kudrdlinka kudrdlinka komentáře u knih

☰ menu

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Viděla jsem film, po několikáté si poslechla audioknihu. Oboje je na odreagování dobrý. Jen mám pocit, že z té knihy toho ve filmu moc nezbylo ;)
Čtvrtá hvězda je zase hlavně díky Veronice Kubařové, která to krásně načetla.

04.02.2024 4 z 5


Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Knihy Lucy Clarke mám ráda a tahle aspoň za mě patří k těm lepším. Možná i díky exotickému prostředí. Tento druh "rodinných" psychotrillerů je přesně pro mě. Díky střídání nedávné minulosti a současnosti to hezky odsýpalo a ke konci se zvyšovala moje zvědavost, jak to celé skončí. Protože u Lucy C. většinou na konci knihy přijde něco nečekaného...
Tady se mi poslední věta líbila.

PS: původně jsem si ji chtěla vzít na dovolenou, ale díky komentářům jsem ji nechala až na doma, abych měla klidný let :)

24.09.2023 5 z 5


Blanka z Valois – Levandulová princezna Blanka z Valois – Levandulová princezna Hana Parkánová-Whitton

Lehké, stručné a nenáročné nahlédnutí do historie a mladí Karla IV. Je to sice spíš jako romantický příběh, ale i tak si něco z dějepisu připomeneme. Poslouchala jsem jako audio.

22.09.2023 4 z 5


Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Moje druhé setkání s Davidem Rakerem, zase audio. Musím uznat, že je to zase zajímavý a originální příběh, díky "Okraji" tajemný a temný.

02.09.2023 5 z 5


Lucy a hotýlek v Bretani Lucy a hotýlek v Bretani Dee Ernst

Příjemná oddechovka, kterou jsem si vybrala hlavně proto, že Lucy už má v životě něco za sebou a věkem mi je blízká. Líbilo se mi přenést se do Francie a sledovat nejen život Lucy ale i život v malém hotýlku, který se probouzel z delšího spánku.

02.09.2023 4 z 5


Dům vůní Dům vůní Martina Sahler

Je to moc pěkný román z prostředí Francie, provoněné Provence a hlavně ze světa parfémů, o kterém jsem četla asi poprvé. Sledujeme zajímavý příběh mladé nadané dívky Anouk a dvou znepřátelených rodin - Bonnetů a Girardových z Grasse, města parfémů. Knížka se četla moc hezky a na léto je úplně ideální.

24.07.2023 5 z 5


Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Musela jsem si na Prévita a hlavně humor, který se na mě valil skoro z každé věty, chvíli zvykat. Chtěla jsem knížku i odložit, ale nakonec jsem ji docela s chutí dočetla.

22.07.2023 4 z 5


Manželky po rokoch Manželky po rokoch Táňa Keleová-Vasilková

Přestože jsem si před časem připomněla knihu Manželky, tak jsem se ze začátku chvíli ztrácela v těch všech jménech čtyř kamarádek a jejich dětí. Pak už to ale bylo fajn čtení o ženách mého věku, o jejich problémech v manželství, s dětmi, s rodiči, prostě se vším, co život po padesátce přináší.

12.06.2023 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Poslechnuto jako audio. A i když mi hlas Zuzany Slavíkové nebyl úplně příjemný, tak mi Josie nezprotivil. Patřím k těm, kteří si ji oblíbili, protože šla pevně za svým a vadilo jí, že se policie případu zmizelých dívek nevěnuje tak, jak by měla. Navíc to v životě neměla taky úplně jednoduché. Takže pro mě to byla dobrá psychologická detektivka a zkusím i další díl.

06.06.2023 5 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Po čase jsem si přečetla, v tomto případě poslechla, historický román od H. M . K. Poslouchala jsem to skoro jako pohádku, ve které nechybělo dobrodružství, intriky, napětí a také láska. Od začátku sice tušíte, k jakému konci příběh dospěje, ale to nevadí, hezky se mi u toho vařilo a uklízelo. Kniha se hodí i do výzvy.

15.05.2023 4 z 5


Italská dívka Italská dívka Lucinda Riley

Krásné romantické, někdy i dojemné, čtení o osudové, vášnivé i zničující lásce mladé dívky Rosanny a operního pěvce Roberta, ale i o lásce sourozenecké a o přátelství.
Pro mě to byl po cca deseti letech návrat k Lucindě R., kdy jsem četla její Tajemství černé orchideje a Půlnoční růži.

10.05.2023 5 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Za mě slabší než předchozí Aristokratka u královského dvora. Chvílemi jsem se ale zase dobře bavila, třeba u kuklíků. Poslechnuto jako audio.

07.04.2023 4 z 5


Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou Jolana Voldánová

Rozhovor s prezidentem Pavlem byl rozhodně zajímavý, doplnil ještě to, co zaznělo v různých předvolebních debatách, kdy generál Pavel dokázal na každou otázku v klidu a hlavně k věci odpovídat. I při čtení jsem měla pocit, jako bych PP slyšela. Jeho názory a celkový rozhled se mi líbí a každý den mě přesvědčuje, že jsme si zvolili správně!

16.03.2023 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tak jsem přečetla další romantický útěk a úplně nevím, co napsat. Jako oddychovka je to fajn, i když scénář je pořád stejný. Prostředí Švýcarska je lákavé, určitě bych se tam ráda podívala a doufám, že se mi to splní, ale ne v zimě, to pro mě není :)
A ještě poznámka k té kapitole 22, která je tady v komentářích několikrát zmiňovaná. Já jsem i chvíli myslela, že mám nějaký vadný výtisk :))

06.03.2023 4 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Skvělá oddychovka zase načtená úžasnou Veronikou K. Kubařovou. Někdy jsem se musela smát i nahlas. Paní "kurátorka" Tichá na cestách neměla chybu. A už se těším na "palbu lásky".

03.03.2023 5 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Poslouchala jsem jako audio, které opět moc hezky načetl Richard Krajčo. Poslech jsem si opravdu užívala, asi ještě víc než Hvězdy na cestě.

22.02.2023 5 z 5


Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Pro mě to bylo první setkání s Weaverem a Davidem Rakerem a doufám, že ne poslední. Měla jsem strach, že to bude víc brutální, ale bylo to spíš psychologický. Příběh zajímavý, zápletka originální a konec překvapivý. Poslouchala jsem jako audio a bavilo mě to.

29.01.2023 5 z 5


Zima nejistých nadějí Zima nejistých nadějí Jenny Bayliss

Proti knížce Zima, kdy jsme se poznali, kterou jsem ani nedočetla, se mi tato knížka četla moc hezky. Přispělo k tomu asi i to, že Annie už je zralá žena, která má něco za sebou, v životě už něco dokazála a nebojí se začít zase od začátku. Byla tam i příjemná a přátelská atmosféra malé vesnice, dámského čtenářského klubu a chvílemi to zajiskřilo lehkým vtipem. Jako oddychovka je to příjemné čtení.

15.01.2023 5 z 5


Tenkrát o Vánocích Tenkrát o Vánocích * antologie

Po roce jsem zase poslouchala vánoční povídky, které nejsou až tak idylické a pozitivní. Přesto se mi líbí a dobře poslouchají.

05.01.2023 4 z 5


Vánoce mám rád Vánoce mám rád František Nepil

Poslechnuto jako audio už poněkolikáté a pokaždé je to balzám na duši.

27.12.2022 5 z 5