Kroana3 Kroana3 komentáře u knih

☰ menu

Kryšpín Kůstek a prokletí knihovního psa Kryšpín Kůstek a prokletí knihovního psa Marko Hautala

Krásná pohádka o klukovi, který nerad četl, a psovi, který si zase s nadšením nechával předčítat. Je to jen kratičké, tak akorát pro přečtení dítěti. A navíc s krásnými obrázky. Geniální způsob, jak děti navnadit na fantasy horory a strýčka Lovecrafta <3

21.02.2024 5 z 5


Invaze rušivých elementů Invaze rušivých elementů Tess . (p)

Dej, ať močí mločí voči!

Tato kniha je uvedena recenzemi čtenářů a bet. Píše se tam, že je třeskutě vtipná, brutální sranda, při čtení hrozí zadušení gumovými medvídky atd... Všechno je to pravda... Pokud jste členy fandomu.
Pokud nevíte, CO takové slovo fandom vlastně znamená, co je to slash a proč se mluví o fenoménu Mary Sue... tak vám vysvětlivky na konci sice pomůžou, ale knihu si stejně tolik neužijete.

Je to knížka od fanynky pro fandy. A fanynky. A zvrhlé magory. Je to parodie na svět Harryho Pottera, ale s láskou napsaná. Je plná zážitků ze všelijakých conů a fandomových setkání. A pokud jste na takovém conu někdy byli, zažili jste neopakovatelnou atmosféru Chotěboře, Comicconu, nebo alespoň Animefestu, běžte do toho. Užijete si to. Jen se smiřte s tím, že v takovém případě zjistíte, že jste taky "tak trochu" Mařena. A patříte do Jiskropšouku.

18.02.2024 4 z 5


Věk popela Věk popela Daniel Abraham

Prastaré město kypící životem, zloději se svými šejdy a vládnoucí rod, který skrývá prastaré tajemství. Takové, pro které mnozí zabíjejí i umírají. A dvě dívky, které se přimotaly k něčemu daleko většímu, než jsou ony, nebo všechno, co znaly.
Paráda. Je to originální, je to čtivé, je to napínavé. Kde mám druhý díl?!

14.02.2024 5 z 5


Začarovaná sezóna Začarovaná sezóna Radmila Tomšů

Příjemná oddychovka o divadle a magii, o muzikálech a lásce, a vlastně o jedné obyčejné rodině, který tak docela obyčejná není.
Pro všechny fanoušky Kedrigerna i pohodových Stračích příběhů.

11.02.2024 4 z 5


Princezna klamu Princezna klamu Danielle L. Jensen

Princezna klamu je v zásadě taková alternativa pro fanoušky Sarah J. Maas. Lara je sympatická, jedovatá a lidská. Dělá chyby a pořádně za ně platí. Její tatík je parchant a Aren... Na jednu stranu typický svalnatý prototyp fešného partnera hlavní hrdinky, na druhou stranu sem tam vykoukne charakter. Budu se těšit na další díly

09.01.2024 5 z 5


Garfield si zavaří Garfield si zavaří Jim Davis

Klasický Garfield. Líný, nevděčný, žravý a vyčůraný, jak ty mráčky na nebi... A proto ho milujeme:)

09.11.2023 5 z 5


Vílí tanec 1 Vílí tanec 1 Reki Kawahara

Tahle část je rozhodně zajímavější v knížce, než byla v anime...

25.10.2023 5 z 5


Kaidžú č. 8 (1) Kaidžú č. 8 (1) Naoja Macumoto

Chytlavá akční manga s výrazně komediálními prvky. Je to v zásadě Muv-Luv křížené s Bleachem. Zkuste to, vážně překvapí :)

28.09.2023 5 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Je to milé, je to vřelé, je to laskavé a příjemné, jako vůně s láskou připraveného šálku kávy.
Viv byla moc sympatická, což se dá říct o většině postav. Dokonce i Madrigal se mi zamlouvá více, než bych od hlavy vyděračského syndikátu čekala. Víc psát nepotřebuju, v komentářích to už všechno řekli za mě. Přečtěte si to, nebudete litovat:)

23.06.2023 5 z 5


Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Autorka má slabost pro silné hrdinky, které s nadšením porušují pravidla.
Ústřední dvojice jede v zásadě podle stejného mustru, jako Devět dní a Devět nocí, ale co na tom, když se to dobře čte:) Svět budoucnosti, o kterém se ZS rozepsala tentokrát, vypadá zhruba tak, jak by jednou dopadnout opravdu mohl. A mám takový hloupý pocit, že hlavní záporák je ve skutečnosti někdo úplně jiný a sedí si docela pohodlně na svém teplém místečku, děkujeme za optání. Na druhou stranu má to být začátek série, takže to dává smysl. Pokračování si přečtu moc ráda:)

19.05.2023 5 z 5


Spálená země: kniha druhá Spálená země: kniha druhá Jakub Hoza

Možná už trošku přehláškované, ale stále vtipné.
Dokončení předchozí části.

