kubow kubow komentáře u knih

☰ menu

Astrologie především v obrazech Astrologie především v obrazech Zdeněk Juřík

Nenajdete komplexnejší a lépe názorné dílo na téma astrologie jak u nás tak ve světové literatuře. Některé kapitoly mírně odbočují do esoteriky a mystiky, nicméně principy jsou zde vysvětleny dokonale.

22.02.2022 5 z 5


Prvky očima minulosti Prvky očima minulosti Jaroslav Zýka

Jedna z knih, díky kterým jsem se rozhodl vystudovat obor chemie.
Troufám si říci, že by měla být zařazena do osnov chemie pro základní školy. Velmi populárním způsobem podává známou historii prvků na naší planetě.

25.10.2021 5 z 5


Hydrochemie Hydrochemie Pavel Pitter

V české technické literatuře nelze najít podrobnější a více propracované dílo, které se zabývá chemismem vod.
Panu Pitterovi patří veliké díky!

25.10.2021 5 z 5


Éterické a esenciální léčivé oleje Éterické a esenciální léčivé oleje Colleen K. Dodt

Uvítal bych lepší rozdělení receptů do kapitol, případně nějaký rejstřík, aby se v knize dalo lépe orientovat. Chybí mi tam také přehled metod, jakými lze éterické oleje získat. Na druhou stranu množství směsí, které lze připravit dle receptů je na tak malou knihu úctyhodné.

21.10.2021 4 z 5


Průvodce labyrintem algoritmů Průvodce labyrintem algoritmů Martin Mareš

Elektronická verze knihy je k dispozici na https://knihy.nic.cz/ .
Rozhodně doporučuju pořídit pro vázné zájemce o programování. Kniha mi vyhovuje více, než srovnatelný titul z CPress https://www.databazeknih.cz/knihy/algoritmy-362018 , přijde mi přehledněji rozdělena, sekce dávají koncepčně větší smysl. Velkým pozitivem shledávám, že zápis algoritmů je veden více matematicky než v titulu od CPress, kde je upřednostňován spíše zápis pomocí jazyka C++.

22.03.2021


Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce Luděk Přikryl

Spoustu užitečných rad, které se mi v praxi velmi osvědčily, zvláště sekce o kompostování je pro mne přínosná.

Z textu je hodně zřejmé, že se autor inspiroval p. Steinerem, mám i malé podezření, že jsou některé části přepisem jeho přednášek, budu muset ještě porovnat se Zemědělským kurzem, abych mohl potvrdit.

14.02.2019 5 z 5