Kroc Kroc komentáře u knih

☰ menu

Pyramidy Pyramidy Terry Pratchett

Těpic je zase jedna z těch mně sympatických postav. Škoda, že nezůstal v Ankh-Morporku déle, přišlo mi to vlastně zajímavější než zápletka s pyramidami. Zase jsem si však připomněla, jak hezky se Pratchett čte, navíc v nové tvrdé vazbě má člověk pocit, že má v ruce seriózní literaturu :)

24.01.2023 5 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Bohužel za mě velké zklamání. Příběh mě nijak neupoutal. Osobní pocit z knihy: nudné nedělní odpoledne v létě...

07.03.2019 1 z 5


Abeceda Vánoc Abeceda Vánoc Valburga Vavřinová

Miluju Vánoce, takže takhle knížka pro mě byla jasnou volbou. Malá, přehledná, v abecedně řazených heslech se snadno orientuje a ke každému je vhodně doplněná ilustrace. V knížce najdete hezky vysvětlené různé symboly a zvyky Vánoc, jejich původ a historii.

14.11.2018 5 z 5


Abeceda Dušiček a Halloweenu Abeceda Dušiček a Halloweenu Valburga Vavřinová

Pěkně a stručně popsané zvyky a tradice okolo Dušiček, Halloweenu a mexického svátku Dia de los Muertos. Bonus jsou milé ilustrace! Ráda se k ní každoročně v tomto období vracím.

02.11.2018 5 z 5


Pastýřská koruna Pastýřská koruna Terry Pratchett

Po dvou, dle mého názoru, nepříliš vydařených zeměplošských kouscích (Šňupec a Pod parou) se nám opět vrací starý známý Terry Pratchett. Chtělo by se říct v plné polní, ale není to docela tak pravda. Styl maličko kulhá, ale opravdu jenom sem tam škobrtnutí. Je velká škoda, že Pratchett nestihl rozvést některé linky a celkově je kniha tenčí než mnoho předchozích příběhů. Ale všichni víme proč. I přesto za mě pět hvězdiček, protože je to srdeční záležitost...

P.S.: Chtěla bych ochutnat unuděné vepřové ;-)

06.06.2017 5 z 5


Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Nejhorší je tuhle knížku číst a vědět, jak to s Annou dopadlo... Mrazivý pocit od začátku až do konce, a jak už někdo poznamenal - stále věříte, že to dobře dopadne. Doporučuji zajít do muzea v Amsterdamu...

15.05.2017 5 z 5


Pod parou Pod parou Terry Pratchett

Bohužel asi nejslabší díl celé Zeměplochy. Dialogy vázly a celkově mi to přišlo kostrbaté, ALE musíme vzít v úvahu v jakém stavu to Terry Pratchett psal...a na to je to hodně dobré.

15.05.2017 3 z 5