15.05.2023 4 z 5


Alcatraz versus ďábelští knihovníci Alcatraz versus ďábelští knihovníci Brandon Sanderson

Není to ten typický božský Sanderson, ale pořád je naprosto geniální.
Jakože... v kolika dětských knihách má nesmyslné žbleptání svůj význam? A zakopnutí je forma sebeobrany? V kolika dětských knihách potkáte zdvořilé dinosaury, jak si v knihovně čtou knížku? Je to skvělé! A při čtení se pořádně nasmějete:)

12.05.2023 4 z 5


Není nebe nad Mexikem Není nebe nad Mexikem Michal Březina

Z trojice knížek, které jsem od autora četla (Do smrti daleko, Zlé časy a Není nebe), byla tahle zdaleka nejlepší. Dialogy místy připomínaly Hetešu, mělo to spád a jasně definovaný děj.
Když se autor vyhne zmatečnému hopsání časem, něco z něj ještě bude. A líbila se mi i grafická stránka knížky:) U nakladatelství Golden Dog jistota, ale ty fotky jsou fakt super nápad.

05.05.2023 4 z 5


Prázdnota Prázdnota Michaela Merglová

Výborný příběh o obchodu s bílým masem, korupci na těch nejvyšších místech a slepotě ke všemu, co se nám zrovna nehodí do krámu. Trochu sci-fi, trochu thriller a trochu cyberpunk, Prázdnota je absolutně boží příběh, který by neměl zapadnout.

27.04.2023 5 z 5


Stará béčková legenda Stará béčková legenda Shigor Birdman (p)

Andělé, démoni, starodávné entity, dlaci a jiné bestie v béčkovém příběhu v tom nejlepším slova smyslu. Chtěla jsem nahláškovanou akčňárnu a dostala jsem ji, takže naprostá spokojenost. Bý je zlatíčko, pro jeho živočišný druh mám velkou slabost... a velké plus za Veroniku, protože najít v žánru noirové detektivky inteligentní a schopnou ženskou postavu je vždycky fajn (zvlášť, když není (jen) hezká famme fatale v nesnázích).

20.04.2023 5 z 5


Nebeská letka Nebeská letka Brandon Sanderson

Vůbec mi nevadilo, že Spensa v tomhle díle prakticky chyběla.
Nejzajímavější postavou mi přišla FM, následovaná Jorgenem. Alanik byla nejslabší, i proto, že jsem si o ní na základě předchozích knih udělala trochu jiný obrázek. Už se moc těším na další díly, kde se třeba zas objeví Spensa s původní Hrůzoslimačkou:)
Ale já Sandersona nekriticky zbožňuji, takže kdybych to měla brát objektivně... ten konec byl už možná maliiiiinko moc:))

04.04.2023 5 z 5


Klam lady Ginevry Klam lady Ginevry Kiersten White

Arušovská legenda zas trochu jinak, s důrazem na Ginevru. Co když není královna tím, za koho ji mají? Její příběh mě moc bavil a ráda si přečtu další díly. Už jen proto, že na většinu postav pohlíží z trochu atypického úhlu pohledu. A Lancelot je zlatíčko:)

25.03.2023 5 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Nádherný příběh talentované smrtelnice a vílího prince, který nesnese připomínku lidskosti ve svých očích. Autorka mě nezklamala a její knihu jsem si užila, jako ostatně vždycky... Ale líbila by se mi ještě víc, kdyby nebylo příšerných překlepů (Vlaštovkaův) a záměn v rodech. Fragment vydává krásné knihy, ale ta čeština...

05.01.2023 4 z 5


Všiváci Všiváci Ladislav Klimeš

Asi nejlepší počin autora. Hodně pomohlo, že kniha měla tentokrát pořádnou redakci a nehaprovaly hodnosti. Zároveň ubylo trapných hlášek, i když je to pořád a stále jen o bandě hovad. Akční oddechovka na jedno odpoledne:)

30.09.2022 5 z 5


Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Milé, odpočinkové... To je všechno pravda, ale zároveň jeden z nejkrásnějších příběhů, který jsem četla v poslední době. Kde měl sirotčinec slečny Peregrinové hrůzu a smutek, tady bují vtipy, radost a snaha pochopit. Jistěže autor maličko přehání, když městskou šeď zdůrazňuje neustálým deštěm a do práce nezařadí jedinou kladnou postavu, kdežto ostrov je pořád zalitý sluncem a plný barev... Ale co si budeme povídat, když jsme tam, kde chceme být, svět vypadá zalitý barvami úplně vždycky, i kdyby bylo osm večer a z nebe padaly trakaře.

29.07.2022 5 z 5