stejně jako v patnácti. Jó, my holky jsme pořád střelené romantičky ... bez ohledu na věk.

21.01.2022 5 z 5


Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

(SPOILER) To by byla tak super knížka, kdyby v úvodní anotaci nebyla popsána více než polovina děje. Takhle to působí nudně, když čtu a do poloviny knihy vím, co přesně se stalo. Škoda. A teď ještě nevím, zda svůj koment mám označit jako spoiler, když je to vlastně autorův spoiler. :-)

25.11.2021 3 z 5


Pětkař Jura Pětkař Jura Valerij Medveděv

Nostalgie jako blázen!!!
Tohle byla v mém životě první knížka, kterou jsem si vypůjčila v knihovně. Od té doby uplynulo 30 let a stále jsem věrný návštěvník knihovny.
A nyní, po 30ti letech jsem si knihu přečetla znovu. Tehdy to byla novinka. Dnes... dnes jsem se musela strašně smát při popisu toho, jak se tehdy údajně chovali typičtí ruští žáčkové. Ale to byl jen úvod poplatný době. Samotný příběh hlavních hrdinů mě chytil stejně, jako tehdy v dětství a s napětím jsem jim držela palce. Aneb: "Jak se proměnit z člověka ve vrabce Barankinovou metodou"

16.02.2021 4 z 5


Max a hledání vyšší pravdy Max a hledání vyšší pravdy Karan Bajaj

Kniha, kterou čtenář buď odloží po 50 stránkách a ohodnotí jednou hvězdičkou, nebo ji zhltne jedním dechem a ohodnotí pěti. Bohužel, těch prvních bude výrazně víc. Není to obyčejná beletrie pro obyčejné čtenáře. Je to kniha pro ty, jenž se zajímají o jógu, východní učení, hledání sebe sama a vyšší pravdy. Je to náročné téma, které vede k zamyšlení, motivaci... ale zároveň je zpracováno jako poutavý příběh. Mne kniha hodně oslovila, a věřím, že mě posunula dál v mé cestě. Děkuji za ni!!!

20.02.2020 5 z 5


Smrt přišla z východu Smrt přišla z východu Jan Duda

Čtivě napsaná kniha. Připomínala mi Pelcovo ...a bude hůř, jen hlavní hrdinové byli normálnější, což mi vyhovovalo víc. Člověk se u ní zasmál, poučil, ale i zamyslel...

15.02.2020 5 z 5


Smrt na cestě Smrt na cestě Manuela Martini

Dostala se mi do ruky v rámci akce Rande naslepo s knihou. Kdy naše knihovna zabalí knížky a my si neseme domů nějaké překvapení. Musím říct, že se mi trefili do vkusu. A určitě ráda sáhnu po dalších z této Australské série. (zároveň začleňuji do Výzvy - kniha, která má méně než 10 komentářů)

16.04.2019 5 z 5


Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Kniha jako taková byla dobrá. I když téma první dějové linky mělo pro mne dost jednoduché zakončení. A téma druhé dějové linky... no smutný osud Židů.
Ale co mne opravdu dostalo, je skladba Incendio. Nejen, že je naprosto úžasná a při četbě knihy jsem si ji pouštěla stále dokola, takže jsem ji slyšela snad 100x. Ale fakt, že ji složila sama autorka, mě úplně odzbrojil.

15.03.2019 5 z 5


Strašidelné a  upírské historky Strašidelné a upírské historky kolektiv autorů

Kniha strašidelných povídek pro děti ve věku cca. 10 let. U mé kmotřenky měla úspěch. Když jsem ji sama četla, tak jsem měla občas pocit, jestli to není už moc strašidelné, na tak malé děti. Ale ne. Jsou zvyklé a jen tak něco už je nevyděsí. Texty jsou velkým písmem a rozvrženy na obrázkovém podkladu, takže působí čtivě a neodradí ani "malé laxní" čtenáře. Oceňuji, že obrázky jsou malovány přímo k jednotlivým povídkám a stránkám, takže krásně doplňují děj.

13.01.2019 5 z 5


Myšlenky čínských mudrců Myšlenky čínských mudrců Helen Exley

Vyhovuje mi, každý den otočit list a mít na pracovním stole - na očích nějaké moudro. A citáty mudrců mají pro mne větší hloubku než "laciné pozitivni afirmace", protože mě zároveň denně nutí k zamyšlení.

13.01.2019 5 z 5


Mravenci Mravenci Bernard Werber

Připadala jsem si stejně objevně, jako při čtení Ferdy mravence. A to je myšleno v dobrém. Jako malá holčička jsem si při čtení Ferdy teprve pořádně uvědomila, že mravenci a hmyz jsou živí tvorové a že prožívají svoje osudy a dobrodružství stejně jako my lidé. Můj dětský pohled na zem se tehdy změnil. A teď po Mravencích je to stejné. Můj pohled na ně se opět změnil. Teď k mým pocitům vůči nim přibyl obdiv.
I když závěr lidské pointy knihy byl pro mne dost zvláštní a nelogický, tak mravenci mě natolik zasáhli, že musím hodnotit 5* a vrhnout se na četbu dalšího dílu.

13.01.2019 5 z 5


Milenci Milenci A. N. Wilson

Záleží, co od této knihy čekáte. Pokud toužíte po poutavém čtení o Adolfu Hitlerovi, tak Vás kniha asi nenadchne. Ale pokud máte rádi, stejně jako já, hudbu Richarda Wágnera a filosofii, tak by Vás tato jinak dost náročná kniha mohla zaujmout.

19.10.2014 4 z 5


Hledá se manžel Hledá se manžel Rebecca Winters

Docela pohodová oddechovka. A místy i zábavná. A schválně napište, kdy Vám došla pointa. Mně teda až ve chvíli, kdy dorazili ti bratři na první návštěvu. :-)

03.06.2013 3 z 5


Zrada nejen zabolí Zrada nejen zabolí Éloïse Caron

Zaujalo mne, že popisuje úplně jinou část než většina ostatních autorů, kdy se setkáváme s popisem nakažení nebo pak až konečnou fází nemoci. Tento "mezičas" života jsem zatím nikdy zpracovaný neviděla.

04.09.2012 4 z 5


Půlnoc ve městě andělů Půlnoc ve městě andělů Melissa Cameron

Knížka je to dobrá. Jen je škoda toho úplně otevřeného konce a .... "pokračování v dalším díle"

04.09.2012 3 z 5


Vášeň Vášeň Louise Bagshawe (p)

Tenhle žánr mne od autorky dost překvapil. Ale povedlo se jí to. Zápletka měla hlavu a patu, rozuzlení, napětí.

11.08.2012 4 z 5


Stíny Stíny Marcia Rose

Mně osobně teda knížka bavila celou dobu!!!!! A co se týká závěru.... No... Když v knihách vše končí happyendem, tak mi to připadá takové nerealistické. Ovšem tady naopak dopadlo úplně všechno špatně. Což mi bylo docela líto. Sice to díky tomu bylo víc ze života, jak to většinou chodí... ale i tak... Když už nezvítězila láska, tak mohla aspoň spravedlnost...nebo se aspoň někdo z nich uzdravit... :-(

05.08.2012 5 z 5


Bezedná propast Bezedná propast Ken McClure (p)

Mám ráda knížky, které mě dokáží překvapit. Ne, že je vám od začátku jasné, jak to dopadne, to je nuda. Nebo, jako v tomto případě, když si od začátku myslíte, že tušíte, jak to dopadne a na konci koukáte, že je vše úplně jinak. Takže dávám 5 hvězdiček!!! Super nečekané zvraty i závěr.
.....jen jsem si neměla asi číst ten závěrečný komentář autora. Ráda bych zůstala ve své blažené nevědomosti s myšlenkou, že tato kniha je fikce. Z faktu, že je svým způsobem založena na skutečnosti, je mi hodně smutno a svět se mi hnusí ještě víc.

26.07.2012 5 z 5